in English soon
Αυτό το μικρό γλυκάκι είναι από τις αγαπημένες μου Τσέχικες συνταγές της πεθεράς μου.. Το φτιάχνει πάντα κάθε Χριστούγεννα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι μόνο Χριστουγεννιάτικο..χεχε..Φέτος έκανα κι εγώ μια πρώτη προσπάθεια να τη φτιάξω.. Είναι εθιστικά νόστιμο, πολύ πολύ εύκολο και πολύ όμορφο...
Αυτό το μικρό γλυκάκι είναι από τις αγαπημένες μου Τσέχικες συνταγές της πεθεράς μου.. Το φτιάχνει πάντα κάθε Χριστούγεννα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι μόνο Χριστουγεννιάτικο..χεχε..Φέτος έκανα κι εγώ μια πρώτη προσπάθεια να τη φτιάξω.. Είναι εθιστικά νόστιμο, πολύ πολύ εύκολο και πολύ όμορφο...
Ρολό Ινδοκάρυδο
Υλικά:
Για την καφέ ζύμη:
- 200 γρ. μπισκότα pettit beure (ή τύπου πτι μπερ)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 160 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 6 κουταλιές της σούπας ρούμι
Για την άσπρη ζύμη:
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 240 γρ. ζάχαρη άχνη
- επιπλέον ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender/multi/mixer μας
ή βάζουμε τον ειδικευμένο βοηθό μας να το κάνει εκείνος..χεχεχε
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε-ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την καφέ ζύμη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα, μέχρι να γίνει μια μπάλα. (Μπορεί να γίνει και στο mixer) Η ζύμη αυτή κολλάει λίγο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε-ζυμώνουμε τα υλικά για την άσπρη ζύμη, μέχρι να γίνει μια μπάλα.
- Χωρίζουμε κάθε μπάλα σε 2 μέρη.
- Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη (πάνω σε λαδόκολλα) όσο το δυνατόν σε ορθογώνιο σχήμα.
- Ανοίγουμε την καφέ ζύμη όσο το δυνατόν σε ορθογώνιο σχήμα και την βάζουμε πάνω από την άσπρη. (Να έχει περίπου 3εκ. απόσταση από την άσπρη ζύμη)
- Πασπαλίζουμε-τυλίγουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο
Μη το βλέπετε που είναι κάπως έτσι...
- Τυλίγουμε κάθε ρολάκι σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και το κόψουμε θα δείχνει έτσι...
Και κάτι ακόμη:
- Τα ρολάκια διατηρούνται στο ψυγείο για ένα μήνα
- Η κανονική συνταγή είναι το άσπρο μέσα και το κακάο απ' έξω. Κι έτσι το ινδοκάρυδο κολλάει καλύτερα... Εγώ τα έκανα ανάποδα γιατί μπερδεύτηκα. Όμως είναι εξίσου όμορφο.
- Η αρχική συνταγή θέλει 6 κουταλιές ρούμι !!! Ναι !!! 6. Τουλάχιστον τόσες βάζει η πεθερά μου!! Φυσικά μπορείτε να βάλετε και λιγότερο. Εγώ -που είχα αλλού το μυαλό μου μάλλον..και πάλι μπερεδεύτηκα...χεχε- έβαλα κονιάκ αντί για ρούμι. Έγινε εξίσου νόστιμη αλλά πολύ δυνατή. Την επόμενη φορά θα βάλω μόνο 3 κουταλιές. Το καλύτερο νομίζω θα είναι να βάζετε το ποτό στο τέλος και σιγά σιγά για να δοκιμάσετε πόσο μεθυσμένο το θέλετε...χεχε
- Το σερβίρουμε κομμένο σε φετούλες..
46 σχόλια
Λοιπόν, κοπελιά μου! Το ινδοκάρυδο είναι μεγάλη μου αδυναμία, όμως το τρώω μόνο εγώ...οπότε να ένα γλυκό που σίγουρα δεν θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού και θα είναι μόνο δικό μου! Τέλειο φαίνεται, το κλέβω. Τέλειες εικόνες επίσης. ΜπράβοΕλπίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Κατερινάκι.. αν και λυπάμαι να σου πω οτι αν τυχόν το δοκιμάσουν δεν θα μείνει τίποτα...χεχεχε!! πολλά φιλιά
Διαγραφήαρέσει πολύ στη μαμά μου το ινδοκάρυδο και στο γιο μου, θα τους το κάνω, ένα γλυκό σπέσιαλ μόνο για εκείνους - αρέσει και σε εμάς βέβαια αλλά θα είναι αφιερωμένο! Ευχαριστούμε Ελπίδα! (έχεις και καλό βοηθό βέβαια!)
ΑπάντησηΔιαγραφήνα το δοκιμάσεις Ολγάκι!! θα τους αρέσει!! Ο βοηθός είναι όντως τέλειος..χεχε!! φιλιά
ΔιαγραφήΠιο Χριστουγεννιάτικο είναι με την άσπρη ζύμη απέξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι συνταγές που βάζεις πετυχαίνουν πάντα.
Ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι!
Εγώ ευχαριστώ Γιωργία μου!! Άλλωστε το blogging είναι για να μοιράζεσαι!! φιλιά
ΔιαγραφήΥπέροχη ιδεα!!!!Καλώς σε βρήκα καλό απογευμα σε όλη την ομορφη παρέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς ήρθες στην παρέα cool πατέρα !!! :)
ΔιαγραφήΦοβερό το γλυκάκι Ελπίδα μου! Λατρεύω το ινδοκάρυδο! Φαίνεται και πολύ εύκολο! Υπέροχος ο βοηθός σου!!! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Ειρήνη μου!! Τελικά υπάρχουν κι άλλοι λάτρες του ινδοκάρυδου..χεχε!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και εύκολο το ρολό σου!!!! Μας αρέσει πολύ οικογενειακώς το ινδοκάρυδο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα το δοκιμάσετε Βάσω μου!! θα σας αρέσει πολύ!! φιλιά
ΔιαγραφήΠωωωω! Κι εμένα με πεθαίνει το ινδοκάρυδο! Λατρεύω αυτά http://www.star.gr/Pages/Mageiriki.aspx?rec=2043&catTitle=Glyka&artTitle=kerasmata_indokarydo_kai_kerasi_tis_argyros_mparmparigou ας πούμε αν και δεν έχω κάνει αυτή τη συνταγή αλλά της Βέφας από το βιβλίο της, που δεν βρίσκω τώρα στο νετ. Κι αυτά τα ρολάκια που τα έχεις στο ψυγείο και τα βγάζεις και κόβεις είναι μεγάλη ευκολία! Σούπερ νόστιμα και λαχταριστά με φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι πραγματικά εθιστικό αυτό το ρολό πάντως!! δεν μένει τίποτα κάθε φορά που το φτιάχνει η πεθερά μου!! Κι αυτά με το κεράσι.. είναι σταθερή αξία..χαχα!! φιλιά Τζωρτζινάκι!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτική συνταγή και δείχνει πολύ όμορφη η διχρωμία!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ βοηθός άπαιχτος!!!!! Καλό βράδυ! Φιλιά!
ευχαριστώ Σιλένα μου!! Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο.. Είναι όντως μοναδική συνταγή!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΠολύ όμορφη συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
ευχαριστώ Μαρία Ελένα μου!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΤρελαίνομαι για τέτοια!!! Μου αρέσει πολύ το ινδοκάρυδο! Και το ρούμι.. εννοείται θα το βάλω Ελπίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε βάλε Βερούλα...θα σας αρέσει πολύ!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΜμμμμ! Πιο ωραίο από τον κλασσικό κορμό φαινεται!!! Στα υπόψιν... Πολλά φιλιά Ελπιδάκι μου σε σένα και στον χρυσοχέρη ζαχαροπλάστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι πρωτότυπο και πολύ νόστιμο Σοφάκι!! Όσοι το τρώνε τρελαίνονται!! πολλά φιλιά κι από μας!!
ΔιαγραφήΕντυπωσιακό γινεται! Λατρευω τοο ινδοκαρυδο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy by anthomeli
Πράγματι είναι εντυπωσιακό Κατερινάκι μου!! και νόστιμο!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΚαλά, Ελπίδα ... σου πάνε πολύ οι συνταγές, το ξέρεις????
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσες φορές έχεις παρουσιάσει συνταγή είναι τέλεια!
Φοβερές φωτογραφίες και τέλειες λήψεις.
Εχεις χέρι και στη μαγειρική!
Για το ρολό τι να πω? Μπερδεύτηκες, ξαναμπερδεύτηκες, αλλά σου βγήκε χάρμα.
Μου τρέχουν τα σάλια. Πραγματικά είναι φοβερό!
Συγχαρητήρια κοπελιά μου!!!!!!!!!!!
Φιλιααα
Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!!! Λες να γίνω και food blogger..;;; χαχα!! Απλά μου αρέσει η ζαχαροπλαστική.. αλλά και η μαγειρική.. Και η φωτογραφία είναι το πάθος μου.. Οπότε γίνεται καλός συνδυασμός..Ελπίζω να το δοκιμάσεις !!Πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΕλπιδα μου χαιρομε παρα πολυ που αναρτησες την συνταγη αυτη, απο την πρωτη στιγμη που ειδα την φωτογραφια εντυπωσιαστηκα!Σε ευχαριστω πολυ!Δοκιμασα το κεικ πορτοκαλιου ειναι τελειο!!Δημητρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιδα μου χαιρομε παρα πολυ που αναρτησες αυτη την συνταγη,απο την πρωτη στιγμη που ειδα την φωτογραφια εντυπωσιαστηκα.Σε ευχαριστω πολυ!Εκανα το κεικ πορτοκαλιου ειναι τελειο!!Βαζω στο προγραμμα να δοκιμασω και τα περιφημα μπισκοτα σου οπως και το cheese cake σου!Συγχαρητηρια καλη επιτυχια σε οτι κανεις!Δημητρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν κάνει τίποτα Δήμητρα..Χαίρομαι πολύ που δοκίμασες και το κέικ!! Είναι το αγαπημένο μας!! Δεν μένει ψίχουλο!! Πιστεύω θα σου αρέσει και ρολό ινδοκάρυδο!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΤο ινδοκάρυδο είναι η αδυναμία μου, οπότε είμαι σίγουρη ότι το γλυκό σου θα είναι νοστιμότατο! Όσο για τον βοηθό σου... είναι γλύκας! Πως να μην τα χάσεις με τα χρώματα και τις δόσειςΚαλοφάγωτο και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Νίκη μου!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΤι θα γίνει Ελπιδάκι;; Βάλθηκες να μας παχύνεις και να μην βγαινουμε απο την κουζίνα;; Το ξέρεις βεβαια πως ο,τι συνταγή εχεις ανεβάσει την εχω φτιάξει ε;;; Παρολο που κανω πολλες ερωτησεις, σε εμπιστεύομαι απόλυτα! Ταιριάζουν τα γούστα μας απόλυτα!! Αγαπω ινδοκάρυδο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοια κοπελα εχει αύριο γενεθλιάκια μαζί με την κουμπαρούλα μου;;;
χαχαχα.. ποια άραγε;;; :) το ήξερα οτι θα σου άρεσε το ινδοκάρυδο Δημητρούλα!!! Από βδομάδα θα τα κόψουμε όμως τα γλυκά..για να βάλουμε μαγιό το καλοκαίρι!! Να χαίρεσαι την κουμπαρούλα σου!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΑμάααααααν!Τέλειοοοο???Θα το φτιάξω εννοείται!!Πόσο λατρεύω την καρύδα!!Γεια στα χέρια σου και της πεθερά σου βεβαίως!!Φιλιά Ελπιδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Λαμπρινή μου!! δοκίμασε το και δεν θα χάσεις!! χεχε!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΑν και νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, οι συνταγές σου είναι όλες εγγύηση!!! Οπότε θα το φτιάξω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήξερα πάντως ότι η πεθερά σου είναι Τσέχα. Πολύ όμορφη η Τσεχία. Έχεις πάει πολλές φορές φαντάζομαι :)
Φιλάκια
Να τη δοκιμάσεις Ασπασάκι μου!! Πιστεύω θα σας αρέσει πολύ!! Η πεθερά μου δεν είναι ακριβώς..Τσέχα.. Είναι Ελληνίδα από Ελληνες γονείς αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τσεχία..Οπότε όταν ήρθε στην Ελλάδα έφερε και κάτι φοβερές συνταγές..χεχε που τις τσακίζουμε όλοι!!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΦαίνεται λαχταριστό! Και πως να μην είναι όταν συνδυάζει ινδοκάρυδο και κακάο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου
και ειναι !! εγω προσωπικα το τσακιζω!! φιλια
ΔιαγραφήΑγαπάω πολύ το ινδοκάρυδο! Το βλέπω και το λιγουρεύομαι ήδη! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή(έρχομαι από το link party του Mana Manoula Mama)
χαιρομαι.. περιμενω εντυπωσεις!!
Διαγραφήπολυ ωραια φαινεται η συνταγη αλλα τι να το κανεις νομιζω το μυστικο σου βρισκεται στο βοηθο σου!!! φιλακια απο το link party της Μαρίας
ΑπάντησηΔιαγραφήχεχε.. αυτος το κανει πάντα πιο γλυκο... <3
Διαγραφήπολύ απλή η συνταγή .... Τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπανευκολη και πεντανόστιμη!! Να τη δοκιμασεις!!
ΔιαγραφήΚαλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι καινουργια στην πανεμορφη παρεα σας και απολαμβανω να διαβαζω ξανα και ξανα τις τοσο δημιουργικες γεματες αγαπη ιδεεςσας!
Συγχαρητηρια πολλα πολλα πολλα!
Οταν ερθει η ωρα να γινω και εγω μανουλα θα εχω μπολικο υλικο με τη βοηθεια σας!
Προς το παρον η ερωτηση αφορα το μοσχομυρωδατο ρολο ινδοκαρυδο!
Επιχειρησα να το φτιαξω εχθες ακολουθώντας πιστα τη συνταγη αλλα η μαυρη ζυμη μου τριβοταν και η λευκη ηταν αρκετα λιπαρη!Το ολοκληρωσα οπως οπως και αναμενω τα αποτελεσματα του ψυγειου...Τι μπορει να πηγε στραβα;