Τρομερά Τρια..

11:27:00 π.μ. 36 Comments A+ a-

in English soon
Σίγουρα έχετε ακούσει για τα Φοβερά Δυο.. Terrible Two δηλαδή.. Τα Τρομερά Τρία (βλέπε Horrible Three ) τα έχετε ακούσει;;; Τι είναι αυτό ;;; Είναι αυτό που το αγγελούδι σου μεταμορφώνεται σε μικρό τερατάκι λίγο πριν αλλά και αφού κλείσει τα 3 του χρόνια.. Και το δικό μου αγγελούδι δηλαδή..


Δεν το περνάνε όλα τα παιδιά (ευτυχώς !!!) αλλά κι όσα το περνάνε ..δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο... Πάλι καλά...γιατί θα μας είχαν ξετινάξει.. 

Σίγουρα θα έχεις κάπου, κάποτε ...δει, ένα τρίχρονο να ουρλιάζει και να χτυπιέται και μια ταλαίπωρη μάνα να προσπαθεί  
α) να το συνεφέρει  
β) να το μεταφέρει γρήγορα μακριά από τα επικριτικά βλέμματα τύπου "μα καλά τι του έκανε και ουρλιάζει ή καλά δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στο παιδί της;;" και  
γ) να προσπαθεί να κάνει τη γη να ανοίξει και να την καταπιεί.. 
Εγώ πάλι που ήμουν καλό κορίτσι και δεν σκεφτόμουνα ποτέ κάτι τέτοιο.. τι αμαρτίες πληρώνω μου λες;;;
Γιατί ναι... μη βλέπεις που γενικά ο Νικόλας είναι ένας γλύκας (όταν θέλει δηλαδή..).. ένα αξιολάτρευτο χαδιάρικο μικρό αγόρι.. γελαστό και τέλειο!! Όταν τον πιάσει η κρίση.. ωωω γίνεται χαμός..!!! 

Κι αυτό άρχισε να συμβαίνει λίγο πριν τα τρίτα του γενέθλια.. Ξαφνικά το αξιολάτρευτο παιδί μου άρχιζε να αλλάζει.. να γίνεται επιθετικός, να σου ορμάει, να χτυπάει, να γρατζουνάει, να πετάει πράγματα κάτω..Σουφρώνει τα φρύδια και επιτίθεται.. Ένα άγριο τιγράκι..Να ουρλιάζει και να χτυπιέται για χαζά πράγματα..
"Θέλω κρύο μαντιλάκι!!! (βλέπε μωρομάντιλο) ΘΕΛΩ ΚΡΥΟ ΜΑΝΤΙΛΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΑΑΑΑΑΑ !!!"
"Οχι αυτήν την μπλουζα!! Βγαλ'την ΒΓΑΛΤ 'ΤΗΝ ΒΓΑΛ' ΤΗΗΗΗΗΝΝΝΝ !!!" 
"Τι είναι αυτά τα κόκκινα στο φαγητό μου;;(ίχνη από κόκκινη πιπεριά) Πάρτα πάρτα ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑ!!!"
"Μαμά δώσε μου το νερό μου.." "Νικόλα πήγαινε στο τραπέζι και πάρτο.." ΕΣΥ ΕΣΥ ΕΣΥΥΥΥΥΥ !!! Πάω να του το δώσω.. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥΥΥΥΥ !! 
 
"Φύγε φύγε ΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕ" 
"Όχι εσύ όχι εσύ ΟΧΙ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!" 
"Δεν θέλω ΔΕΝ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩ!!!" 
"Ασε με άσε με ΑΣΕ ΜΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!

 Ένα μικρό εξαγριωμένο αγοράκι - τερατάκι.. 


Μερικά λεπτά άγριων τσιρίδων που στα απαίδευτα αυτιά φαίνονται αιώνες.. (Ο Αντώνης δεν αντέχει με τίποτα.. Αρχίζει να φωνάζει κι αυτός και μετά έχω δύο 3χρονα στο σπίτι..)
Να μην ξέρεις τι να τον κάνεις.. Να θες να αρχίσεις να ουρλιάζεις κι εσύ να δούμε ποιός θα κερδίσει (και ποιος γείτονας θα φωνάξει την αστυνομία και την πρόνοια). Να θες να του δώσεις μια.. για να σταματήσει (εννοείται οτι συγκρατιέσαι κι εσύ και το χέρι και τα νεύρα σου) 
Εγώ πάλι το παίζω τέρας ηρεμίας και αναισθησίας (προσπαθώ τουλάχιστον).. Τον αφήνω να ουρλιάζει... Να ξεσπάσει εν μέρη.. αλλά μην μας κάνει και το σπίτι θερινό..

Με ήρεμη φωνή μέσα στη γλύκα και στη ζάχαρη..:
"Ηρέμησε Νικόλα.. Ηρέμησε αγόρι μου.. Γιατί θύμωσες;; Συμβαίνει κάτι ;; Μπορώ να σε βοηθήσω;; Πονάς πουθενά;; Χρειάζεσαι κάτι;; Ηρέμησε σε παρακαλώ.. Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά σου.. Όταν θέλουμε κάτι το ζητάμε ευγενικά.. Αυτό που θέλεις δεν γίνεται.. Ηρέμησε.. Δεν μου αρέσει να θυμώνεις.. Δεν μου αρέσει να μιλάς άσχημα.. Πες μου τι θέλεις.. Χαλάρωσε.. Εγώ σ' αγαπάω ακόμα κι όταν θυμώνεις..  Έλα να το συζητήσουμε" 
(Οδηγίες χρήσης:Το επαναλαμβάνουμε συνέχεια σα να κόλλησε ο δίσκος..το CD..δηλαδή..)
Άλλες φορές πάλι του θυμώνω κι εγώ.. Σταυρώνω τα χέρια μου και του γυρίζω την πλάτη..

" Ωραία τώρα θύμωσα κι εγώ.. Δε σου μιλάω όταν είσαι θυμωμένος.. Δε μ' αγαπάς.. Όταν μου φέρεσαι άσχημα και με πονάς .. δε μ'αγαπάς.." 
Και τότε έρχεται να με καλοπιάσει..
"Σ' αγαπάω μαμά... Δεν θα το ξανακάνω.. Δε θα σε ξαναχτυπήσω..τραβήξω τα μαλλιά.. γρατζουνίσω.. Θα είμαι καλό παιδί.. Δεν θα το ξαναπετάξω.. Έλα ξεθύμωσε..Συγγνώμη μαμά.. Καταλάθος το έκανα..." 
  
Και ξαναβγαίνει ο ήλιος.. 

Τώρα όλο αυτό εξηγείται και επιστημονικά.. Είναι που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα ο μετωπιαίος λοβός και δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του.. το θυμό του... Είναι πολλά για ένα παιδί 3 χρονών και δεν ξέρει με ποιον τρόπο να τα διαχειριστεί.. 
Συχνά φταίνε και εξωτερικοί παράγοντες όπως η επιθετική συμπεριφορά των γονιών, οι εκπομπές που βλέπει το παιδί..γενικά τα επιθετικά ερεθίσματα που λαμβάνει από το περιβάλλον του.. 

Ο Νικόλας πάντως δεν βλέπει επιθετικά και βίαια παιδικά προγράμματα.. Ουτε καν αυτά που ίσως να λένε και καμιά άσχημη λέξη ή έχουν άσχημη συμπεριφορά.. Και δεν του αρέσουν αλλά και δεν τον αφήνω.. (όσο μπορώ ακόμα..)
Δεν του φωνάζουμε (το κατά δύναμιν) και δεν τον χτυπάμε.. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !! Δεν μαλώνουμε μπροστά του.. (όσο γίνεται είπαμε..).. Οπότε θεωρώ και ελπίζω οτι είναι κάτι περαστικό της ηλικίας του και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω με τον τρόπο μου.. Τον έχω στην κουβέντα.. Πολύ.. Του μιλάω πολύ.. Προσπαθώ να τον μάθω να διαχειρίζεται το θυμό του με λέξεις και όχι με πράξεις.. Τον έχω τρελάνει να του λέω ιστορίες για παιδάκια που θύμωναν και χτυπούσαν και γκρίνιαζαν και δεν τα ήθελε κανένας για φίλους.. Δεν πιάνει πάντα αλλά το χειρίζομαι -θέλω να πιστεύω - όσο καλύτερα μπορώ.. 

Αλλά καμιά φορά με κουράζει.. Με κουράζει η γκρίνια του.. και τα ξεσπάσματα του.. Ελπίζω πραγματικά να είναι κάτι περαστικό και όχι μέρος του χαρακτήρα του.. Να μην μου γίνει ένας θυμωσιάρης γκρινιάρης ενήλικος.. Το καλό είναι οτι τελειώνουν γρήγορα σα περαστικές μπόρες και μετά βγαίνουν κάτι χαρούμενα ουράνια τόξα..


Άντε βρε αγόρι μου.. Αφού είσαι πιο ωραίος όταν γελάς !!!  

Η φωτογράφηση έγινε στη Χαλκιδική και το μοντέλο μου πληρώθηκε (χμμμμ.. δωροδοκήθηκε.. ) σε ζελεδάκια αρκουδάκια για να δεχτεί να παρουσιάσει όλα αυτά τα συναισθήματα..

post signature

36 σχόλια

Write σχόλια
20 Ιουνίου 2014 - 2:08 μ.μ. delete

Τρελαθηκα με το μοντελο! Αν και τραβαω τα ιδια το διασκεδασα ετσι οπωs το παρουσιασεs. Αντε και κοντευουμε τα 4!
φιλακια

Reply
avatar
Νίκη
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 2:57 μ.μ. delete

Πρώτα θα πω για τη φωτογράφιση... Απίθανη! Τόσο άψογα αποτυπωμένα τα συναισθήματα και τόσο εγκάρδια τα χαμόγελα. Διάβαζα την ανάρτηση και τσουπ μου εμφανίστηκε το ουράνιο τόξο...
Όσο για τα ξεσπάσματα του... ένα θα πω! Κουράγιο μάνα!!! Βάστα γερά Ελπιδάκι μου και δες το σαν μια μπόρα. Το χειρίζεσαι άψογα. Μπλα - μπλα - μπλα και όσο πιο ήρεμα μπορείς - είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε όλοι μας. Και η δικιά μου έχει αρχίσει να κάνει πείσματα και γκρίνιες αλλά ακόμα την παλεύουμε οικογενειακώς - ίσως γιατί είναι αρχή ακόμα και δεν έχουμε μπει ακόμα στα 3. Πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 3:24 μ.μ. delete

θα σας το παρουμε το οσκαρ Βασούλα..χαχαχαχα!! φιλια

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 3:31 μ.μ. delete

αντε γλυτωνετε σε λίγο!! εμας αργουνε ακόμα..αααχχχχ

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 3:33 μ.μ. delete

το παλευω Νικη μου!! Αχ κι εμένα έτσι άρχισε με γκρινιες και πείσματα.. Τώρα είναι που εξελίχθηκε!! Ας ελπίσουμε οτι θα τη γλυτώσετε..χεχε!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
20 Ιουνίου 2014 - 4:20 μ.μ. delete

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

Reply
avatar
lolipopfamily
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 4:46 μ.μ. delete

Απίθανος ο μικρός σου, καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου και υπέροχη η νέα σου ανάρτηση. Φιλιά πολλά Ελπίδα μου από μια παθούσα εις διπλούν. Horrible three είναι ... θα περάσουν. Υπομονή :)))))

Reply
avatar
Ειρήνη
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 5:12 μ.μ. delete

Ο Νικόλας είναι γλύκας αλλά και εκφραστικότατος!!! Ελπίδα μου κ εγώ στην συζήτηση τον έχω, όχι πάντα με το επιθυμητό αποτέλεσμα! Παιδιά είναι θα έχουν και τις "κρισούλες" τους :)))) Πολλά φιλάκια!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 8:14 μ.μ. delete

πω πω εις διπλούν .. χαρά στο κουράγιο σου Γιώτα μου!! Κάνω υπομονη μέχρι τα 4 γενέθλια.. φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 8:15 μ.μ. delete

Κι εγω έτσι λέω.. Πάντως το παλεύουμε..πολλά φιλιά Ειρήνη μου

Reply
avatar
Craftland gr
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 10:43 μ.μ. delete

Χα χα βρε το μοντέλο...τι μούτρο!!! Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά,ευτυχώς δεν είχαμε χτυπήματα!! Βέβαια κοντεύει 4 και τα πεισματά και οι παραξενιές καλά κρατούν....

Reply
avatar
Χρύσα
AUTHOR
20 Ιουνίου 2014 - 10:47 μ.μ. delete

Καλέ δώστε ένα βραβείο όσκαρ στο παιδί...χαραμίζεται... χαχαχαχα!
Μη μου λες τέτοια Ελπίδα μου, εμείς που πλησιάζουμε τα 2 έχουμε αρχίσει ήδη τα όργανα...
Υπομονή, και είμαι σίγουρη ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό, κι ακόμη περισσότερα!

Reply
avatar
20 Ιουνίου 2014 - 11:15 μ.μ. delete

Δηλαδή θέλεις να πεις ότι εσύ του ζητούσες να κάνει γκριμάτσες και εκείνος το έκανε;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μα τι έκφραση, τι στυλ!!!!! Αχ τον βλέπω να βγαίνει στη σκηνή και να τρελαίνονται τα κορίτσια από κάτω! Και πως να κρατήσεις κακία σε τέτοιο μουτράκι; Δεν γίνεται!

Reply
avatar
20 Ιουνίου 2014 - 11:16 μ.μ. delete

Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω...... δεν τελειώνει στα 4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (γκλουπ!!!)

Reply
avatar
20 Ιουνίου 2014 - 11:34 μ.μ. delete

Αχ βρε Ελπίδα μου πολύ γέλασα και ο γιος σου κούκλος στο έχω ξαναπεί!!!! Τόσα έχω ακούσει που τα τρέμω τα χρόνια που έρχονταιιαιιαιαιιαιιι

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Ιουνίου 2014 - 10:09 π.μ. delete

ελα βρε Γιάννα μου.. όλα θα τα παλέψουμε.. Αλλωστε είμαστε σουπερ μαμάδες..χαχαχα!! φιλιά στο μαιμουδακι σου

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Ιουνίου 2014 - 10:11 π.μ. delete

Του είπα οτι θα τον βγάλω φωτογραφίες και αυτός έκανε γκριματσες όπως οταν θυμώνει...χαχαχα και μετά γελούσε.. Οποτε κι εγω τον έβγαζα φωτογραφιες συνεχεια μέχρι που αγανάκτησε..χαχαχα Το ξερει οτι με κανει οτι θελει ο ατιμος..χαχαχα

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Ιουνίου 2014 - 10:12 π.μ. delete

Αχ τι να κάνουμε Χρυσα μου.. Κι εμενα αρχισε με παραξενιές.. Αλλα μεγαλώνουνε κι αυτά και έχουν τις προτιμήσεις τους και τις παραξενιές τους.. Μικρά ανθρωπάκι με άποψη...χαχα!! φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Ιουνίου 2014 - 10:13 π.μ. delete

Θεωρητικά -λεει- μετά τα 4 γενέθλια τους φέυγει η πολύ γκρίνια.. Για να δούμε... πολλά φιλια Αλεξάνδρα μου

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Ιουνίου 2014 - 10:14 π.μ. delete

Αααααχχχχ μη μου λες τεοια Μαρία μου και είχα μια ελπίδαααααα!! :)

Reply
avatar
21 Ιουνίου 2014 - 7:20 μ.μ. delete

Ποσο σε καταλαβαινω.......Ειδικα εκει που γραφεις τους διαλογους.......σαν να εβλεπα εμας.....Αχ!Κουραγιο!!!Που θα παει φαση ειναι και θα περασει...(ελπιζω,,,)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
21 Ιουνίου 2014 - 9:32 μ.μ. delete

χαχαχα... κι εγω έτσι ελπίζω.. Κουραγιο και σε σενα..:)

Reply
avatar
21 Ιουνίου 2014 - 11:39 μ.μ. delete

δεν τελειώνει;;;; Καλέ, Ελπίδα τι λέει η Μαρία;;;;

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιουνίου 2014 - 12:02 π.μ. delete

ελπίζω και ευχομαι να μην ξέρει τι λεει...χαχαχαχα.. Αλλιως δε με βλεπω καλα....χαχαχαχαχα

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
22 Ιουνίου 2014 - 4:43 μ.μ. delete

Καλά σε καταλαβαίνω απόλυτα σε όσα λες! Εμάς χτυπάει και το πόδι στο πάτωμα,χεχε! Θα μείνω μόνο στις απίστευτες φωτογραφίες! Καλά μοντέλο κανονικό! Θα τρελαθώ! Φοβερός! Πάντα γερός. Να τον χαίρεσαι Ελπίδα μου! Κάλη

Reply
avatar
22 Ιουνίου 2014 - 10:21 μ.μ. delete

Οι φωτογραφίες είναι απίστευτες!
Πολύ φατσάρα ο Νικόλας.
Πάντως τα τρομερά 3 είναι τεράστια ήττα :)
Εγώ νόμιζα ότι μετά τα τρομερά δύο όλα ισιώνουν αλλά μπα... έχουμε μέλλον ακόμα!
Πολλά φιλιά!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιουνίου 2014 - 11:47 μ.μ. delete

ευχαριστώ Κάλη μου!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιουνίου 2014 - 11:48 μ.μ. delete

ευχαριστώ Ερμιόνη μου... Αχ άσε.. Κι οσο σκεφτομαι τι ήρεμος που ηταν πριν.. Κι οτι έλεγα οτι τα γλυτώσαμε τα καπρίτσια.. Εχουμε ακόμα μελλον..χαχαχα!!! φιλια

Reply
avatar
23 Ιουνίου 2014 - 9:35 μ.μ. delete

Τι φατσούλα είναι αυτή! Είτε θυμωμένη είτε χαρούμενη είναι γλυυυυυυυυκας! Να σου ζήσει κορίτσι μου :)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
23 Ιουνίου 2014 - 10:58 μ.μ. delete

ευχαριστώ Χριστίνα μου :)

Reply
avatar
Dimitra
AUTHOR
29 Ιουνίου 2014 - 8:46 μ.μ. delete

Θα συμφωνήσω με το Μαράκι παραπάνω....μετά τα 5-6 ηρεμούν:) χα χα χα
Ο δικός μου φέτος "κούλαρε" στα 7 του:)
Το μοντέλο σου ευτυχώς εχει μικρές απαιτήσεις και πληρώνεται με ζελεδάκια:) χα χα χα
Φτου μην τον ματιάσω, οσκαρική ερμηνεία:)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
30 Ιουνίου 2014 - 10:49 μ.μ. delete

ευχαριστώ Δημητρούλα... Χρυσή την έχω κάνει τη Haribo...χαχαχαχα!! φιλια

Reply
avatar
Georgia Kaffe
AUTHOR
3 Ιουλίου 2014 - 11:30 μ.μ. delete

Τέλεια ανάρτηση!!! Και πόσο αληθινή. Για τα horrible threes σας καταλαβαίνουμε γιατί τα διανύουμε κι εμείς! Και εντάξει, ο μικρός είναι απίστευτος -φοβερή φάτσα και σούπερ ηθοποιός! Να τον χαίρεσαι!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Ιουλίου 2014 - 7:56 μ.μ. delete

ευχαριστώ Γεωργια μου!! Αχ είμαστε πολλές οι συμπάσχουσες μάνες!! χαχαχαχα

Reply
avatar