Διαγωνισμός: Παίζουμε DOMI

9:58:00 π.μ. 0 Comments A+ a-

in English soon

Για το  My greek games και τα καταπληκτικά παιχνίδια του είχαμε ξαναμιλήσει.. Το  ATHLOS   και το NOUS, τα έχουμε αγαπήσει και παίξει εκατό φορές... Τα βάζουμε στην τσάντα και τα κουβαλάμε παντού.. στις βόλτες, στη θάλασσα, στο χωριό.. 
Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε το DOMI, δηλαδή το καλό γνωστό ντόμινο.


Το ντόμινο είναι ένα παιχνίδι που αγαπάμε από παλιά.. Είναι εύκολο και μπορούν να παίξουν ακόμα και πολύ μικρά παιδιά.

Κάθε παίχτης παίρνει 7 κάρτες ντόμινο και τις έχει κλειστές , μπροστά του. Οι κάρτες που περισσεύουν μπαίνουν σε μια στοίβα, από όπου μπορεί να πάρει κάποιος παίχτης όταν δεν έχει να παίξει.. Είναι "το μαγαζί" που λέει κι ο Νικόλας. 
Ο πρώτος παίχτης βάζει μια κάρτα ντόμινο στο τραπέζι και κάθε επόμενος παίχτης πρέπει να τοποθετήσει τη δική του κάρτα ντόμινο, έτσι ώστε να συνδέεται με την προηγούμενη. 
Νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα τοποθετήσει όλες τις κάρτες του.   


Το συγκεκριμένο έχει και τις δύο εκδοχές.. Μία σε κάθε πλευρά. 
Η μία πλευρά είναι με εικόνες θεών και ηρώων από την ελληνική μυθολογία.. Και είναι ιδανική και για μικρότερα παιδιά που δεν ξέρουν τους αριθμούς. 


Η άλλη πλευρά είναι με τις γνωστές τελίτσες του ντόμινο.Τέλειο για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς αλλά και για παιχνίδι με τους μεγάλους.. Ειδικά αν μετράς και τους πόντους.. 


Το ντόμινο μπορεί να φαίνεται απλό ως παιχνίδι όμως εκτός από την εξάσκηση του οπτικο-κινητικού συντονισμού βοηθάει στην ανάπτυξη της λογικής σκέψης και της κριτικής ικανότητας. Και φυσικά στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών.. 

Και θα ξαναπώ για άλλη μια φορά πόσο αγάπησα τις υπέροχες και καλαίσθητες εικόνες των θεών και των ηρώων.. Πόσο εντυπωσιακές και πολύχρωμες είναι μέσα στην απλότητά τους.. 

 Το DOMI, θα το βρείτε στο My greek games . 
Πίσω από το  mygreekgames , είναι δύο νέοι άνθρωποι, η Έφη Καραγκούνη και ο Χρήστος Παπαχρήστου, με πάθος και σεβασμό για τις τέχνες, τα μουσεία, την ιστορία της χώρας μας, καθώς και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Και κάπως έτσι, δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων για παιδιά και ενήλικες, για ψυχαγωγία αλλά ταυτόχρονα και μάθηση  την Ελληνικής μυθολογίας, με έναν πιο σύγχρονο αισθητικό και ποιοτικό σχεδιασμό.  

Ένας τυχερός θα κερδίσει το  DOMI, για πολλές πολλές καλοκαιρινές παρτίδες.. συμμετέχοντας στην κλήρωση : 

1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 
2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:  
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Παρασκευή 07/07/2017 έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13/07/2017. 

[4] Ο τυχερός θα αναδειχθεί με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά του θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5]  Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί μέσω προσωπικού μηνύματος στο facebook και με e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχει δηλώσει, για να στείλει την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβει το δώρο του. Αν δεν απαντήσει εντός 2 ημερών ,η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης , θα παραλάβει το δώρο του από τον My Greek games , Κύπρου 18, Θεσσαλονίκη. Αν είναι εκτός Θεσσαλονίκης, θα αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 


                           Καλή επιτυχία!!!