Διαβάζουμε: Τι σε απασχολεί

by - Τρίτη, Μαΐου 08, 2018

in English soon

Νομίζετε οτι το άγχος και οι στεναχώριες είναι "προνόμιο" των μεγάλων;; Δυστυχώς όχι.. 
Τα παιδιά έχουν κι εκείνα τις δικές τους αγωνίες και προβλήματα που τους δημιουργούν άγχος, φόβο, λύπη , στεναχώρια.. Προβλήματα που ενώ σε μας τους ενήλικες φαίνονται εύκολα και απλά, σε ένα παιδί φαίνονται βουνά. 
Επιπλέον τα παιδιά συχνά δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν , να κατανοήσουν και να διαχειριστούν αυτό που νιώθουν..
Το βιβλίο της Μόλι Πόρτερ "Τι σε απασχολεί;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, έρχεται  να βοηθήσει ακριβώς πάνω σε αυτό .. δηλαδή σε οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένα παιδί να ανησυχεί και πως μπορεί να μάθει να το αντιμετωπίζει. 



Σε κάθε δισέλιδο του βιβλίου, με την υπέροχη εικονογράφηση της Σάρα Τζένινγκς, παρουσιάζονται καταστάσεις που μπορούν να αγχώσουν ή να στεναχωρήσουν ή να προβληματίσουν ένα παιδί. 



Όταν σε μαλώνουν, όταν κάποιος σε ενοχλεί, όταν κάτι σε δυσκολεύει. όταν αλλάζεις δασκάλα.. 


Σε κάθε κατάσταση, αναφέρει τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένα παιδί ή τι μπορεί να σκέφτεται.. 

Εξηγεί γιατί μπορεί να συνέβη αυτή η κατάσταση και προτείνει λύσεις για να διορθωθεί.. και να νιώσει το παιδί καλύτερα.. 


Το βιβλίο της Μόλι Πόρτερ "Τι σε απασχολεί;" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι ένα πραγματικό υπέροχο βιβλίο -εργαλείο για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τα συναισθήματα του παιδιού μας και να το βοηθήσουμε να τα αναγνωρίσει και να τα διαχειριστεί. Καθώς επίσης κι ένας οδηγός για πιθανές μελλοντικές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένα παιδί και με ποιο τρόπο θα μπορέσει να τις αντιμετωπίσει.. 

Και ας μην ξεχνάμε οτι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε το παιδί μας να μας μιλήσει για τις ανησυχίες του, είναι να του αφιερώνουμε χρόνο, να δείχνουμε κατανόηση και σημασία στις ανησυχίες και τους φόβους του (όσο ασήμαντοι κι αν μας φαίνονται) , να συζητάμε ουσιαστικά μαζί του και να νιώθει άνετα να μας εμπιστευτεί. 



Δύο τυχεροί μπορούν να κερδίσουν αυτό το υπέροχο βιβλίο δηλώνοντας συμμετοχή στην κλήρωση. 

1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 





2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:



ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές που θα   ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.
νονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολου
[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την TΡΙΤΗ 08/05/2018 έως και τα μεσάνυχτα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14/05/2018. 

[4] Ο τυχερός θα αναδειχθεί με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά του θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5] Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί μέσω προσωπικού μηνύματος στο facebook και με e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχει δηλώσει, για να στείλει την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβει το βιβλίο του. Αν δεν απαντήσει εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει την ειδοποίηση,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το βιβλίο του από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Αν είναι εκτός Αθηνών, θα του αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 


Καλή επιτυχία!! 


You May Also Like

2 σχόλια

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά Two boys and Hope & Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS