Το Μουσειο Φυσικης Ιστοριας του Λονδινου

by - Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2019

in English soon

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου (Natural History Museum) είναι τόσο καταπληκτικό που του αξίζει μια ολόκληρη ανάρτηση με πολλές πολλές φωτογραφίες!! (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πραγματικά πολλές όμως!!!)

Οι φωτογραφίες επιτρέπονται σε όλα τα εκθέματα. Βγάλαμε άπειρες και πραγματικά δυσκολεύτηκα να διαλέξω...





Το Μουσείο στεγάζει 80 εκατομμύρια εκθέματα από τον φυσικό κόσμο, είναι χωρισμένο σε 4 ζώνες και σε πέντε κύριες συλλογές: βοτανικήεντομολογίαορυκτολογίαπαλαιοντολογία και ζωολογία
Είναι ένα παγκοσμίου φήμης κέντρο έρευνας που ειδικεύεται στην ταξινόμηση, αναγνώριση και διατήρηση των δειγμάτων. Πολλές από τις συλλογές έχουν μεγάλη ιστορική, και επιστημονική αξία όπως τα δείγματα που συνέλεξε ο Κάρολος Δαρβίνος του οποίου το άγαλμα κοσμεί το Hintze Hall



Γενικές πληροφορίες: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στο South Kensington. Ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι ο South Kensington στις γραμμές District, Piccadilly και Circle. Η έξοδος του μετρό είναι λιγότερο από πέντε λεπτά περπάτημα μέχρι το μουσείο και φυσικά υπάρχουν ταμπέλες που σε οδηγούν εκεί. 

Το Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 17:50 το απόγευμα (τελευταία είσοδος στις 17:30) και η είσοδος είναι εντελώς και παντελώς Δ Ω Ρ Ε Α Ν !!! (Τέλειο;;;) 
Πληρώνεις μόνο για να επισκεφτείς τις προσωρινές εκθέσεις που κάνουν κατά καιρούς. Όταν πήγαμε εμείς είχε το Life in the Dark αλλά δεν μπήκαμε εκεί. 



Εμείς το επισκεφτήκαμε το πρωί της δεύτερης μέρας μας στο Λονδίνο. Οι ουρές φαίνονται τεράστιες και ατελείωτες αλλά δεν είναι. Προχωράνε πάρα πολύ γρήγορα και περιμέναμε το πολύ μισή ώρα. Στην είσοδο γίνεται έλεγχος σε τσάντες και σε σκανάρουν. 



Μπήκαμε από την είσοδο στο Exhibion Road και το πρώτο πράγμα που είδαμε είναι ο σκελετός αυτού του υπέροχου στεγόσαυρου!!!  



Είναι ο πληρέστερος σκελετός στεγόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ. Τρία μέτρα ψηλός και σχεδόν έξι μέτρα μακρύς.. είναι το πιο εντυπωσιακό καλωσόρισμα για όλα αυτά που θα δεις. 





Μπορείς να αγγίξεις κάποια από τα εκθέματα που έχουν ειδική σήμανση. Αυτό είναι ομοίωμα μιας από τις πλάκες στην πλάτη του στεγόσαυρου. 

Μετά το στεγόσαυρο στο Earth Hall μπαίνουμε στις ζώνες του μουσείου. 

Κόκκινη ζώνη: Στο ισόγειο έχει εκθέματα σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου. 




Κρανία, σκελετούς και ομοιώματα από προϊστορικούς ανθρώπους. Πόσο διαφορετικοί αλλά και πόσο όμοιοι με εμάς. Πραγματικά εντυπωσιακή η εξέλιξη του είδους μας.  




Ανεβαίνοντας την κυλιόμενη σκάλα μέσα από τον πυρήνα της γης φτάνεις στον πρώτο και δεύτερο όροφο που περιλαμβάνει εκθέματα σχετικά με σεισμούς και ηφαίστεια και θησαυρούς της γης.  Τρομερή η αίσθηση να περνάς από μέσα.. 






Είδαμε διάφορα πετρώματα, τους φλοιούς της γης και μάθαμε μερικά πράγματα για τους σεισμούς.



Είχε και προσομοιωτή για σεισμούς και είδαμε πως ήταν ο σεισμός που έγινε στην Ιαπωνία πριν μερικά χρόνια. 

Βγαίνοντας από την κόκκινη ζώνη έχει διάφορα απολιθώματα.. 






Και μετά συνεχίζουμε στην Πράσινη ζώνη: Είναι στο ισόγειο μετά την κόκκινη ζώνη. Περιλαμβάνει πουλιά,  έντομα και απολιθώματα θαλάσσιων ερπετών. 







Πραγματικά εντυπωσιακά και φτιαγμένα τέλεια και με κάθε λεπτομέρεια.. 



Αυτό το θηλαστικό έχει φυσικά εκλείψει και πέρα από τον τεράστιο σκελετό του δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του. 



Τα απολιθώματα των θαλάσσιων ερπετών είναι τόσο εντυπωσιακά που μένεις με ανοιχτό το στόμα.. Κλείνεις τα μάτια και τα φαντάζεσαι να κολυμπάνε στη θάλασσα.. και ευτυχώς δεν θα τα συναντήσεις... 









Μετά την πράσινη ζώνη βρίσκεται το Hintze Hall, το υπέροχο αίθριο με τον σκελετό της μπλε φάλαινας -σήμα κατατεθέν του μουσείου με το όνομα Hope !!! 





Από τα πιο εντυπωσιακά και καταπληκτικά πράγματα που έχω δει στη ζωή μου..  
Σου κόβει την ανάσα... Ένας σκελετός 25 μέτρα μακρύς που αποτελείται από 221 κόκαλα , αιωρείται από πάνω σου..








Στις γύρω εσοχές έχει σκελετούς από δεινόσαυρους και μαμούθ. 





Και βρήκαμε και το πιο τεράστιο κοράλλι ever!!! 



Μπλε ζώνη: Νομίζω η ζώνη που αγαπάνε οι περισσότεροι επισκέπτες. Περιλαμβάνει ψάρια, αμφίβια, ερπετά, θηλαστικά και κυρίως τους δεινόσαυρους!!! 


Η αίθουσα των δεινοσαύρων έχει ολόκληρους σκελετούς να αιωρούνται από πάνω σου.. 

Όπως κι ένα τεράστιο κεφάλι Τ-Rex .. με απίστευτες λεπτομέρειες!!! 




Ακολουθώντας τη διαδρομή μαθαίνουμε λεπτομέρειες για το σώμα τους, τη διατροφή και τη ζωή τους.. 











Τα ομοιώματα των δεινοσαύρων είναι πολύ εντυπωσιακά!! 




Με το βασιλιά όλων τον κινούμενο T-Rex.Τεράστιος και τρομερός.. Έτσι όπως κουνιόταν σαν να σε κοιτούσε.. Μπρρρρ.. 






Αναμφίβολα ο σταρ των δεινοσαύρων!!! 

Η μπλε ζώνη συνεχίζεται με τα θηλαστικά τα οποία είναι εξίσου φανταστικά αλλά τα αγόρια ήταν ξεθεωμένα οπότε δεν τα καλοείδαμε. Όπως και την πορτοκαλί ζώνη παρακάτω. Απλά ρίξαμε μια ματιά.. (Ίσως και κάτι για να έχουμε να ξαναδούμε όταν ξαναπάμε εεε ;;)

Πορτοκαλί ζώνη: Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ο κήπος άγριας ζωής που μπορείς να δεις διάφορα εκθέματα με φυτά και ζώα, όπως επίσης και το Darwin's Centre Cocoon που έχει διαδραστικές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα εκθέματα για παρατήρηση. 

Μέσα στο μουσείο υπάρχει cafe με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Κάναμε στάση για γλυκό και καφέ για να πάρουμε μια ανάσα..  

Υπάρχουν επίσης gift shop με απίθανα δωράκια από κάθε ζώνη.. Λίγο τσουχτερές οι τιμές αλλά αν σκεφτείς οτι η είσοδος είναι δωρεάν, τότε αξίζει να πάρετε ένα μικρό ενθύμιο. 



Υπολογίστε οπωσδήποτε ένα δίωρο-τρίωρο για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου (Natural History Museum). 

Είναι τόσο καταπληκτικά όλα αυτά που είδαμε που πραγματικά εύχεσαι να είχες 1000 μάτια για να τα δεις όλα!!! Δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε..και τι να χορτάσουμε.. 
Ο κόσμος μας είχε και έχει τόσο υπέροχα και μαγευτικά πράγματα και πλάσματα.. Και πόσα από αυτά θα έχουμε άραγε την ευκαιρία να ξαναδούμε;; 
Το Μουσείο μας άφησε σούπερ εντυπωσιασμένους και γοητευμένους. 
Είναι οπωσδήποτε Must να το επισκεφτείτε αν πάτε Λονδίνο. 







You May Also Like

7 σχόλια

  1. Αχ υπέροχα όλα!!! Πόσο μου έχει λείψει το Λονδίνο!!!Θέλω και αλλες αναρτήσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω έλειψε σε μένα που πήγα 3 μερες Γιαννα μου!! Love at first sight!!! Θα ανεβάσω το συντομότερο!! φιλια

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά ΟΥΑΑΑΑΟΥ, τι όμορφη εμπειρία βρε Ελπίδα μου! Είστε πολύ τυχεροί που κάνατε αυτό το ταξίδι και φυσικά που επισκεφθήκατε ένα τέτοιο μουσείο! ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω νιώθω Μαρακι μου. Πραγματικα τυχεροι! Ήταν αξέχαστη εμπειρια!!! φιλια

      Διαγραφή
  3. Μια φίλη πήγε πριν λίγο καιρό και μου είπε ότι εμςι αν 4 ώρες για να το δουν!! Δεν έχω πάει αλλά ειναι εντυπωσιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι κι εμεις καπου τόσο μείναμε και δεν το είδαμε και εντελώς εντελώς όλο. Εχει τοσα πολλα πράγματα που αν θες να τα δεις με την ησυχία σου θα χρειαστεις αρκετή ωρα. Αν παλι δεν σε ενδιαφερουν ολες οι συλλογες , τοτε το βλεπεις πιο συντομα.

      Διαγραφή
  4. Πόσο τέλειο tour μας έκανες Ελπίδα!! Έχω πάει Λονδίνο φοιτήτρια και το μουσείο αυτό δυστυχώς δεν το επισκέφτηκα. Είναι στους στόχους μου βέβαια όταν ξαναπάω με τα παιδιά, και μου έδωσες μια γερή δόση!! Σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS