Διαγωνισμός: Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017

in English soon

Η Πηνελόπη Δέλτα είναι από τις σημαντικότερες Ελληνίδες  συγγραφείς... και από τις δικές μου αγαπημένες... 
Ποιος δεν έχει διαβάσει τον "Τρελαντώνη", τον "Μάγκα" , τον "Καιρό του Βουλγαροκτόνου" , το "Παραμύθι χωρίς όνομα"...
Κλασικά και αγαπημένα μικρά αριστουργήματα.. 
Κάποια βρίσκονται ήδη στη βιβλιοθήκη μας και περιμένουν το Νικόλα να φτάσει σε κατάλληλη ηλικία για να τα διαβάσει.

Προς το παρόν όμως διαβάσαμε τις διασκευές δυο βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα, σε διασκευή της Τζέμης Τασάκου και με την υπέροχη εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο




Ανήκουν στη σειρά "Η πρώτη μου λογοτεχνία" , που κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Μεταίχμιο και περιλαμβάνει ήδη 6 τίτλους και 3 είναι υπό έκδοση. Πηνελόπη Δέλτα, Όμηρος, Σαίξπηρ, Ντίκενς... Τα έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων της κλασικής λογοτεχνίας, διασκευασμένα για μικρά παιδιά... 

Ο Μάγκας ένα κουτάβι που μεγαλώνει στην Αλεξάνδρεια μαζί με τα αφεντικά του και μας διηγείται την ιστορία του.. 



Ο Μάγκας δεν είναι σκυλί ράτσας αλλά του αρέσει να μαθαίνει για να μην μείνει αμόρφωτο κουτάβι.. Αγαπάει τις ηρωικές ιστορίες που διηγείται η γιαγιά και θέλει να γίνει ήρωας. 



Είναι όμως και ζημιάρης και σκανταλιάρης... Ένα απόγευμα το σκάει από το σπίτι για να μην τιμωρηθεί και βγαίνει στο δρόμο... 



Θα περάσει περιπέτειες και γνωρίσει ένα καινούριο φίλο, τον Αφράτο... πριν καταφέρει να επιστρέψει σπίτι στην οικογένειά του.. 



Στο "Παραμύθι χωρίς όνομα" , η ιστορία ξεκινά στη χώρα των Μοιρολάτρων μετά τον θάνατο του βασιλιά Συνετού. Ο γιός του ο Αστόχαστος θα παντρευτεί τη βασίλισσα Παλάβω και η σπατάλη τους θα φέρει τη χώρα σε όρια φτώχειας. 



Το βασιλόπουλο, ο Συνετός ο Β΄,και η αδελφή του η Ειρηνούλα θα φύγουν από το παλάτι του πατέρα τους , θα περιπλανηθούν και θα γνωρίσουν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.. 




Πρώτα από όλα την κυρά Φρόνηση και την κόρη της τη Γνώση, τον δάσκαλο, τον δικαστή... 



Ο Συνετός ο Β΄ τότε αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, να αγωνιστεί για τα δίκαια και τα άδικα, για τα μικρά και τα μεγάλα. Γιατί μόνο οι δειλοί φεύγουν.. Οι γενναίοι μένουν και μάχονται. 



Και σιγά σιγά με υπομονή και σύνεση και σκληρή δουλειά θα αρχίσει να ανασταίνεται η χώρα των Μοιρολατρών. 



Δύο τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια από τις δύο ιστορίες  δηλώνοντας συμμετοχή στην κλήρωση. 




1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 

two boys and hope               εκδόσεις Μεταίχμιο



2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: 




ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Δευτέρα 23/01/2017 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 29/01/2017. 

[4] Οι τυχεροί θα αναδειχθούν με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά τους θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5]  Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχουν δηλώσει, για να στείλουν την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβουν το βιβλίο τους. Αν δεν απαντήσουν εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν το σχετικό e-mail,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Αν οι τυχεροί είναι κάτοικοι Αθηνών, θα παραλάβουν το βιβλίο τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Αν είναι εκτός Αθηνών, θα τους αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 


Καλή επιτυχία!!!



You May Also Like

1 σχόλια

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS