Διαβάζουμε: Ο καρυοθραύστης

by - Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

in English soon

Μπορεί οι γιορτές να έχουν πια περάσει... αλλά πάντα υπάρχει χώρος για ένα τελευταίο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο. 
Ιδίως όταν πρόκειται για τον Καρυοθραύστη


Υπάρχουν άπειρες διασκευές και εκδόσεις του κλασικού-πλέον-παραμυθιού που έγραψε ο Ε. Τ. Α. Χόφμαν και συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι  το 1892.  

{Η παράσταση του Καρυοθραύστη ανέβηκε πρώτη φορά στο Mariinsy Theater της Αγίας Πετρούπολης όμως τότε δεν είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Ο G.Balanchine αποφάσισε να χορογραφήσει τη δική του εκδοχή και το 1954 ανέβηκε η παραγωγή του Καρυοθραύστη με απίστευτη επιτυχία και καθιερώθηκε ως μια από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις μπαλέτου σε όλο τον κόσμο.}


Εμείς διαλέξαμε την εκδοχή του Καρυοθραύστη που κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις Ίκαρος και είναι βασισμένη στην χορογραφία του διάσημου μπαλέτου του Balanchine και εικονογραφημένη σύμφωνα με τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής! 


Η ιστορία αναφέρεται στον Καρυοθραύστη που έκανε δώρο  στη μικρή Μαίρη ο νονός της, ο Ντροσελμέγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων


 Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Μαίρη μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον Καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα,κάτι μαγικό συμβαίνει. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. 



Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα.

Η Μαίρη και ο Πρίγκηπας-καρυοθραύστης ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα των ζαχαρωτών, όπου τους υποδέχεται η Ζαχαρένια νεράιδα και όλοι οι κάτοικοι στήνουν γιορτή και χορεύουν για χάρη τους. 




Η γιορτή τελειώνει και τα δυο παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειες τους... 
Ήταν μια καταπληκτική ,μαγική νύχτα.. 


Απίστευτα ατμοσφαιρικό και υπέροχο βιβλίο που πραγματικά σε ταξιδεύει σε μια μαγική χώρα...Ιδιαίτερα αν το διαβάζεις ακούγοντας τη μαγευτική μουσική του Τσαΐκόφσκι...


Σίγουρα αξίζει μια θέση στη Χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη μας και διαβάζεται όλο το χρόνο για να μας θυμίζει τη μαγεία που κρύβουμε μέσα μας.. 






You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS