Διαβάζουμε : Αγόρι {+ διαγωνισμός}

by - Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

in English soon

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει βιβλιοφάγος και μη που να μην ξέρει το όνομα Roald Dahl
"Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας", "Ματίλντα", "Οι Μάγισσες" .. είναι μερικά από τα πιο γνωστά -και δικά μου αγαπημένα- βιβλία, που επίσης έχουν γυριστεί και σε ταινίες.. 

Το "Αγόρι" είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα μας από τη σειρά βιβλίων του Roald Dahl που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός



Αν και ο ίδιος ο Dahl δεν το θεωρεί ακριβώς αυτοβιογραφία, το βιβλίο περιγράφει στιγμές και περιπέτειες από τα παιδικά του χρόνια. 
Κάποια από αυτά είναι χαρούμενα, αστεία και διασκεδαστικά.. Άλλα είναι λυπητερά και δυσάρεστα.. Αλλά όπως λέει και ο ίδιος, όλα είναι αληθινά. 

Το βιβλίο ξεκινάει με ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στους Νορβηγούς γονείς του (να κάτι που δεν ήξερα), και το πως κατέληξαν στην Αγγλία και συνεχίζει με ιστορίες από τα διάφορα σχολεία που φοίτησε από το 1922 μέχρι το 1936. 

Πως εκδικήθηκε την κακιά κυρία Πράτσετ που είχε το ζαχαροπλαστείο κοντά στο σχολείο, πως ήταν οι διακοπές του στα νησιά της Νορβηγίας, πως αντιμετώπισε τους νταήδες του σχολείου, πως έβγαλε τα κρεατάκια του, πως ήταν η βόλτα με το πρώτο τους αυτοκίνητο, πως ήταν τα μαθήματα εκείνη την εποχή, πως κατέληξε στην Αφρική.. 




Οι περιπέτειες ενός μικρού αγοριού που μας μεταφέρουν στην Αγγλία του περασμένου αιώνα. 

Το διαβάζουμε και παρατηρούμε πόσο εντελώς διαφορετικά ήταν όλα πριν από 80 χρόνια.. Όλα αυτά που πλέον είναι δεδομένα αλλά τότε απλά δεν υπήρχαν ή ήταν σε αρχικό στάδιο.. Πόσο δύσκολα ήταν και πόσο άλλαξαν ολοκληρωτικά σε λιγότερο από 100 χρόνια.. Πραγματικά απίστευτο. 

Αγαπώ τις αληθινές ιστορίες και το διάβασα μονορούφι .. κυρίως για να δω πως ήταν στην πραγματικότητα το αγόρι που κατέληξε να γίνει ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον κόσμο.. 
Και λάτρεψα το γεγονός οτι περιλαμβάνει πραγματικές φωτογραφίες δικές του και της οικογένειας του. 



Το "Αγόρι" καθώς τα υπόλοιπα βιβλία του Roald Dahl κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Πολύ ωραίο για μικρούς βιβλιοφάγους 9 χρονών και πάνω. 

Ένας τυχερός μπορεί να το κερδίσει , συμμετέχοντας στην κλήρωση που τρέχει στο facebook, πατώντας στην εικόνα. 




Καλή επιτυχία!!! 





You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS