Διαβάζουμε: Το κουτί του Σιλάν

by - Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

in English soon

Ένα από τα πιο όμορφα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία έχει τίτλο Το κουτί του Σιλάν και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος

Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο για ένα μικρό αγόρι που το λένε Σιλάν. 


Η πατρίδα του Σιλάν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση κι έτσι ο Σιλάν μένει σε ένα κέντρο φιλοξενίας σε μια νέα χώρα. Πηγαίνει σχολείο και αγαπάει τη ζωγραφική. Ακόμα δεν καταλαβαίνει καλά τη καινούρια γλώσσα όμως προσπαθεί να κάνει φίλους και να γίνει μέλος της τάξης. 


Το πολυτιμότερο πράγμα που έχει ο Σιλάν είναι ένα κόκκινο κουτί.. Το κουβαλάει πάντα μαζί του , το προσέχει πολύ... αλλά κανείς δεν ξέρει τι έχει μέσα. Οι συμμαθητές του , προσπαθούν να μαντέψουν τι να έχει μέσα.. αλλά εκείνος δεν τους λέει... Νομίζει οτι δεν θα καταλάβουν ..


Ο πόλεμος στη χώρα του Σιλάν επιτέλους τελειώνει και μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα του, στη μαμά και στα αδέρφια του..
Πριν φύγει όμως πηγαίνει στην τάξη του και αφήνει εκεί το πολύτιμο κόκκινο κουτί του. Δώρο στους φίλους του.. 

Τι να έχει μέσα το κουτί του Σιλάν;; Είναι παιχνίδι; Είναι μπογιές; Είναι ζωγραφιές;; 
Όχι είναι κάτι πιο πολύτιμο.. Είναι αυτό που τον βοηθούσε και του έδινε δύναμη να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα καινούρια και πρωτόγνωρα πράγματα.. Κάτι πολύτιμο.. 

Το κουτί του Σιλάν  της Άλκηστης Χαλικιά με την καταπληκτική εικονογράφηση της Ντανιέλα Σταματιάδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.     

Μια τρυφερή ιστορία κι ένα σπουδαίο βιβλίο από αυτά που μαθαίνουν στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση, το σεβασμό στους άλλους, την κατανόηση και την αποδοχή, τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας. 

Αγαπήσαμε το Σιλάν και σίγουρα θα τον αγαπήσετε κι εσείς. 





You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS