Πάστα φλώρα

11:54:00 π.μ. 8 Comments A+ a-

in English soon

Συνειδητοποίησα οτι έχω πάρα πολύ καιρό να ανεβάσω κάποια από τις αγαπημένες μου συνταγές..
Νομίζω οτι το βασικότερο πρόβλημα είναι οτι δεν μένει ψίχουλο και δεν προλαβαίνω να τη φωτογραφίζω.. 
Αλλά με αυτή την πάστα φλώρα τα κατάφερα τελικά.. και πρόλαβα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες, πριν μοιραστεί με συνοπτικές διαδικασίες.. 
 
 
Η πάστα φλώρα είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για καφεδάκι και ένας νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις περσινές μαρμελάδες πριν φτιάξουμε καινούριες. 
Γίνεται πανεύκολα και δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία και σίγουρα έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι, τώρα που μιλάμε.. 

Υλικά (για ταψάκι 23-24εκ): 
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • την αγαπημένη σας μαρμελάδα 



Πως το κάνουμε: 
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 5 λεπτάκια, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. 
  • Ρίχνουμε τα αυγά ένα -ένα , το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια (αν θέλουμε) και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν. 
  • Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο  με το μπέικιν και ζυμώνουμε απαλά με τα δάχτυλα. 
  • Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και το βάζουμε στο ψυγείο. 
  • Απλώνουμε με τα δάχτυλα το υπόλοιπο ζυμάρι σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να το απλώσουμε όσο γίνονται πιο ίσια και καλύπτοντας τα τοιχώματα (για να μην χυθεί η μαρμελάδα). 
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στη βάση. (Περίπου 500 γρ.μαρμελάδα)
{Η κανονική Πάστα Φλώρα έχει επάνω πλεγμένες λωρίδες ζύμης- είναι σήμα κατατεθέν άλλωστε. Όμως ήθελα κάτι διαφορετικό, οπότε άπλωσα το 1/3 της ζύμης και έκοψα με κουπάτ καρδούλες και τις άπλωσα πάνω από τη μαρμελάδα}



Φυσικά και μπορείτε να κάνετε λωρίδες όπως η κλασική πάστα φλώρα ή να δοκιμάσετε τα δικά σας κουπάτ. Your choice!! 

  • Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ασπράδι πάνω στις καρδούλες (ή λωρίδες)
  • Βάζουμε το ταψάκι μας στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (πάνω κάτω δηλαδή) στους 170ο C, για 40-45 λεπτά, μέχρι η τάρτα μας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 
  • Μόλις ψηθεί, αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την βγάλουμε, αλλιώς υπάρχει περίπτωση να σπάσει και θα χυθεί η ζεστή ,ρευστή μαρμελάδα.


Η τραγανή, βουτυρένια, μπισκοτένια βάση με τη γλυκόξινη μαρμελάδα .. έκαναν πραγματικά ,έναν υπέροχο συνδυασμό. 

Ένα γενναίο κομμάτι μαζί με μια γλάστρα ορτανσίες, έγιναν το δώρο μας για τη γιορτή της μητέρας, στη μαμά μου και στη πεθερά μου.

Από την υπόλοιπη πάστα φλώρα δεν έμεινε ψίχουλο, μιας και φαγώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στην εβδομάδα. 

Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη και τέλεια για απογευματινό καφεδάκι. 


Και αν ψάχνετε τρόπους να αξιοποιήσετε περσινές (ή και φετινές μαρμελάδες) δοκιμάστε αυτά τα σούπερ αφράτα ρολάκια με μαρμελάδα φράουλα και τα γεμιστά μπισκότα. Θα σας ενθουσιάσουν!!!







8 σχόλια

Write σχόλια
19 Μαΐου 2018 - 1:38 μ.μ. delete

Φαίνονται πεντανόστιμα.
Φιλάκια ...

Reply
avatar
21 Μαΐου 2018 - 2:23 π.μ. delete

Ευχαριστω πολυ!! Και είναι πεντανόστιμα!!

Reply
avatar
Ariadni St.
AUTHOR
21 Μαΐου 2018 - 10:46 μ.μ. delete

Ευκολη παστα φλωρα και ενδιαφερουσα παρουσιαση!
Μπραβο!

Reply
avatar
22 Μαΐου 2018 - 1:06 μ.μ. delete

σε ευχαριστω Αριάδνη μου!!

Reply
avatar
22 Μαΐου 2018 - 1:39 μ.μ. delete

Αγαπημένη πάστα φλώρα και οι καρδούλες τέλεια ιδέα! Γιατί μην ξεχνάμε πως σε μία συνταγή μετράει πολύ και η εμφάνιση ε; Φιλάαααααακια!

Reply
avatar
Zina Z
AUTHOR
22 Μαΐου 2018 - 3:28 μ.μ. delete

λατρευω το γλυκο αυτό, αλλα δεν το εχω φτιάξει ποτέ! πάντα θεωρούσα ότι ήταν δύσκολο. μου αρεσε όμως η ιδεα σου εμ τις καρδιες!

Reply
avatar
22 Μαΐου 2018 - 11:02 μ.μ. delete

είναι πολύ εύκολο Ζήνα μου!! Σα μπισκότο.. τόσο ευκολο!! Να το δοκιμάσεις!!

Reply
avatar
22 Μαΐου 2018 - 11:02 μ.μ. delete

ετσι ακριβως Χριστινα μου!! Πολλα φιλια

Reply
avatar