Διαβάζουμε: Οδός των φίλων

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

in English soon

Δυο από τα βιβλία που διαβάσαμε πρόσφατα και αγαπήσαμε πολύ , είναι της καινούριας σειράς με τίτλο "Οδός των φίλων" των Σιλβέν Ζαουί και Ανελόπ Παρό , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ είναι αχώριστοι φίλοι και γείτονες. Μένουν όλοι στην ίδια πολυκατοικία, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και τα απογεύματα κατεβαίνουν στην αυλή τους για να παίξουν.  Μοιράζονται όχι μόνο τις χαρές τους αλλά και τα άγχη και τα προβλήματά τους... Και μαζί προσπαθούν να βρουν λύσεις.. 

Στο βιβλίο "Κολλημένος στην Οθόνη" , ο Έντζο αρχίζει να αποφεύγει τους φίλους του.. Δεν παίζει μαζί τους και βρίσκει δικαιολογίες για να μην κατεβεί μαζί τους στην αυλή της πολυκατοικίας.. 


Οι τέσσερις φίλοι ανησυχούν οτι κάτι σοβαρό συμβαίνει και προσπαθούν να μάθουν τι έχει για τον βοηθήσουν.. 


Κι όταν ο Έντζο, τους ομολογεί οτι έχει κολλήσει με τον υπολογιστή του ... και νιώθει αιχμάλωτος,  οι φίλοι του βρίσκουν μαζί τη λύση.. 


Φτιάχνουν για τον Έντζο ένα ημερολόγιο.. Εκεί θα σημειώνει πόση ώρα παίζει στον υπολογιστή του και θα προσπαθεί να την μειώσει.. Σιγά σιγά.. μέρα με τη μέρα θα παίζει όλο και λιγότερο.. μέχρι να μπορεί να διαχειριστεί και μόνος του το χρόνο του!! Σούπερ σχέδιο!! 

Στο βιβλίο "Δε θέλω να πάω σχολείο" , ο Σαμ έχει ένα πρόβλημα.. Φοβάται να πάει στο σχολείο.. Φοβάται όλα αυτά τα καινούρια που πρέπει να αντιμετωπίσει.. 


Οι φίλοι του όμως είναι εκεί να τον βοηθήσουν.. Και αντί για αυτά που τους αγχώνουν στο σχολείο.. σκέφτονται αυτά που τους αρέσουν!! 


Κι έτσι φτιάχνουν τις κάρτες της χαράς!!  Κάρτες με όλα αυτά τα όμορφα που μπορείς να κάνεις στο σχολείο και να σε κάνουν χαρούμενο!! 


Μας άρεσε πολύ η εικονογράφηση που θυμίζει κόμικ και τα χρώματα που τα κάνουν τόσο όμορφα και χαρούμενα!! 
Και λατρέψαμε τα δημιουργικά εργαστήρια που υπάρχουν στο τέλος κάθε βιβλίου.. 


Ο Νικόλας έφτιαξε κι εκείνος κάρτες της χαράς!!! 
Είναι υπέροχες και σίγουρα θα φτιάξουμε κι άλλες πολλές με όλα τα χαρούμενα που θα συναντήσει φέτος στο σχολείο... 


Τα βιβλία της σειράς  "Οδός των φίλων"  κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 







You May Also Like

2 σχόλια

  1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο για μικρούς και μεγάλους.
    Ευχαριστούμε πολύ
    Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS