Διαβάζουμε : Άνω κάτω παραμύθια

by - Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2017

in English soon 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι από τους αγαπημένους μας συγγραφείς.. Η λογοπλασία του και η φαντασία του δεν έχει όρια.. Κι αυτό είναι που μας αρέσει σ'εκείνον!!  Τα βιβλία του είναι από τα αγαπημένα του Νικόλα και έχουμε ήδη αρχίσει να κάνουμε μια καλή συλλογή. 
Αυτή τη φορά στη συλλογή  μας προστέθηκαν δύο ολοκαίνουρια βιβλία του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα


Ανήκουν στη σειρά "Άνω κάτω παραμύθια", όπως και το αγαπημένο μας best seller "Τα τρία μικρά λυκάκια" και αποτελούν διαφορετικές εκδοχές αγαπημένων κλασικών παραμυθιών!!! 
Μαντέψατε ποια;; 

"Η Κοκκινομπλουτζινίτσα" είναι μια διαφορετική εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας φυσικά.. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση η μικρή ηρωίδα μας δεν φοράει κόκκινο σκουφί αλλά κόκκινο μπλουτζίν.. 
Η Κοκκινομπλουτζινίτσα λοιπόν ξεκινάει να πάει καρυδόπιτες στη γιαγιά της, για να τις τρώει όταν παίζει κουμκάν με τις φίλες της.  Και ναι.. μπορεί να την ξεγελάει στην αρχή ο Λυκούργος ο λύκος και να την στέλνει στο ζαχαροπλαστείο του Λάκη Λουκουμάκη για να την καθυστερήσει... Αλλά η Κοκκινομπλουτζινίτσα φτάνει τελικά στο σπίτι της γιαγιάς για να τον συναντήσει ντυμένο γιαγιά..


Και παρόλο που ο λύκος θέλει να τη φάει...η Κοκκινομπλουτζινίτσα δεν πτοείται!! Και όχι μόνο δεν περιμένει τον κυνηγό για να τη σώσει αλλά βρίσκει τη λύση μόνη της.. Γίνεται φίλη με τον λύκο και ενθουσιασμένη από την ερμηνεία του, του προτείνει να γίνει ηθοποιός!! Μα φυσικά!! Αφού είναι ταλέντο!! 


Θα καταφέρει άραγε ο λύκος να γίνει μεγάλος και τρανός ηθοποιός;; Θα πάει στο Χόλιγουντ;; Και τι θα γίνει με η γιαγιά και την Κοκκινομπλουτζινίτσα;; 

Ένα διαφορετικό παραμύθι , όπως μόνο ο Τριβιζάς μπορεί να διηγηθεί.. με την υπέροχη εικονογράφηση του Stephen West. 

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο "Πλατσ Μουτς" είναι η διαφορετική ιστορία .. της Πριγκίπισσας με το βάτραχο!! Η πριγκίπισσα Φλουρένια είναι αναγκασμένη να αποστηθίζει καθημερινά εξήντα σελίδες από τα έξι χιλιάδες εξακόσια σκονισμένα βιβλία της βιβλιοθήκης του παλατιού.. και να παρεβρίσκεται σε βαρετούς χορούς και ακροάσεις.

Κρυφά, το σκάει από το παλάτι και πάει στο μαγεμένο δάσος να παίξει με το χρυσό της τόπι.. που φυσικά χάνει στο πηγάδι .. κι ένας βάτραχος της το φέρνει πίσω.. 


Αλλά αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος βάτραχος.. Λέει οτι είναι μαγεμένος πρίγκηπας.. Αλλά είναι;; Τι θα συμβεί όταν τον φιλήσει η πριγκίπισσα;; Σίγουρα όχι αυτό που φαντάζεστε!! 


Γιατί ο βάτραχος μας είναι απλά ένας συνηθισμένος βάτραχος.. 
Και τώρα.. τι θα διαλέξει η πριγκίπισσα;; Να επιστρέψει στη βαρετή ζωή του παλατιού ή να μείνει μαζί του πλατσουρίζοντας στις λίμνες..;; 
Ποιος θα τους βοηθήσει να μεταμορφωθεί ή πριγκίπισσα σε ότι λαχταρά; Θα ζήσουν αυτοί βρεκεκέξ καλά κι εμείς βρεκεκέξ καλύτερα;; 

Η κλασική ιστορία των αδερφών Γκριμ με νέο περιεχόμενο κι ένα πολύ πολύ διαφορετικό τέλος. Η καταπληκτική εικονογράφηση του Άγη Αγησίλαου  το κάνει ολοζώντανο και παραμυθένιο!!

 
"Η Κοκκινομπλουτζινίτσα" και το "Πλατσ Μουτς"κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα και αν σας αρέσει η γραφή του Ευγένιου Τριβιζά, σίγουρα θα τα αγαπήσετε!! 






You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS