Χαρούμενες εικόνες γιορτινές...

by - Κυριακή, Ιανουαρίου 05, 2014

in English soon

Η εορταστική περίοδος για μας, ξεκίνησε νωρίς νωρίς.. με τι άλλο ;; Το στολισμό του δέντρου μας !!! 
Ο Νικόλας ήταν μεγαλύτερος φέτος και ήθελε να βοηθήσει βεβαίως βεβαίως...





Με χριστουγεννιάτικη μουσική υπόκρουση και υπέροχη διάθεση στολίσαμε το δέντρο μας..


 με μπάλες και στολίδια που είχαμε αγοράσει παλιά...


αλλά και με τα στολιδάκια κανέλας που έφτιαξα πέρυσι και τα άσπρα στολίδια που φτιάξαμε φέτος, και κουκουνάρια που μαζέψαμε από το δάσος...Σ' αυτά ήρθαν να προστεθούν οι μυρωδάτες καρδιές και καταπληκτική κάρτα της Μαρίας!! (από την ανταλλαγή της Ασπασίας)


Ευχαριστούμε πολύ πολύ !!!

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο μας ήταν πραγματικά καταπληκτικό. Ο Νικόλας ξετρελάθηκε και πραγματικά θέλω να πιστεύω οτι έκανε την κάθε μέρα ξεχωριστή.. Κάτι ιδιαίτερο μόνο για αυτόν !! 


Φέτος για πρώτη φορά στείλαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη..


Η ζωγραφιά είναι από το χέρι του Νικόλα και τα ωραία καλλιγραφικά γράμματα είναι της μαμάς που εκτελούσε χρέη γραμματέας!! Ο Νικόλας υπαγόρευε κι εγώ έγραφα.. "Μαμά να γράψεις : αγαπητέ Άγιε Βασίλη, φέτος ήμουνα πολύ καλό παιδί.." χαχαχα !!!  Του ζήτησε μουσικά όργανα..Είπαμε είναι φιλόμουσο το αγόρι μου!! 

Γιορτάσαμε με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, το όνομα του Νικόλα με ένα πάρτι που πραγματικά τον ξετρέλανε..


Ακόμα μιλάει γι' αυτό.. Για τους φίλους που ήρθαν, για τα μπαλόνια, για τα παιχνίδια..

Φτιάξαμε μαζί ένα σωρό μπισκότα και γλυκά..

 
 


και μπισκοτο-σοκολατένια σπιτάκια για να χαρίσουμε στα ξαδερφάκια..


Διαβάσαμε τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και είδαμε Χριστουγεννιάτικες ταινίες..


Πήγαμε βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους..και ανεβήκαμε μαζί πρώτη φορά στο καρουζέλ.. Το ερωτεύτηκε.. 


Βγάλαμε όμορφες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες για να φτιάξουμε το καθιερωμένο στολίδι του...Το τρίτο φέτος !! Για τα τρίτα Χριστούγεννα που περάσαμε μαζί!!


Ο Νικόλας πρώτη φορά είπε τα κάλαντα ... Τρεις ολόκληρες στροφές από τα "Τρίγωνα κάλαντα". Πήγαμε στις γιαγιάδες και στους παππούδες, σε θείους και στην προγιαγιά του..


Ανήμερα Χριστούγεννα φάγαμε όλοι μαζί στο σπίτι μας.. Με τις γιαγιάδες και τους παππούδες.. Όμορφα, ήσυχα και οικογενειακά..

Κάναμε βόλτα στην Έκθεση και στον Αστερόκοσμό της..για να βγάλουμε χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και να δούμε τον Άγιο Βασίλη..


που ο Νικόλας δεν ήθελε με τίποτα να καθίσει στην αγκαλιά του αλλά του είπε τουλάχιστον οτι ήθελε μουσικά όργανα.. χεχεχε !!!


Έφτιαξε -τάχα- και μελομακάρονα..






και οδήγησε και πυροσβεστικό όχημα.. βεβαίως βεβαίως..

Είδαμε και τη θεατρική παράσταση του παιδικού σταθμού που πηγαίνει η μεγάλη του ξαδέρφη, η Ευδοκία..


"Η αγέλαστη Πολιτεία και η καλικάντζαροι"  των Κατσιμιχαίων.. Ξετρελάθηκε με τα παιδάκια, τα τραγούδια, τα ποιήματα, τη σκηνή, τους καλικάντζαρους... Κι εγώ το αγαπώ πολύ αυτό το παραμύθι!!!


Κάθισε ήσυχος 3 ολόκληρες ώρες μέχρι να τελειώσει η γιορτή.. Και από τότε τραγουδάμε τα τραγούδια καθημερινά στο σπίτι.. "Ρουμ..παπαρούμ..παπαρούνα... τη στίβουμε και κάνουμε ματζούνια" 

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς περιμέναμε τον Άγιο Βασίλη.. Του αφήσαμε γάλα και μπισκότα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο..






Και μετά πήγαμε στο σπίτι της γιαγιάς Τασούλας και του παππού Νίκου για να αλλάξουμε το χρόνο όλοι μαζί..




Ο Νικόλας έμεινε ξύπνιος μέχρι την αλλαγή και είδε και τα πυροτεχνήματα από το μπαλκόνι.. Κοιμήθηκε στο σπίτι του θείου Χρήστου που πήγαμε μετά όλη η νεολαία..χεχεχε.. για να παίξουμε χαρτιά.. Γυρίσαμε στις 4 και κάναμε ποδαρικό εγώ κι ο κοιμισμένος Νικόλας στην αγκαλιά μου!!!

Την άλλη μέρα το πρωί είχαμε πανηγύρι.. Ήρθε- ήρθε ο Αη Βασίλης..






Κι όχι απλά ήρθε.. αλλά έφερε και τα δώρα που του ζήτησε..




 Δεν υπάρχει αυτό το αίσθημα ευτυχίας..Δεν περιγράφεται.. μόνο μοιράζεται...  
Αγάπη της ζωής μου.. Αγόρι μου!!!



Περιττό να πω οτι στήνουμε ορχήστρα κάθε μέρα...

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς φάγαμε με αγαπημένους ανθρώπους μας..Το νονό και το κορίτσι του..το θείο Χρήστο και τον Αλέξανδρο..





 το ίδιο και η σαλάτα με καρύδι και ρόδι της Ερμιόνης!!! 

τα έκανα και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και στο Πρωτοχρονιάτικο και πραγματικά ενθουσίασαν !!! 


Η βασιλόπιτά μας.. Το αγαπημένο μας κέικ πορτοκάλι με κομματάκια σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας ganache. Το φλουρί έπεσε στο σπίτι μας !! Μακάρι να μας φέρει τύχη φέτος !!! 

Κι ένα μικρό δωράκι που με γέμισε χαρά.. Το πρώτο του 2014 !!! Το γούρι που κέρδισα από το blog της Σοφίας και της Ειρήνης !! Φτιαγμένο από τα χέρια της Σοφίας... Έτσι για να μας πάει καλά η χρονιά !!!


Αύριο τα Φώτα κι οι φωτισμοί.. Η τελευταία μέρα των γιορτών...Ένας μήνας με προετοιμασίες και ανυπομονησία που τελείωσε και μας άφησε μαγικές εικόνες και όμορφες αναμνήσεις.. Τα φωτάκια στο δέντρο μας ανάβουν ακόμα.. μια τελευταία Κυριακή..Πόσο θα μου λείψουν... Σαν να σκοτεινιάζει το σπίτι χωρίς αυτά τα μαγικά λαμπάκια..

Η καινούρια χρονιά μπήκε φουριόζα κι εμείς την υποδεχτήκαμε παρέα με φίλους και ανθρώπους που αγαπάμε και κυρίως με το Νικόλα αγκαλιά!!! Να έχουμε θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά!!!


Μακάρι το '14 να φέρει οτι στέρησε το '13. Κι εύχομαι σε όλους μας - όπως λέει η φίλη Βάνα- να έχουμε ένα χέρι να κρατάμε και ένα χέρι να δώσουμε σε όποιον το 'χει ανάγκη !!!

Καλή χρονιά σε όλους !!!  





 


 

You May Also Like

35 σχόλια

  1. ευτυχώς περασαμε όμορφα και ξεχαστήκαμε Ελπίδα! Μακάρι να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές σου!
    Καλά ακουσματα ,τωρα με τα τύμπανα!χαχαχαχα
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι έτσι Νάσια μου.. και τώρα τα κεφάλια μέσα!! χαχαχα!! καλή χρονιά και σε σας!!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. Περασατε πολύ όμορφα και αυτό φάνηκε από τις φωτος.
    Καλή χρονιά με πιο όμορφες φωτος.
    Φιλάκαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή και χαρούμενη χρονιά Ελπίδα μου! Τα περάσατε όμορφα όμορφα όμορφα! πάντα τέτοια! αν και σου εύχομαι του χρόνου τέτοιες μέρες να έχεις άλλο ένα μικράκι εκεί τριγύρω και να αλλάζεις ξανά πάνες! Μέσα από την καρδιά μου η ευχή κοριτσάκι μου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Μαχούλααααα !!! καλή χρονια και σε σας!! πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφες φωτογραφίες, τι όμορφες στιγμές Ελπιδάκι! Σε διάβαζα με ένα χαμόγελο διαρκείας! Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα! Να είναι τυχερό το σπιτικό σας, που του έπεσε το φλουρί, γεμάτο με όλα τα καλά! Καλά ο γιος σου είναι απίστευτα γλυκούλης, να τον χαίρεστε! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή χρονιά Ειρήνη μου!! ευχαριστώ πολύ πολύ!! Να περνάτε κι εσείς πολύ πολύ όμορφα!! φιλιά

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρεις πόσο χαιρομαι που σου άρεσε το γούρι Ελπίδα μου!!! Σας εύχομαι ο χρόνος που ήρθε, να ειναι γεμάτος με υπέροχες στιγμές, όπως αυτές που βλέπω στις φωτογραφίες!!! Αααααα!!! Και μην ξεχάσω... ο μικρός ειναι γλύκας!!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πάλι ευχαριστώ Σοφάκι!! καλή χρονια με υγεια και αγάπη!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  6. Καλη χρονια να εχεις Ελπιδα! Παντα να περνατε υπεροχα με τοσο ομορφες οικογενειακες στιγμες! Ο μικρος σου εκλεψε την παρασταση! Ειναι τοσο γλυκας! Να τον χαιρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή Χρονιά Ελπιδάκι! Έτσι να περνάτε πάντα, όμορφα, οικογενειακά, ζεστά.. με το Νικολή στο κέντρο να λέει κάλαντα και τραγούδια! Τι ωραία πράγματα μαγείρεψες, αλμυρά, γλυκά, βασιλόπιτα..πωπώ..πήραν οι φούρνοι μας φωτιά αυτές τις μέρες!
    Να είστε καλά και να μου φιλήσεις το Νικολή τον επίδοξο μουσικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή χρονιά Βερούλα!! ναι ναι οι φούρνοι μας πήραν φωτιά..χαχα!! κι απ'ότι είδα κι εσείς δεν πήγατε πίσω χεχεχε !! πάντα να περνάμε έτσι όμορφα!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  8. Υπέροχα περάσατε! Υπέροχες οι εικόνες που μας έδειξες! Τέλεια η σφραγίδα στο γράμμα του Άγιου Βασίλη από τον μικρό! Χιχι! Και του χρόνου με υγεία πάνω απ όλα Ελπιδάκι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή χρονιά Κατερίνα μου!!! Με υγεια, αγαπη και χαρά για σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους!! πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  9. Ωωω! Μα εσείς περάσατε φανταστικά! Οικογενειακά, ζεστά και πολύ όμορφα!
    Ο Αγιος Βασίλης πρέπει να σας αγαπάει πολύ! Ήταν πολύ απλόχερος μαζί σας! Τι να πω?
    Πολύ όμορφα πράγματα κάνατε τις γιορτές. Να είστε καλά και να γιορτάσετε έτσι και ακόμα καλύτερα και του χρόνου! Συγχαρητήρια για ολα όσα έκανες Ελπίδα μου, γιατί όλα ξεκινούν από σένα, τη μανούλα!!

    Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε το γιορτινό πιλάφι και έτσι ενίσχυσε το εορταστικό κλίμα στο σπίτι σας!!! Φιλάκια και πάλι!!!! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. όχι απλά μας άρεσε!!! το λατρέψαμε!!! καλή χρονιά Χρυσαυγή μου και πάντα να μοιράζεσαι τις νοστιμιές σου!! πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  10. Ελπιδάκι μου και του χρόνου με υγεία να ξαναγιορτάσεις έτσι όμορφα, αγαπησιάρικα με την οικογένεια σου τις γιορτές των Χριστουγέννων!!! Άν κρίνω από το προσωπάκι το Νικόλα πρέπει το παιδάκι να τις κατάλαβε για τα καλά φέτος τις γιορτές.....και φυσικά η γλυκιά του μανούλα φρόντισε για αυτό με όλα τα καλά που ετοίμασε!!!! Χαίρομαι πού και εγώ με κάτι τόσο μικρό συνέβαλα στη χαρά των ημερών μέσα στο σπιτικό σας!!! σας φιλώ γλυκά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πάλι ευχαριστώ Μαρία μου για την όμορφη καρτούλα σου και τα δωράκια σου !! Φετος ήθελα να ειναι μαγικές οι γιορτές και ήθελα να καταλάβει όσα περισσότερα μπορεί !!! καλή χρονιά και πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  11. Το προσωπάκι του Νικόλα όταν ανοίγει τα δώρα του Άη Βασίλη είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!! :-)

    Καλή Χρονιά, Ελπιδάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι !!! τρελάθηκε αυτός συγκινήθηκε η μαμά!! καλή χρονιά Αγγελικούλα!! με υγεία, αγάπη και χαρά για όλους σας!! πολλά πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  12. Ελπίδα, σου εύχομαι πάντα να περνάς υπέροχα, και να κάνεις ευτυχισμένο το φρουτάκι σου! Φαίνεται τόσο χαρούμενος! Καλή χρονιά! Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς σε βρήκα Ελπίδα και χρόνια πολλά!!!!! Υγεία και ευτυχία να φέρει στο σπιτικό σου ο νέος χρόνος!!!!! Και του χρόνου να χαρείτε οικογενειακά τις γιορτινές τούτες μέρες!!!!
    Την καλημέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλώς ήρθες Σιλένα μου!! καλή χρονια με υγεία και αγάπη!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  14. Είστε πολύ όμορφη οικογένεια και σας φαίνεται! Πάντα τέτοια Ελπίδα μου! Καλή χρονιά και πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή χρονιά κι ευτυχισμένη!!!!
    Τι όμορφες εικόνες με γέμισες;Χαίρομαι που τα περάσατε όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή χρονιά Αθηνούλα !!! και συγχαρητήρια για τον αρραβώνα σου!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  16. Καλή χρονια με υγεία και μαγεία στη ζωη μας. Ξερεις ποια μαγεία, αυτη που μας δινει τις ομορφες και γλυκες πινελιες στη ζωη!!!
    Τι φατσα ο Νικολας οταν ανοιγει τα δωρα! Τι ομορφιες εχεις φτιαξει παλι! Μπραβο σου χρυσοχερικο κοπελι!!!
    Ευχομαι καθε μερα του χρονου να ειναι τοσο ευτυχισμενη Ελπιδακι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή χρονιά Δηητρούλα μου!!! Μαγική και όλο τρέλα να είναι και η δική σου χρονιά!! πολλά πολλά φιλια

      Διαγραφή
  17. Γειασου Ελπιδα μου και καλη χρονια!εδω και λιγο καιρο που ανακαλυψα το μπλοκ σου το παρακολουθω ανελλιπως,μου αρεσει παρα πολυ ο τροπος που παρουσαζεις αφτες τις ομορφες καθημερινες στιγμες με την οικογενοια σου.Μου αρεσουν επισης οι πολυ ωραιες συνταγες σου!θα ηθελα αν σου ειναι ευκολο να γραψεις την συνταγη για το ρολο καρυδας που φανεται στη φωτογραφια.να χαιρεσαι την οικογενοια σου!Με αγαπη Δημητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δήμητρα !!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! και βέβαια θα το γράψω!! Είναι πολύ εύκολο και θα το βάλω το συντομότερο δυνατό!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS