Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό..

by - Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

in English soon
Ολόκληρο το μήνα συζητούσαμε..για το σχολείο.. Πόσο ωραία θα είναι..Οτι θα κάνει καινούριους φίλους, οτι θα έχει καινούρια παιχνίδια να παίξει και καινούρια βιβλία να διαβάσει.. Οτι θα μάθει πολλά πράγματα.. Τραγουδάκια.. ποιηματάκια..παραμύθια.. Οτι θα ζωγραφίζει και θα παίζει με πλαστελίνες.. Οτι θα περνάει πολύ πολύ όμορφα!! Οτι η μαμά θα τον πηγαίνει το πρωί και οτι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ θα το περιμένει έξω από την πόρτα το μεσημέρι για να τον πάρει στο σπίτι.. 
Από χτες είχα ετοιμάσει την κάρτα του...


Τα χαρτιά του.. 


Τα ρούχα του..


Τα παντοφλάκια του..


Την τσάντα του..



Με το όνομα του σε αυτοκόλλητες ετικέτες με τον αγαπημένο του δεινόσαυρο..  


Όλα ήταν έτοιμα.. Κι εγώ τρελά αγχωμένη..
  
Και σήμερα ο Νικόλας ξεκίνησε Παιδικό σταθμό..
Ξυπνήσαμε νωρίς.. Ήπιε το γάλα του.. Βγάλαμε τις φωτογραφίες μας..




Και  πήγαμε στο σχολείο του.. Κρέμασα το μπουφάν του, του φόρεσα τα παντοφλάκια του, τον αγκάλιασα και τον φίλησα και του είπα οτι θα πάω να τον πάρω σε μια ώρα. Άκουγε μέσα τα παιδάκια που έπαιζαν και ήθελε να πάει να δει.. Τον έδωσα στη δασκάλα του.. Η πόρτα έκλεισε και κλείδωσε.. 


3 χρόνια, 5 μήνες και 9 μέρες - με εξαίρεση στις γιαγιάδες του- δεν τον έχω αφήσει ποτέ μόνο του.. Και τώρα πρέπει να τον εμπιστευτώ σε ξένους.. Το παιδί μου μεγάλωσε και πάει σχολείο..
Και ναι το ξέρω ότι είναι για το καλό του.. Ναι το ξέρω οτι θα γίνει πιο κοινωνικός...Ναι το ξέρω οτι χρειάζεται να παίζει και με παιδάκια.. οτι θα μάθει να ακολουθεί κανόνες..Όμως μου φαίνεται τόσο περίεργο.. Να είμαι μακρυά του.. Να μην είμαι μαζί του.. Να μην τον προσέχω.. Να μην τον βλέπω.. Και συνειδητοποίησα οτι από δω και πέρα για τα επόμενα χρόνια .. ο Νικόλας θα λείπει τα πρωινά από το σπίτι.. Οκ.. βαθιές ανάσες..Και ηρεμία.. Ένα milestone που πρέπει να περάσει και η μαμά.. Να μάθει να είναι και μόνη της.. Και τώρα τι κάνουμε ;;

Είχα πάρει μαζί μου καφέ κι ένα βιβλίο.. Το αρχικό σχέδιο ήταν να περιμένω στην αυλή μέχρι να περάσει η ώρα.. Αλλά τελικά πήγα στη μικρή μου θεία που μένει εκεί κοντά για καφέ και ηθική συμπαράσταση.. 
Ανυπομονούσα να περάσει η ώρα.. Με το κινητό στο χέρι να μετράω τα λεπτά.. Κολλημένη μάνα.. Και επιτέλους πέρασε η ώρα και άνοιξε η πόρτα και βγήκε έξω το παιδάκι μου γελαστό.. 
Πέρασε ωραία.. Έκανε το μάγειρα.. έπαιξε... Ήταν καλός μου είπε η δασκάλα του.. Μόνο στο τέλος της είπε οτι ήταν λυπημένος γιατί του έλειπε η μαμά του.. Αγάπη μου!! Και στο σπίτι μου είπε οτι ήθελε να δει από το παράθυρο για να με δει.. αλλά δεν μπορούσε γιατί τον εμπόδιζε το καλοριφέρ.. Μωρό μου!!  Αύριο θα πάει για δύο ώρες..Μακάρι να του αρέσει.. Μακάρι να μην με ψάξει.. Αχ.. με βλέπω να το ρίχνω το δάκρυ.. Αγόρι μου όμορφο !!!


Καλή αρχή μωρό μου!! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε !!     Σ 'αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω..    

 photo signature_zps72gyx3qr.png

You May Also Like

50 σχόλια

  1. Πόσο συγκινητικό, τί όμορφα λόγια..εύχομαι καλή συνέχεια και δύναμη!! να περάσει υπέροχες στιγμές στον παιδικό σταθμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή!! Ναι, απο εδώ και πέρα τα πρωινά θα είναι χωρίς το Νικόλα σου!!!
    Φιλιά πολλά και κουράγιο μάνααα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω. Εγώ ακόμη κοιτάω το ρολόι μέχρι να σχολάσει. Εμείς θέλουμε προσαρμογή. Καλή σχολική χρονιά και σε σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή στο μικρό μας Νικόλα και καλή δύναμη σε σενα μανούλα γλυκιά! Κι εμείς αυτό σκεφτόμαστε προχθές με το σύζυγο...από δω και πέρα το παιδάκι μας θα πηγαίνει σχολείο, θα λείπει απ'το σπίτι...σιγά σιγά η παιδική αθωότητα (με τα χρόνια) θα σβήνει και στο πέρασμά της θα αφήνει διάβασμα, ελέγχους, ευθύνες, άγχος, αγωνία για το μέλλον! Ωωωωω μεγαλώνουν τα παιδάκια μας Ελπίδα.... καλή συνέχεια! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Μαρια μου!! Μα ποτε προλαβαν να μεγαλώσουν τοσο πολυ!!!

      Διαγραφή
  5. Καλή αρχή, στον Νικόλα σου, Ελπιδάκι!!! Πολύ τρυφερή και γλυκιά η ανάρτηση σου, αλλά και τόσο αναγνωρίσιμη :))) Κι εγώ ακόμη το παλεύω... Καλή προσαρμογή και στους δυο!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή αρχή Ελπιδάκι!
    Όλα θα πάνε μια χαρά, θα το δεις!
    Εννοείται ότι θα σου λείπει απίστευτα πολύ ο μικρούλης, αλλά θα του γίνει τόσο καλό που θα αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.
    Τα ίδια κι εμείς πέρυσι... τι άγχος, τι κλάμα (εγώ, όχι η Ιφιγένεια). Όλα όμως πήγαν τόσο καλά τελικά!
    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eλπιδα μου,η κορουλα μου η μοναχοκορη,το λουλουδι μου,πηγε 14,5 μηνων στον Δημοτικο Βρεφικο της πολης μας...στΙς 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...Σε νιωθω...Την αφησα στο σχολειο της για 1 ωρα μονο,την στολισα με την κορδελιτσα και το φορεματακι με τα πουλακια,της ειπα πως θα παμε σχολειο να βρει φιλους,ανοιξα την πορτα και την εβαλα να καθησει στο τραπεζακι με τα παιχνιδια...Μετα βγηκα εξω και αρχισα να μιξο-κλαιω,στον ωμο του μπαμπα της...Το παιδι μου προσαρμοστηκε αμεσως,δεν εκλαψε καθολου,εκανε την Λυδια "φιλη" της,χορευε με την μουσικη και περνουσε τοσο καλα,που μετα απο μια βδομαδα χτυπουσε την εξωπορτα στις 9 το πρωι για να την παμε σχολειο!...(μονο με τον ενδιαμεσο υπνο της δυσκολευτηκε να προσαρμοστει,αλλα αργοτερα συνηθισε).Παρολο αυτα νιωθω οτι λιγο "απομακρυνθηκε" απο μενα,μεγαλωσε,ενταχθηκε σε ενα συνολο,καποιος αλλος τωρα της κραταει το χερι και την οδηγει...ΣΤαματω εδω γιατι το θεμα μας ειναι ο Νικολας!..Να δεις πως θα φιλτραρει στο σχολειο ολα αυτα που του εμαθες και...μη σου πω οτι θα τα ξερει σχεδον ολα!Βοηθος δασκαλας θα γινει ο γιοκας σου!!Κι εσυ θα δεθεις μαζι του πιο πολυ,τις υπολοιπες ωρες που θα ειστε μαζι...Φιλια και υπομονη ,ολα θα ειναι υπερ του...Ολγα Κ.Σαλλονικια στην ξενιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω όλγα μου!! Καλή σχολικη χρονια στο κοριτσακι σου!! πολλα φιλια

      Διαγραφή
  8. Καλή αρχή, στο Νικόλα και στη μαμά του! Να περάσει υπέροχα στο σχολείο του! Κι εμείς τα περάσαμε πριν λίγες βδομάδες, και είναι πολύ συγκινητικό στ' αλήθεια, και είναι milestone και για τους δυο στ' αλήθεια... Κι εγώ δεν την είχα αφήσει ποτέ όλο αυτό τον καιρό...Το λες πολύ όμορφα και με εκφράζεις απόλυτα!! Αλλά φαντάζομαι όλα καλά θα πάνε, θα συνηθίσουμε... Φιλάκια πολλά πολλά και στους δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνηθίσουμε Γεωργια μου!! Καλή σχολική χρονιά και σε σας!! φιλια

      Διαγραφή
  9. καλέ πώς μεγάλωσε αυτός!!!! Ολόκληρος άντρας έγινε! Ποια μαμά του τού έλειπε; Τώρα να δεις που θα βρει τη φιλεναδίτσα του και ούτε το όνομά σου δε θα θυμάται χαχαχαχαχαχαχαχα
    καλή αρχή και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδες το αγόρι μου... Σιγα μην ξεχασει τη μανούλα του.. Φιλεναδίτσες απαγορεύονται..χεχεχε.. πολλα φιλια Νασια μου!

      Διαγραφή
  10. Δεν είμαι ακόμα μαμά αλλά ειλικρινά μπορώ να σε καταλάβω. Για μιαν ακόμη φορά υπέροχες φωτογραφίες το πινακάκι κάρτα δεν ξέρω τι ήταν αυτό τέλειο πάρα πολύ όμορφο και καλή αρχή και καλή πρόοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Ευαγγελία μου.. Θα ερθει κι η σειρά σου.. πολλα φιλια

      Διαγραφή
  11. Έλα, έλα! Οι πρώτες 2-3 μέρες είναι λίγο δύσκολες, μετά συνηθίζεις (εσύ, γιατί ο Νικόλας έτοιμος είναι για το σχολείο με τόση καλή προετοιμασία που του έχεις κάνει!).
    Φιλιά!
    Υ.Γ. Το δάκρυ δεν το γλιτώνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρια μου. προς το παρον το γλύτωσα το δάκρυ!! Μου φαίνεται πολύ δυσκολο... Που θα πάει θα συνηθίσψ.. πολλα φιλια

      Διαγραφή
  12. Πόσο όμορφα γράφεις μωρέ Ελπιδάκι μου.. και οι φωτογραφίες σου.. και οι λέξεις σου.. και τα συναισθήματα που μοιράζεσαι μαζί μας...
    Είναι τόσο τυχερός ο Νικόλας σου! Αλλά είσαι κι εσύ πολύ τυχερή!
    Αι στο καλό. με συγκίνησες..
    Πολύ πολύ καλή σχολική χρονιά να έχετε!! Να μας ενημερώνεις για την πορεία του! Είναι και δικό μας παιδί το παιδί σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάντως αγόρασα μετοχές σε γνωστή εταιρεία παρασκευής χαρτομάντηλων - χιχιχιχιχιχιχι !!!

    Καλή Αρχή και στους δυο σας !!! Ο Νικολής θα είναι αστέρι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Αγγελικούλα... Το δακρυ το ριχνω εσωτερικα.. Μη με δει και το παιδί.. πολλα πολλα φιλια και σε σας!!

      Διαγραφή
  14. αχ μολις γυρησα σπιτι και παλι με συγκινησες.. καλη αρχη και στο δικο σας σπορακι και σε ολα!!!αντε εσυ σαν μανα δικαιολογησαι..εγω σαν τρελη νονα ερωτευμενη με το βαπτιστηρι της σημερα καθομουν εξω με τις υπολοιπες μαμαδες και πλανταξα στο κλαμα οταν ειδα το μπομπιρακι μου να βγαινει χαρουμενο (μετα απο δυο ωρες που φανηκαν αιωνες!) κρατωντας το δωρο που του χαρησαν οι δασκαλες του!πολυ ωραια η ιδεα σου με τον πινακα δεν το σκεφτηκαμε..τραβηξαμε μονο λιγο με την καμερα..αλλα δεν πειραζει..αρκει που το μουτρακι μου ηταν χαρουμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πειράζει καλε.. και οι νονές δικαιολογούνται..χεχε... πολλα φιλια και καλή αρχη στο μπομπιρακι σας..

      Διαγραφή
  15. Καλη αρχη σας ευχομαι στην σχολικη σας πορεια!!!Ποσο δικιο εχεις σε ολα οσα σκεφτεσαι!!!

    Φετος ειχα σκοπο να τον γραψω και εγω αλλα επειδη εμεινα εγκυος τελικα δεν τον εγραψα,αποφασισαμε να παει κολυμβητηριο,μαζι με αλλα παιδακια,να ξεσκαει λιγακι και καθως εφευγε μαζι με τον μπαμπα του,ημουν στην πορτα και τον χαιρετουσα και σκεφτομουν πως κανει το πρωτο του βηματακι προς τον κοσμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή αρχή Νικόλα!!!!
    Με συγκίνησες πολύ Ελπίδα, θα προσαρμοστείς κι εσύ σιγά σιγά..!
    Όσο θα τον βλέπεις χαρούμενο και δημιουργικό, τόσο δεν θα νιώθεις θλίψη τις ώρες που δεν θα είστε μαζί.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή αρχή, Ελπίδα! Νομίζω ότι αυτές οι στιγμές είναι πολύ ιδιαίτερες για τα παιδιά, αλλά κυρίως για τις μανούλες τους, που ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι το αγγελούδι τους μεγαλώνει! Σίγουρα κάνατε καλό ξεκίνημα πάντως και σου εύχομαι να συνεχίσετε έτσι!
    Τι ωραίες και οι αναμνηστικές φωτογραφίες με τον πίνακα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβως Αναστασία μου. Αχ... Μεγαλώνει το παιδί μου και πάει σχολείο.. πολλα φιλια

      Διαγραφή
  18. Καλή αρχή Ελπιδάκι, είμαι σίγουρη ότι ο Νικόλας θα τα πάει υπέροχα και εσύ θα χαίρεσαι και θα τον καμαρώνεις! Υπομονή μανούλα, και θα προσαρμοστείς κι εσύ σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή αρχή Ελπιδάκι μου στον Νικόλα σου! Με συγκίνησες και μου θύμησες τα δικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή αρχή στον Νικόλα.
    Όλα θα πάνε καλά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελπιδάκι με συγκίνησες με τα λόγια σου και τα συναισθήματα σου, με μάγεψες με το ωραίο σου πινακάκι και με έβαλες σε σκέψεις για την ώρα που θα πάω και εγώ την Αγνή μου πρώτη μέρα στο σχολείο... (ευτυχώς έχω 1 χρόνο ακόμα). Αν και φέτος σε μια δραστηριότητα που θα την πηγαίνω, δεν θα πρέπει να είμαι μέσα μαζί της - το σίγουρο πάντως είναι ότι θα είμαι απ' έξω και δεν θα το κουνάω ρούπι...χαχαχαχ
    Δύσκολή αυτή η πρώτη μέρα στο σχολείο :(

    Καλή αρχή στο Νικόλα σου, καλή σχολική χρονιά και καλά πρωινά σε σένα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Νικη μου!! Θα ερθει και σας η σειρα σας του χρονου!! Πραγματι δύσκολη.. Θα προσαρμοστούμε.. πολλα φιλια

      Διαγραφή
  22. Καλή αρχή στο Νικόλα! Σίγουρα θα του κάνει καλό το σχολείο, θα μάθει πράγματα, θα κάνει νέους φίλους, θα ωριμάσει περισσότερο. Πολύ ωραία τον ετοίμασες όλα του τα πράγματα, φρόντισες για την παραμικρή λεπτομέρεια, μπράβο σου. Είσαι μια υπέροχη, γλυκιά μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχ Ελπιδα δεν ξερεις ποσο συγκινηθηκα..
    Περσυ το περασαμε εμεις ολο αυτο....θα το ριξεις το δακρυ να ξερεις...θα με θυμηθεις....
    Τα μπουμπουκια μας,τα τρυφερουδια μας,ψυχουλες....για να πω την αληθεια εγω χρειαστηκα περισσοτερο χρονο ναπροσαρμοστω παρα το αγορακι μου!!!
    καλη αρχη λοιπον!!!!
    φιλια πολλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολύ!! κι εγω ετσι πιστευω Κική μου.. Πιο πολυ χρονο θέλω εγω.. Που θα πάει.. θα συνηθίσω.. πολλα πολλα φιλια

      Διαγραφή
  24. Πω πω!! Καλή αρχή!!! Να έχει κάθε πρωί ένα τεράστιο χαμόγελο!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με συγκίνησες τόοοοοσο πολύ βρε κοριτσάκι μου. Μου θύμισες τόσα πολλά! Τέτοιους "χωρισμούς" έχω βιώσει τρεις (τρία παιδιά) και ποτέ ο επόμενος δεν ήταν πιο ελαφρύς από τον προηγούμενο. Τον βιώνω και τώρα με την μικρή μου που μετακόμισε Χίο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όσο κι αν ξέρω ότι αυτά θα είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής της η σκέψη ότι το μικρό μου θα είναι τόσο μακριά με τρελαίνει. Καλή αρχή στο αγοράκι σου και υπομονή. Η σκέψη οτι εκείνος θα περνάει καλά θα σε κάνει και σένα χαρούμενη. Πολλά φιλιά και καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με συγκίνησες πραγματικά! Η αγάπη της μαμάς είναι άνευ ορίων! Θα δεις που όσο περνάει ο καιρός θα χαίρεσαι που θα περνάει ωραία! (Αυτά τα λέω εκ του ασφαλούς φυσικά....γιατί όταν θα πάει και ο δικός μου δεν ξέρω τι θα λέω....χεχε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS