Οι βιβλιοφάγοι...

by - Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2013

In English soon

Πόσο μα πόσο το ευχόμουν αυτό...Από τότε που ήμουν έγκυος το σκεφτόμουν... Πραγματικά το σκεφτόμουν..Και ήθελα ο Νικόλας να αγαπάει τα βιβλία..όπως κι εγώ.. (γιατί ο μπαμπάς του δεν διαβάζει ούτε εφημερίδα..) Ήθελα να μπορώ να μοιραστώ την αγάπη μου γι' αυτά, μαζί του..Το πόσο ανυπομονώ να μεγαλώσει και να διαβάσουμε μαζί τον αγαπημένο μου Harry Potter δε λέγεται..(ναι ναι είμαι εντελώς geek).. Και εννοείται οτι θα έχω και δικαιολογία να διαβάζω παιδικά βιβλία..που τα λατρεύω ..χεχε.. 



Έχουμε πολλά πολλά βιβλία..Του αγοράζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε..καινούρια αλλά και μεταχειρισμένα... Εννοείται οτι πάμε σε ότι έκθεση - bazaar βιβλίου γίνεται..χαχα. Σε λίγο δεν θα χωράνε στα ράφια του..



Ο Νικόλας λοιπόν...τρελαίνεται να του διαβάζουμε βιβλία... Τρελαίνεται όμως.. Έχει πάρα πολλά βιβλία και διαβάζουμε καθημερινά τουλάχιστον καμιά 20αριά..Κι από δυο φορές τουλάχιστον..(μια εγώ και μια ο Αντώνης ή και όποιος άλλος είναι στο σπίτι..χεχε). Καμιά φορά και περισσότερες..Μόλις τελειώνει το ένα..τσουπ φέρνει κι άλλο..


Πάντα διαβάζουμε μερικά πριν κοιμηθεί αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας..

 με τον παππού Κώστα
Μου θυμίζει εμένα..Ή τουλάχιστον έτσι λέει η μαμά μου.. Που επειδή έκανα κι εγώ έτσι -βιβλιοτρέλα βρε παιδί μου- κι επειδή δεν μπορούσε να μου διαβάζει συνέχεια..μου έμαθε να διαβάζω μόνη μου για να βρει την ησυχία της.. Μπράβο μάνα..χαχα... Κι έτσι ερωτεύτηκα τα βιβλία...Υπέροχος κόσμος.. Και να που ήρθε η ώρα να μυήσω και το Νικόλα στο μαγικό τους κόσμο.. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάμε και στη παιδική βιβλιοθήκη....

Ο δήμος μας έχει 2 παιδικές βιβλιοθήκες και μια ενηλίκων.. Οι βιβλιοθηκάριοι με ξέρουνε με το μικρό μου όνομα..χεχε.. Αφού πηγαίνω εκεί από τότε που μετακομίσαμε στη Θεσσαλονίκη (πέμπτη τάξη δηλαδή..). Στην παιδική βιβλιοθήκη είχα τελειώσει πάνω από 70 κάρτες..Είχα και του αδερφού μου κι έπαιρνα ακόμα περισσότερα βιβλία.. Στη δε ενηλίκων τους έχω γράψει όλους και παίρνω εγώ τα βιβλία..χεχε... Είπαμε..εντελώς geek με πολύ ελεύθερο χρόνο..Παλιά δηλαδή..γιατί τώρα διαβάζω όταν κοιμάται ο Νικόλας..

Σήμερα πήγαμε σ' αυτήν που είναι πιο κοντά στο σπίτι μας η οποία συστεγάζεται με των ενηλίκων.. Μόλις μπήκαμε μέσα και είδε τα βιβλία..τρελάθηκε.. Δεν ήξερε ποιο να πρωτοκατεβάσει.. 



Έπαιρνε το ένα μετά το άλλο.. Τα άπλωνε όλα πάνω στο τραπέζι και κοιτούσε τις εικόνες. Του διάβαζα κι εγώ ή έπαιζε με τις κινούμενες εικόνες..


Αφού διαβάσαμε καμιά 10αριά...φύγαμε από τη βιβλιοθήκη. Νομίζω οτι έγινε πλέον ένα από τα αγαπημένα μας μέρη.. Την επόμενη φορά θα πάρουμε και βιβλία μαζί μας στο σπίτι... Ζήτω !!! Ακόμα περισσότερα βιβλία για να αγαπήσουμε!!! Είμαστε επίσημα στο club των βιβλιοφάγων!!

You May Also Like

10 σχόλια

  1. Τα ίδια και η ταλιμπανούλα! (επίσης ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν και ευχόμουν και εγώ στην εγκυμοσύνη της γιατί και ο δικός μας μπαμπάς ούτε εφημερίδα!). Μήπως να τα γνωρίσουμε τα παιδάκια μας;;; αχ να μην είμασταν τοσο μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε Μαχούλααααα... δεν πειράζει όμως!! Σε λίγα χρόνια τα φαντάζομαι να μιλάνε μέσω skype εεεε;;; χεχεχε!! φιλιά

      Διαγραφή
  2. Τι τέλεια, μπράβο! Έβαλα κι εγώ επιπλέον ράφια στο δωμάτιό τους. Χαμός!
    Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα και δημιουργικά!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγοραζω βιβλια στον Χαρη απ'οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος!ο δικος μας μπαμπας παλι, τα παει καλυτερα:μονο εφημεριδα και μαλιστα αθλητικη!!!
    ο κοσμος των βιβλιων ειναι μαγικος και εχει να δωσει γνωση ακομα και στους μεγαλους!
    συνεχιστε το διαβασμα γιατι οπως λεει και ενα αγαπημενο βιβλιο του Χαρουλη μου "μεσα στα βιβλια κρυβεται ολη η γνωση και η σοφια
    και εκει μπορεις να βρεις συνταγες μαγειρικης μεχρι χαρτες αφρικης
    και απ'τις δυσκολες τις γλωσσες, μεχρι πως γενναν οι κλωσσες"...
    φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ κάπως έτσι Ελένη μου!! Και τι όμορφο απόσπασμα... Τριβιζάς είναι;; πολλά φιλιά

      Διαγραφή
    2. "ενας πολυ γλυκος λυκος", της Λυδας Βαρβαρουση απο τις εκδοσεις παπαδοπουλος!ολη η σειρα ειναι φανταστικη(περιπου 11 βιβλια)!

      Διαγραφή
    3. μας αρέσουν αυτές οι εκδόσεις!! ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :) φιλιά

      Διαγραφή
  4. Και εμένα ξετρελάθηκαν όταν τα πήγα στην βιβλιοθήκη. Νομίζω οτι είναι πολύ σημαντικό να αγαπάνε τα βιβλία από τοσο μικρά! Οσο για την λύση bazzar νομίζω οτι επιβάλλετεαι πλέον στις μέρες μας. Και βρίσκεις και αξιόλογα βιβλία και σε πολύ καλές τιμές.
    Φιλάκια και καλά αναγνώσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Μαρία μου!!! Όπου bazaar και έκθεση κι εμείς εκεί..χεχε!!! φιλιά πολλα

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS