Επικίνδυνη Αποστολή: Κωδικός Τουαλέτα

by - Κυριακή, Απριλίου 06, 2014

in English soon

Το κόψιμο της πάνας είναι ένα στάδιο που κάθε μαμά - νομίζω δηλαδή...- το έχει ένα άγχος..Πάντως εγώ το έχω... Αλλά και για το παιδί είναι ένα μεγάλο βήμα, ένα ορόσημο (milestone..που λένε οι φίλοι Αγγλοαμερικάνοι..) προς την ανάπτυξη.. 

Από εκεί δηλαδή που ο Νικόλας μου ήταν μια χαρά αραχτός κι όποτε ήθελε να κατουρήσει, ούτε και τον ένοιαζε.. απλά το έκανε.. τώρα πρέπει να τρέχει στην τουαλέτα...Και μαζί και η μάνα (εγώ δηλαδή) να βγάζει στη διαδρομή τα ρούχα...χαχαχα..
Όπως καταλάβατε είμαστε σε φάση κοψίματος πάνας...



Λένε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι τα κακά.. Αυτό ο Νικόλας το κάνει από 16 μηνών περίπου... Τον ρωτούσα κάθε φορά που τον άλλαζα και το έμαθε κι εκείνος..Και έτσι ξαφνικά  τον έβαλα στην τουαλέτα και από τότε μόνο εκεί τα κάνει..(ζήτωωωωω!!!)
Έχουμε ένα στεφάνι τουαλέτας και όχι γιογιό.. Ήθελα να μάθει κατευθείαν εκεί..για να μην έχουμε και τη φάση της αλλαγής από το γιογιό στην τουαλέτα...
Το θέμα μας λοιπόν είναι να μάθει να κατουράει στην τουαλέτα πλέον.. Το είχα δοκιμάσει και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά τελικά δεν ήταν έτοιμος...Κι αν έπλυνα βρακιά και σορτσάκια ... κι αν σφουγγάρισα τα πατώματα εκατό χιλιάδες φορές... Σταμάτησα την προσπάθεια μόλις πιάσαν τα πρώτα κρύα και έστρωσα τα χαλιά..
Εδώ και κανένα μήνα τον έχω αρχίσει στον πρόλογο.. "Νικόλα μου, τώρα είσαι μεγάλο παιδί.. Θα βγάλουμε την πάνα και θα φοράς βρακάκι.. Τώρα θα κατουράς στην τουαλέτα.. Όταν θέλεις να κατουρήσεις (τα κακά είπαμε τα έχουμε ξεπεράσει..) θα το λες στη μαμά..Δεν θα κατουράς επάνω σου..Έτσι;; Που κατουράμε είπαμε;;;" Και άλλα τέτοια..
Φάνηκε να πιάνει το υπονοούμενο..χεχε..

Καλού κακού όμως επιστράτευσα και το γνωστό κολπάκι με τα αυτοκόλλητα..Αυτό που κολλάς αυτοκόλλητα σε μια καρτέλα κι όταν την συμπληρώσεις παίρνεις δωράκι;;; Καρτέλες επιβράβευσης τις λένε και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για πολλά πράγματα..Κι ένα από αυτά είναι και η εκμάθηση τουαλέτας..
Εμείς την έχουμε ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία... Ο μαμά τρίβει τα χέρια της και ο δε Νικόλας έχει ξετρελαθεί.. Περιμένει πως και τι να κολλήσει το αυτοκόλλητο του.. Η καρτέλα του έχει στερεωθεί με μαγνήτες σε περίοπτη θέση πάνω στο πλυντήριο και το πρώτο πράγμα που κάνει ο Νικόλας μόλις τελειώσει..είναι να διαλέξει το αυτοκόλλητο του..χαχαχα.. Χώρια που αρχίζει και το λέει μόνος του (οτι θέλει να κατουρήσει δηλαδή..) μερικές φορές και δεν χρειάζεται να τον ρωτάω εγώ τρεις στην ώρα...
Ακόμα δεν του έχω βγάλει εντελώς την πάνα.. Σκέφτομαι όμως να κάνω το εξής κολπάκι: Να του βάζω βρακάκι από μέσα και μετά την πάνα.. έτσι ώστε να νιώθει την υγρασία και να μην του αρέσει αλλά ταυτόχρονα να μην κάνει χάλια τα ρούχα του και όλο το σπίτι... Βέβαια θα μου πεις..θα πλένω πάλι βρακιά... αλλά δεν πειράζει βρε... Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια...(πςςςς και κάθε άλλο κόλπο ευπρόσδεκτο!!!)

Τις καρτέλες τις έφτιαξα εγώ.. (οι εικόνες είναι από το teacherspayteachers και είναι δωρεάν.) Διάλεξα τον αστροναύτη..επειδή είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα..(κι επειδή δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η καρτέλα μόνο για τουαλέτα..) Κι όπως είπα, ο Νικόλας τη λάτρεψε την καρτέλα του..

Κι επειδή.. ποιος λέει οτι και τα κορίτσια δεν μπορούν να γίνουν αστροναύτες.. (by the way έχετε δει το Gravity ;; Εκπληκτικές εικόνες -πήρε και το Όσκαρ Φωτογραφίας) .. έφτιαξα και μια κοριτσίστικη.. Έτσι μήπως τη θελήσει καμία..

Αν τις θέλετε μπορείτε να πατήσετε εδώ (κλικ) και να τις κατεβάσετε... Τυπώνετε και έτοιμες να υποδεχτούν τα αυτοκόλλητα σας!! 


καλή εβδομάδα!!!




 





You May Also Like

23 σχόλια

  1. Καταρχήν καλή επιτυχία! πολύ καλή η σκέψη σου με τα αυτοκόλλητα!
    Η ταλιμπανούλα έκοψε την πάνα απο μονη της, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης του μαχαραγιου άρχισε μόνη της να λεει οτι θέλει να παει τουαλέτα, δεν την πίεσα γιατί και εμένα η περίοδος δεν ήταν η κατάλληλη να την σηκώνω με την κοιλιά μέχρι εκεί αλλά τελικά η ίδια ήταν αποφασισμένη. Μέσα σε δυο εβδομάδες η πάνα ήταν παρελθόν, για κάμποσο διάστημα της φορουσα πάνα την νύχτα για σιγουριά αλλά την έβγαζα στεγνή ώσπου το κόψαμε και αυτο και πριν καν γεννηθεί ο μικρός πήγαινε τουαλετα κανονικά. Αν το παιδί είναι έτοιμο, είναι υπόθεση λιγων ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ έτσι λέω... Για να δούμε.. Ελπίζω να είναι έτοιμος..Όπως και να έχει έχουμε και ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας...φιλιά Μαχούλα

      Διαγραφή
  2. Καλή επιτυχία Ελπίδα μου!!!!
    Κι εμένα έχει αρχίσει και λέει για κακά [17 μηνών] αλλά αφού τα κάνει, άντε λίιιιγο πριν!
    Ωραία ιδέα αυτή με τα αυτοκόλλητα!
    Να μας ενημερώνεις για την πρόοδο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμείς έτσι ξεκινήσαμε Μαρθούλα μου.. Και σιγά σιγά άρχισε να τα λέει πριν τα κάνει ..και τότε τον έβαλα στην τουαλετα..χεχεχε.. φιλιά

      Διαγραφή
  3. Αχ τι ωραία ιδέα!!! Εμεις δεν εχουμε ακόμη κόψει την βραδυνη. Θα αρχίσω να κολλάω και εγω.χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κόλλα κόλλα... μπας και σωθούμε από αυτό το βάσανο.. χεχε.. Πάντως αν σας έμεινε μόνο η βραδινή είστε σε καλό δρόμο.. Φιλιά Μαρία μου

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Ελπίδα, θα το δοκιμάσω και εγώ στις μικρές μου...εμείς με τα τσίσα είμασκε okay αλλά με τα κακά έχουμε θέμα και ζητάνε να τους φοράω πάνα...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα προσπαθώ να ανοίξω το link με το αρχείο αλλά δεν ανοίγει...:-(

      Διαγραφή
    2. Δώρα μου οκ το διόρθωσα!!! Μπορείς να το κατεβάσεις τώρα!!! :)

      Διαγραφή
  5. Νομίζω πως όλες το έχουμε άγχος αυτό τελικά. Περισσότερο ίσως απ'ότι τελικά απαιτείται. Και εγώ τις μιλάω για το θέμα αλλά δεν έχω αδειάσει ακόμα να πάω να πάρω ένα γιογιό (άλλο θέμα κι αυτό... γιογιό ή στεφάνι τουαλέτας???) και να ξεκινήσουμε. Α... και βέβαια βρακάκια με τη Hello Kitty ή τη Minnie όπως μου δήλωσε! Πάρα πολύ ωραία η ιδέα με τα αυτοκολλητάκια και ευχαριστούμε πολύ για την κοριτσίστικη έκδοση! Φιλιά και καλή επιτυχία με λίγα σφουγκαρίσματα και πλυσίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς ο Νικόλας δεν έχει άποψη για τα βρακιά του.. Προς το παρον τουλάχιστον.. Βέβαια το οτι τα διάλεξε μόνη της έχει και το θετικό οτι -μάλλον- δεν θα θέλει να τα λερώνει..Όσο για την επιλογή γιογιό ή στεφάνι....χμμ και τα δυο έχουν αρνητικά και θετικά.. Θα δεις ποιο σας βολεύει καλύτερα.. Κι αν το διαλέξει και μόνη της ακόμα καλύτερα.. Καλή αρχή και σε σας Νίκη μου!! φιλιά

      Διαγραφή
  6. Ωραία ιδέα! Πωπωπω όντως όταν γινεται αυτη η αλλαγή οι γονεις τραβάνε λούκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Αριάδνη μου!! :) Τελικά είναι αναλόγως το παιδί..Αλλοι το περνάνε ευκολα..αλλοι δύσκολα.. Ελπίζω εμείς να είμαστε από τους πρώτους..χεχε

      Διαγραφή
  7. Αχ Ελπίδα μου, φαντάζομαι είναι ένα μεγάλο θέμα, το θέμα τουαλέτα.... εμένα είναι 18 μηνών και σκέφτομαι μήπως να ξεκινήσουμε δειλά δειλά το μεγάλο αυτό εγχείρημα! Το κακό είναι όμως οτι η αγαπημένη του λέξη (δεν λέει και πολλές!!!) είναι η λέξη ΚΑΚΑ!!!! Όλη μέρα αυτό λέει.... Άντε τώρα να του πεις να την λέει μόνο όταν θέλει να κάνει κακα.....!!! Βάσανα που έχουμε οι μάνες εεεε?
    Η ιδέα με τα αυτοκόλλητα μου άρεσε πάρα πολύ! Σίγουρα όταν έρθει η ώρα θα την εφαρμόσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λινάκι ξεκίνα τον.. Τώρα που θα καλοκαιριάσει ειδικά.. Στην τελική δεν χάνεις και τίποτα.. πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  8. είμαστε στην ίδια φάση. περιμένω να καλοκαιριάσει για τα καλά και ξεκινάμε!!! ευχαριστουμε για τις καρτέλες!!!!! θα αξιοποιηθουν :) Γιούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα αγοράκια συνήθως είναι πιο δύσκολα, αλλά τα περάσαμε εμείς αυτά! Από το πάρτυ έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η μπέμπα, είναι μπέμπα ακόμα!!!! αλλά αυτό με τα αυτοκόλλητα ναιιιιιιι πιάνει σε όλα τα παιδιά!!!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Ελπίδα! Μου έδωσες μια ιδέα περί του θέματος! Φέτος κι εμείς θα δοκιμάσουμε! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου!! Ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ!! καλη επιτυχια και σε σας!! Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερετε!!

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS