Με τα δυο χεράκια....
in English soon
...πλάθω στολιδάκια!! χεχε.. Τουλάχιστον εμείς αυτό κάναμε..!!! Την είχα βάλει από πέρυσι στο μάτι αυτή τη συνταγή για αυτό το άσπρο, κάτασπρο ζυμάρι που φτιάχνεις χριστουγεννιάτικα στολίδια (και όχι μόνο). Την είχα βρει εδώ (κλικ) σε ένα ξένο blog αλλά την έχει κάνει και η Λαμπρινή (κλικ εδώ για πολύ πολύ αναλυτικές οδηγίες)
Η συνταγή είναι πολύ απλή, γρήγορη και εύκολη.
Υλικά:
Πως το κάνουμε :Η συνταγή είναι πολύ απλή, γρήγορη και εύκολη.
Υλικά:
- 1/2 κούπα (125 ml) κόρν φλάουρ ή νισεστέ
- 1 κούπα (250 ml)σόδα μαγειρικής
- 3/4 της κούπας νερό
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια μπάλα από ζυμάρι.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.(Αν δε την σκεπάσουμε πιάνει μια λεπτή κρούστα από πάνω αλλά μόλις την ζυμώσουμε λίγο, επανέρχεται)
- Ανοίγουμε σε φύλλο...
- και μετά...με κουπάτ κόβουμε τα στολίδια μας και με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες για να τα κρεμάσουμε.
- Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ότι θέλουμε (κλικ εδώ για να πάρετε ιδέες.) Εγώ τα άφησα άσπρα.
- Μπορούμε και να παίξουμε εννοείται κάνοντας αποτυπώματα... Ο Νικόλας τρελάθηκε με την άσπρη πλαστελίνη..χεχε
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά (κάνουν περισσότερο χρόνο αλλά το χρώμα τους παραμένει λεύκο) ή αν θέλουμε τα βάζουμε στο φούρνο (που λένε οτι χάνουν λίγο τη λευκότητά τους ) στους 120 βαθμούς για περίπου 30 με 60 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τα για να στεγνώσουν κι από τις δύο πλευρές.
- Μόλις στεγνώσουν, περνάμε κορδελίτσα, γαντζάκι, σπάγκο ή κορδόνι και τα κρεμάμε στο δέντρο μας!!
45 σχόλια
Πολύ ωραία τα ζυμαροστολίδια σας! Και μένα λευκά μου αρέσουν πάντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εμένα Βέρα μου τα άσπρα μου άρεσαν περισσότερο!! Για φέτος τουλάχιστον..χεχε!! φιλιά
ΔιαγραφήΤέλεια, τέλεια!!! Και του χρόνου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος ο τάρανδος!!!
κι εμένα ήταν ο αγαπημένος μου..χεχε!! και του χρόνου Χρυσαυγή μου!! φιλιά
ΔιαγραφήΦοβερή και πανεύκολη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφες οι φωτογραφίες από τις χειροτεχνίες σας!
Φιλιά πολλά!
ευχαριστώ ευχαριστω!! Να τη δοκιμάσεις Ερμιόνη μου!! Θα το χαρεί το Φιφίνι σίγουρα..Αλλά και η μικρή!! φιλιά
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου!!!!!!!!!!!! Εγώ τα έκανα πέρσι, αλλά έβαλα μέσα στη ζύμη και βανίλια, με αποτέλεσμα να βγουν .... καφε - μωβ - γκρι! Ατιμη χημεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι κάπου το διάβασα οτι δεν κάνει καλό συνδυασμό..χμμ άραγε αν βάζαμε άρωμα ;;; Ίσως του χρόνου!! πολλά φιλιά Μαράκι!!
ΔιαγραφήΚαλά, Ελπιδάκι είσαι ΦΟΒΕΡΗ! Το είπα εγώ. Όταν μοιράζεσαι μαζί μας δημιουργικές ιδέες ή συνταγές, είναι όλες μία προς μία!!! Λάτρεψα άσπρα στολιδάκια και αύριο Πέμπτη θα τα φτιάξω κιόλας!!! (σήμερα έχω υποχρεώσεις το απόγευμα).
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Ασπασία μου!! Να τα φτιάξεις οπωσδήποτε!! Το Δαειράκι θα ενθουσιαστεί!! πολλά φιλιά
Διαγραφή...ξέχασα να σχολιάσω την πανέμορφη διακόσμηση του μπλογκόσπιτου! Πάρα πολύ όμορφο και το header :) Ο μικρός Νικόλας με τον σκούφο, το απογειώνει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ ευχαριστώ!! :)
Διαγραφήπολυ ωραια ιδεα! Το σώστο όμως (γιατι μπερδεύτηκα) είναι μια κούπα κορν φλαουρ και 1/2 κουπας μαγειρικης σόδα (όπως γράφετε εσείς) ή 1/2 κουπα κορν φλαουρ και μια κούπα μαγειρικής σόδας (όπως γράφει η κυρία Λαμπρινή)? Αν μπορείτε,απαντήστε μου! Θα ήθελα πολύ να τα φτιάξω! Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια συγγνώμη αλλά τα ειχα γράψει ανάποδα. Τώρα το διόρθωσα οπότε μπορείς να την κανείς σωστά.. :)
Διαγραφήευχαριστώ πολυ!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία τα στολίδια και θα τα δοκιμάσω με τα παιδιά μου, ήθελα, όμως, να ρωτήσω κάτι...μπήκα στο blοg της Λαμπρινής που έχεις πιο πάνω, με τις ιδέες και για τη διακόσμηση, αλλά η συνταγή για το ζυμάρι έχει τις αναλογίες των υλικών αντίθετα (δηλαδή 1 κούπα σόδα και 1/2 κούπα κορν φλάουρ). Ποια είναι η σωστή συνταγή? Ευχαριστώ..
ΑπάντησηΔιαγραφήναι ναι τη διόρθωσα!! Απο βιασύνη την έγραψα ανάποδα αλλά τωρα τη διόρθωσα!! Είναι 1 κούπα σόδα και 1/2 κορν φλάουρ!! Να τη δοκιμάσεις!! Γίνεται εύκολα και είναι πολυ ωραία!!
Διαγραφήπαρα πολύ μ'αρεσουν!θα παω να τα φτιαξω κιολας!!!αληθεια πως παιρνουν άλλο χρωμα?κ του χρονου με υγεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν βάλεις βανίλια-λέει- γίνεται προς το μωβ μάλλον, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τέμπερες ή χρώμα ζαχαροπλαστικής !!
Διαγραφήgeia sas kai sigxaritiria gia tis omorfes dimiourgies sas na sas rwtisw kati an dalw mageia anti soda ti diafora 8a exei ?
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ!! Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδέα..Δεν έχω ξανακούσει να τα κάνουνε με μαγιά..Ισως δεν γίνουν τόσο άσπρα ή δεν γίνει καλή η ζύμη;; Πάντως αν τα δοκιμάσεις με μαγιά πες μου πως έγιναν.. :)
ΔιαγραφήΌμορφα όλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
ευχαριστώ πολύ πολύ :) φιλιά
ΔιαγραφήΚοριτσάκι μου!!Πόσο χαίρομαι που βλέπω αυτά τα μικρά χεράκια να πλάθουν αυτό το μαλακό ζυμαράκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και πάλι μπράβο,δείχνουν πανέμορφα και η σφραγίδα με το όνομα είναι σούπερ!
Σ'ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά σου στο blog μου!!
Πολλά φιλιά σου στέλνω!!
Η διακόσμηση στο Blog σου και η αρχική εικόνα σου είναι τέλεια!!!
ευχαριστώ πουλάκι μου!! Κι όσο για την αναφορά..δεν κάνει τίποτα!! :) Τι υπέροχα στολίδια έκανες κι εσύ!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΚαλέ ήρθαν τα Χριστούγεννα στης Ελπίδας!! Πολύ όμορφος ο στολισμός σου και τόσο γήινος και μίνιμαλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, τι να πω για τα στολίδια σας γιέ και μαμά!! Ζηλέψαμε και εμεις οου είμαστε μεγαλύτεροι και θέλουμε να τα φτιάξουμε. Άσε που είναι πανεύκολα και δεν χωράει περιθώριο λάθους:)) χε χε χε
Φιλάκια πολλά
ευχαριστώ Δημητρούλααα!! Να τα κάνετε κι εσείς !! Με μεγαλύτερα παιδιά έχεις ΚΑΙ περισσότερες επιλογές για στόλισμα!! Θα ξετρελαθούν!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΕλπίδα τα φτιάξαμε χτες!!! Πανεύκολα και τόσο μαγική η ζύμη-πλαστελινη!! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πολύ περισσότερο από οσα περίμενα. Τα αφήσαμε ολο το βραδυ να στεγνώσουν και σημερα οταν γυρισαν απο το σχολειο τους περάσαμε χρωματιστή κορδελίτσα και τα κρεμάσαμε κιόλας στο δεντράκι μας!! Η κόρη μου φύλαξε κιόλας ενα να πάει αύριο στο αμόρε της:)
Διαγραφήτι καλά !!! και ου είσαι//πες καμιά λεπτομέρεια για το αμόρε..χεχε!! φιλιά Δημητρούλα!!
ΔιαγραφήΧτες το βράδυ εφτιαχνα στολιδια με πολυμερικό πηλό που ειναι αρκετα ακριβός. Και σημερα που θα εφτιαχνα με τα παιδιά σκεφτομουν να τους δωσω να τον χρησιμοποιήσουν. Τελικά μαλλον θα κάνω την συνταγή για τα παιδιά για να είμαι πιο σίγουρη και να το χαρούν χωρίς να αγχωνομαι. Αραγε μπορουν να γίνουν και χρωματιστά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Ναι Μαράκι μου γίνονται και χρωματιστά!! Δες και στο blog της Λαμπρινής (έχει link στην ανάρτηση) αλλά μπορείς να βάλεις χρώμα ζαχαροπλαστικής ή τέμπερα την ώρα που τα ζυμώνεις.. Δοκίμασε και πες μου!! φιλιά
ΔιαγραφήΚαι του χρονου! Πολυ ομορφα τα στολιδακια σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Μαρια μου!! :)
ΔιαγραφήΜε εντυπωσιάζει πολύ η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες διαδικασίες!! Ο γιος σου δείχνει να το'χει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου!! Φαίνονται πανέμορφα!!
ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!! Τον ενθαρρύνουμε κιόλας αλλά στην τελική του αρέσει πολύ να συμμετέχει σε οτι κάνουμε!! φιλιά
ΔιαγραφήΑυτά τα στολίδια έφτιαξα πέρσι, αλλά έκανα την βλακεία και έβαλα στη ζύμη μέσα βανίλια και ένας Θεός ξέρει τι χημική αντίδραση έγινε και έγιναν αντί για άσπρα, γκρι - μωβ! Τα πλακώσαμε κι εμείς στη χρυσόσκονη και ήρθαν στα ίσα τους !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα από το σπιτάκι μου, έχεις βραβειάκι!
ευχαριστώ Μαρία μου!!! πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πάρα πολύ ωραία. Φτιάξαμε κι εμείς με αλατοζύμη αλλά δεν τα πέτυχα και ιδιαίτερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ!! Με αλατοζύμη δεν έχω δοκιμάσει αλλά είναι λίγο πιο σκληρή από αυτή που έκανα εγώ..Πάντως δεν πειράζει!! Θα κάνετε καλύτερα του χρόνου..άλλωστε η εμπειρία και η χαρά μετράνε.. Και του χρόνου!! φιλιά
Διαγραφήμεγαλη μου τιμη που ενας πριγκηπας αυτοπροσωπως μας παραχωρει προσωπικες του στιγμες για το πανηγυρι !!!! σας φιλω και τους δυο και καλο μας μηνα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε κι εμείς!! πολλά πολλά φιλιά και καλό μήνα !!!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφα τα στολιδάκια σας!! Ο μικρός φαίνεται να το απολαμβάνει...Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ Αναστασία μου !!! καλές γιορτές !!
ΔιαγραφήΚαλημέρα! Μια βοήθεια, αν μπορείτε! Έκανα τη ζύμη, αλλά μου βγήκε πιο σκληρή απ'οτι θα έπρεπε. Σπάει. Τί να έκανα λάθος??? Μήπως να έβαζα λίγο παραπάνω νερό? Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι ίσως παραπάνω νερό θα βοηθούσε. Η ζύμη πρεπει αν είναι απαλή και μαλακή.. Σαν πλαστελίνη ένα πράγμα!! Δοκιμασε και πες μου :) Ελπίζω να βοήθησα!!
Διαγραφή