7+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 9 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ + SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

by - Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019


Φτάσαμε αισίως στην τελευταία εβδομάδα σχολείου!! Δεν ξέρω ποιος ανυπομονεί περισσότερο.. Εγώ ή  ο Νικόλας..
Θάλασσες, βουτιές, βόλτες, διακοπές μας περιμένουν και μαζί μια τεράστια λίστα με βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι.. 
Άλλωστε είμαστε βιβλιοφάγοι.. Θα μας βρεις παντού με ένα βιβλίο!!!
Κι αν έχετε κι εσείς βιβλιοφάγους στο σπίτι δείτε μερικά από τα βιβλία που μας αρέσουν και βάλτε τα στη λίστα σας. 
Θεωρητικά από 9 ετών και άνω αλλά σίγουρα μπορούν να τα διαβάσουν και λίγο μικρότερα παιδιά. 
Και θα τα βρείτε όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Ο αγαπημένος μικρός ντετέκτιβ όλων των παιδιών στην 27η περιπέτεια του. Μας λείπουν ελάχιστα για να συμπληρώσουμε τη συλλογή μας που αυξάνεται συνεχώς. 

Σε αυτήν την καινούρια υπόθεση, το μυστήριο είναι κρυμμένο μέσα σε ένα μπουκάλι γάλα - το αγαπημένο ποτό του Κλουζ!! Μόνο που αυτή τη φορά , το γάλα του, έχει περίεργη γεύση.. Ο Κλουζ αναγκάζεται να πάει στο σούπερ μάρκετ , στην άλλη άκρη της πόλης για να ανακαλύψει τι συμβαίνει. Η Μαρία, η ανιψιά της Όλγας , που έχει το περίπτερο, θα τον βοηθήσει πολύ σε αυτήν την περίεργη υπόθεση.. 




Ναι!! Ο καταπληκτικός συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων και δημιουργός του Χάρι Χόλε.. έχει γράψει αυτή τη σειρά βιβλίων για παιδιά.. που αριθμεί ήδη 5 βιβλία. 
Ο 10χρονος Μπούλης, ένα αγόρι με καροτί μαλλιά μετακομίζει στην οδό Κανονιού , μια ηλιόλουστη μέρα λίγο πριν της 17ης Μαΐου. Εκεί θα γνωρίσει νέους φίλους όπως τη Λίζα και τον σχεδόν τρελό επιστήμονα δόκτορα Πορδαλό, αλλά και τους δύο απαίσιους δίδυμους Τρουλς και Τριμ, που τρομοκρατούν οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο τους. Ο Μπούλης  γίνεται από πειραματόζωο και αστροναύτης μέχρι φωσφοριζέ λάμπα. Πέφτει θύμα εκφοβισμού, απορρίπτεται από μια φάλτσα σχολική μπάντα, κλείνεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και καταπίνεται από ένα ανακόντα του Αμαζονίου!!! Κι όλα αυτά την πρώτη μόλις εβδομάδα!! Μια χιουμοριστική ιστορία με μπόλικα προυμ και μπόλικη πορδαλόσκονη!!!



Φανταστείτε ένα σχολείο με μαθητές τους χαρακτήρες που έπλασε ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Ο Σέρλοκ Χολμ, ο Τζον Γουάτσον, η Μάρθα Χάντσον, ο Τζέιμς Μοριάρτι.. είναι όλοι συμμαθητές στην Ακαδημία της Οδού Μπέικερ. Αυτή τη φορά οι τρεις φίλοι , ο Σέρλοκ, η Μάρθα και ο Τζον, επιστρέφουν από τις διακοπές στην ακαδημία της οδού Μπέικερ και διαπιστώνουν οτι μια σειρά από περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο σχολείο τους. Όλοι πιστεύουν οτι είναι ευθύνεται το φάντασμα της οδού Μπέικερ και είναι όλοι καταραμένοι!! Πως θα καταφέρουν οι τρεις φίλοι να διαλευκάνουν το μυστήριο;;  



Ο Άλεξ και η αδερφή του η Ρούμπι θα περνούσαν για τελευταία φορά τις διακοπές του καλοκαιριού στο σπίτι της θείας Τζοάνας, στην οικία Άπλκοτ. Στο τέλος του καλοκαιριού το σπίτι και τα πολύτιμα αντικείμενα του θα πουλιόταν μιας και η θεία του δεν μπορούσε πλέον να το συντηρήσει.. Μια μέρα ο Άλεξ και η Ρούμπι πέφτουν μέσα σε έναν παλιό καθρέφτη και ταξιδεύουν στο μακρινό 1912. Βρίσκονται στο ίδιο σπίτι αλλά σε ένα πολύ διαφορετικό μέρος και πρέπει να βοηθήσουν ανθρώπους που γνωρίζουν, να βρουν ένα κύπελλο ανεκτίμητης αξίας. Μια συναρπαστική περιπέτεια κι ένα απίθανο κυνήγι θησαυρού για τα δυο παιδιά και τους φίλους τους.. Πως άραγε θα καταφέρουν να το βρουν και να επιστρέψουν στην δική τους εποχή;;



Το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς που ξεχώρισα πραγματικά. Είχα ενθουσιαστεί κι εγώ από το πρώτο κιόλας βιβλίο με τίτλο "Το χαμένο βιβλίο" 
Η βασική ιστορία της σειράς είναι η εξής: Η Άλμπα κι ο Ντιέγκο είναι δύο αδέρφια που μένουν στη Βαρκελώνη. Είναι βιβλιοφάγοι και σ' αυτό σίγουρα έχει βοηθήσει η θεία τους η Μπεατρίθ , που έχει το βιβλιοπωλείο "Άμπρα κατάμπρα". Ανυπομονούν να διαβάσουν ένα ολοκαίνουριο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ".. όμως τότε κάτι περίεργο συμβαίνει.. Η ιστορία εξαφανίζεται μέσα από το βιβλίο αλλά και από το μυαλό όσων πρόλαβαν και το διάβασαν πρώτοι.. Κι όχι μόνο αυτό.. αλλά όλες οι αγαπημένες κλασσικές ιστορίες αλλάζουν.. Περίεργα αντικείμενα και άσχετα πρόσωπα έχουν βρεθεί μέσα στα βιβλία και αλλάζουν την πλοκή και το τέλος των βιβλίων, καταστρέφοντας τα για πάντα.. Η Άλμπα και ο Ντιέγκο , μαθαίνουν ένα καλά φυλαγμένο οικογενειακό μυστικό και με τη βοήθεια της θείας τους καταφέρνουν να μπουν μέσα στο ίδιο το βιβλίο να γίνουν ήρωες της ιστορίας και να σώσουν τα βιβλία. 

Στο τελευταίο βιβλίο της περιπέτειάς τους ο Πινόκιο έχει γίνει ο βασιλιάς μιας συμμορίας παρανόμων από την άγρια δύση!! Η Άλμπα και ο Ντιέγκο μπαίνουν στην ιστορία προσπαθώντας να την αλλάξουν αλλά όλα πάνε στραβά. Στον κανονικό  κόσμο όλα πάνε στραβά επίσης.. Ο Μίστερ Ζάργκο όχι μόνο έχει πιάσει τη θεία Μπέα και τον Λέο Γκούτενμπεργκ αλλά έχει βρει και τα σώματα των δύο παιδιών. Αν καταστρέψει το βιβλίο , η Άλμπα και και ο Ντιέγκο θα παγιδευτούν για πάντα στην ιστορία του Πινόκιο και όλες οι αθάνατες ιστορίες θα μείνουν αλλαγμένες για πάντα!! Συναρπαστικό και συνταρακτικό από την αρχή μέχρι το τέλος!!! 



Η Λούτσι μετακομίζει μαζί με τους γονείς της και τον μικρό της αδερδό , Μπένο σε μια παλιά βίλα που έχει μια παράξενη μυρωδιά.. Η Λούτσι, ο Μπένο, και το γειτονόπουλο, ο Ματς, αποφασίζουν να εξερευνήσουν την μυστηριώδη βίλα. Και όταν καταφέρνουν να βρουν το κρυφό δωμάτιο δεν πιστεύουν στα μάτια τους!! Στο δωμάτιο αυτό υπάρχουν ράφια που φτάνουν ως το ταβάνι, γεμάτα γυάλινα μπουκάλια αρώματος σε κάθε σχήμα και χρώμα!! Είναι ένα παλιό, αριστοκρατικό αρωματοπωλείο.  Αμέτρητα μπουκαλάκια αρωμάτων γεμάτα όχι μόνο με εκπλήξεις αλλά και κινδύνους !!  Μια απίθανη περιπέτεια με αγωνία, δράση και μυστήριο ξεκινά.. 

Η κατάρα της χαμενης ατλαντίδας - Αρης Δημοκίδης



Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ είναι μια ομάδα παιδιών - εκκολαπτόμενων δημοσιογράφων - blogger, Που γράφουν άρθρα και ρεπορτάζ και τα ανεβάζουν στην ιστοσελίδα τους. Είναι δαιμόνιοι ρεπόρτερ αλλά ταυτόχρονα και αθώα χαριτωμένα παιδάκια που κανείς δεν υποψιάζεται..Κι έτσι κατορθώνουν να λύσουν μυστήρια και να αποκαλύψουν σκάνδαλα. Η σειρά αριθμεί ήδη 5 βιβλία και ελπίζουμε σε πολλά περισσότερα!! 

Στο βιβλίο "Η τελευταία συναυλία" , ένα παράξενο ατύχηµα καταστρέφει τη συναυλία του πιο δηµοφιλούς κοριτσίστικου συγκροτήµατος…Ο Γιώργος, το νέο µέλος της φοβερής δηµοσιογραφικής οµάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, πρέπει να γίνει τραγουδιστής εδώ και τώρα, για να λύσει το µεγαλύτερο µουσικό µυστήριο όλων των εποχών!!! Μια συναρπαστική περιπέτεια με παρακολουθήσεις, ξέφρενα κυνηγητά στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αφρική και στην Αυστραλία και απίθανες συναυλίες!! 

Στο βιβλίο "Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας" ένας διάσηµος Έλληνας φωτογράφος ξυπνάει µε αµνησία στη Σαντορίνη, έχοντας τραβήξει φωτογραφίες µιας ολόχρυσης υποβρύχιας πόλης που µοιάζει µε τη χαµένη Ατλαντίδα…
Η Νάσια, η φωτογράφος της φοβερής δηµοσιογραφικής οµάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα µπλεχτεί στην υπόθεση και θα ζήσει απίθανες περιπέτειες ψάχνοντας τη λύση του µυστηρίου. Και τι δεν έχει αυτή η περιπέτεια!! Αρχαίους μύθους, τρομερές κατάρες, ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!! Μια συναρπαστική περιπέτεια που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!!! 

Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό που τρέχει στο facebook και στο instagram για να κερδίσετε όποιο από αυτά τα απίθανα βιβλία θέλετε.. 



































You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS