Κυριακή στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή..

by - Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2014

in English soon
Κάθε χρόνο.. τέτοιον καιρό περίπου, διοργανώνεται από τoν iwog μια γιορτή στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Πήγαμε πέρυσι και πρόπερσι.. Και εννοείται και φέτος.. Είναι πολύ όμορφα.. 



Κάτω από τα πεύκα στήνονται πολύχρωμοι πάγκοι με χειροποίητα πράγματα, μεταχειρισμένα βιβλία και παιχνίδια, δραστηριότητες για παιδιά... Μπορείς να πιεις καφεδάκι και να το συνοδεύσεις με σπιτικές λιχουδιές από τις μαμάδες της οργάνωσης. 
Φέτος είχε πάρα πολύ κόσμο.. Εμείς πήγαμε  μισή ώρα μετά το άνοιγμα και δεν είχε να παρκάρεις.. Χαμός.. Όμως ήταν καλύτερα οργανωμένοι απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια.. 
 
Μπορείς να κάνεις βόλτα -μίνι ξενάγηση με τις πλατφόρμες του αγροκτήματος. Τις προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε καταφέρει να πάμε γιατί είχε πολύ κόσμο.. Αλλά φέτος είχαν και πολύ καλύτερη οργάνωση αλλά και επειδή ξέραμε τι χαμός θα γίνει αργότερα, πήγαμε στην πρώτη ξενάγηση.. Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα είδαμε και ακούσαμε..






Ο Νικόλας έριξε βολές σ' έναν τεράστιο φουσκωτό στόχο.. 

Και έριξε με κανονικό τόξο και βέλος!! Τρελάθηκε από τη χαρά του.. 



Αυτό ήταν που του άρεσε και περισσότερο από τη βόλτα μας!! 
 
Πάντα παίρνω βιβλία από εκεί.. Μεταχειρισμένα άλλα σε τόσο καλή κατάσταση σαν καινούρια..Και κάποια καινούρια!!  Και μόλις 1 ευρώ το ένα.. Φέτος πήρα 20 βιβλία για το Νικόλα..(Κάποια στα ελληνικά αλλά τα περισσότερα στα Αγγλικά.. Και μερικά Χριστουγεννιάτικα που θα τα διαβάσουμε τα Χριστούγεννα..!!)
Ξετρελάθηκα!!!  Κι ο Νικόλας επίσης!! Και φυσικά δεν κρατιόταν και διάβασε με τη γιαγιά του το "Ένας γάτος με καπέλο" του Dr. Seuss!!

 Εννοείται οτι όλα τα υπόλοιπα τα διαβάσαμε το απόγευμα!!
 Καλή εβδομάδα !!!  

 post signature

You May Also Like

51 σχόλια

  1. Αχ πόσο θα ήθελα να ήμασταν κι εμείς εκεί!! Πολύ ωραία φαίνονται όλα! Και τα βιβλία με 1 ευρώ πολύ τα ζηλεύω! Ειδικά κάτι παλιά κι εξαντλημένα, όπως ο γάτος με καπέλο, που το έψαχνα στα ελληνικά για τη Σταυρούλα και δεν υπήρχε πουθενά, το διαβάζουμε απ' το αγγλικό βέβαια αλλά δεν μπορώ να κάνω καλή μετάφραση σε στίχους, μου είναι αδύνατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμεις τα αγαπάμε.. Και μη σου πω μετάνιωσα που δεν πήρα κι άλλα..χεχεχε.. Σε ε΄να μάλιστα εχει και αφιέρωση.. τελειο!! Κι όσο για το γάτο.. χμμμ και η ελληνικη μετάφραση δεν ειναι οτι καλύτερο.. Σχεδον καθόλου δεν κάνει ομοιοκαταληξία όπως το κανονικο.. Το αγγλικο είναι καλύτερο..

      Διαγραφή
  2. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε κι εμείς εκεί. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Στο τρακτέρ δεν ανεβήκαμε, είχε γίνει μεγάλη ουρά εκείνη την ώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμεις ετσι την πατησαμε τι; δυο προηγουμενες φορες.. Αλλα αυτη τη φορα πηγαμε από την αρχη εκει.. Την επόμενη φορα ελπίζω να κάνετε τη βόλτα.. Ειναι όμορφα..

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα του χρόνου θα πάμε πιο νωρίς να μην μας πιάσει και ο ήλιος....

      Διαγραφή
    3. Εμεις παντα πάμε το πρωι!! Και είμαστε ολοι ξεκουραστοι και με καλή διάθεση και τα προλαβαλινουμε όλα..χεχε!! πολλα φιλια Ελευθερια μου!!

      Διαγραφή
  3. Τι ομορφη βολτα!!! Επαθα με τα βιβλια! Πολυ καλη ευκαιρια!

    Να τα χαρειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι.. Χοροπηδαω απο χαρα.. Επρεπε να παρω κι αλλα νομιζω.. χεχεχε.. Πολλα φιλια Χρυσαυγη μου!!

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ όμορφη εμπειρία!
    Θυμάμαι ότι κάθε χρόνο σας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
    Φιλιά πολλά Ελπιδάκι και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία! Το χάσαμε δυστυχώς είχαμε κανονίσει για την Κυριακή μας. Πολλά ωραία πράματα γίνονται συνήθως ταυτόχρονα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Του χρόνου με το καλό! Καλά να περνάτε Ελπίδα μου, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε παιδι μου.. Δεν τα προλαβαινουμε... Καλά να περνατε κι εσεις Τζωρτζινάκι!! πολλα φιλια

      Διαγραφή
  6. Τι φοβερή βόλτα! Καλή εβδομάδα Ελπιδάκι! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ομορφη η εκδρομούλα σας! Είδα καλά; Πήρατε και αγγλικά βιβλία; Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Μαρια μου!! Ναι, του παίρνω και Αγγλικά βιβλία.. Προς το παρον του τα διαβαζω εγώ αλλα σκεφτηκα οτι αργοτερα θα τα διαβαζει και μονος του.. Και μαθαίνουμε και λεξουλες.. Και ειναι και πιο φτηνα από τα ελληνικα.. :) πολλα φιλια

      Διαγραφή
  8. Ζηλέψαμε!! Και τη βόλτα σας και τα βιβλία! Να περνάτε πάντα όμορφα και δημιουργικά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχη η βόλτα σας και ο Νικόλας φαίνεται πολύ χαρούμενος!!Διαβάζεται και αγγλικά βιβλία...από ποια ηλικία λες είναι καλύτερο να τους διαβάζουμε αγγλικά βιβλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου εγω φετος ξεκινησα να του διαβάζω και μερικα στα αγγλικα.. Θα μπορουσα να το κανω οταν ήταν και πιο μικρός και θα μαθαινε και τις δυο γλώσσες..ομως δεν το έκανα.. Προς το παρόν του διαβάζω παραμύθια που ηδη εχουμε διαβάσει στα ελληνικά οπότε ξέρει την ιστορία.. Και μαθαίνουμε και μερικές λεξούλες.. Μόνος του άρχισε να μου ζητάει να τα διαβάζω και στα αγγλικά.. οποτε δεν εχασα την ευκαιρία..

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά σας χαίρομαι Ελπίδα μου! Ωραίος χώρος, πολύ πράσινο...το θαύμασα! Αν το ήξερα ότι θα πήγαινες θα σου έλεγα να μου αγοράσεις και σε μας βιβλία (αρέσουν στο Γιώργο μου)...και τόσο οικονομικά ουυυυυ τέλεια!
    Να περνάτε τέλεια...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωπώ..τι ωραία!!! Να'στε καλά να ξαναπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα και βοήθησε και ο καιρός! Εμείς κολλήσαμε πολύ με τον κλόουν μέχρι που κουράστηκε το τζιτζίκι και το ρίξαμε στο φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ζεστη όντως.. Εμείς ειδαμε λίγο τον κλοουν.. Ο Νικολας δεν τους πολυσυμπαθει..χεχε.. Και μετά πηγαμε βόλτα και καναμε και τις τοξοβολίες μας..χεχε..

      Διαγραφή
  13. Τι όμορφη βόλτα Ελπίδα μου! Και αυτός ο φακός σου μας πάει κατευθείαν εκει. Μια στο εργοστάσιο σοκολάτας, μια στην αμερικάνική γεωργική σχολή... μας έχετε κάνει να ζηλεύουμε τη συμπρωτεύουσα! Έτσι να περνάτε ωραία πάντα. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα η πρωτευουσα έχει πιο πολλα να κανεις και να δεις.. Αλλα κάτι κανουμε κι εμεις εδω πάνω!! πολλα φιλια Νικη μου!!

      Διαγραφή
  14. Ζήλεψα τη βόλτα αλλά πιο πολύ ζήλεψα τα βιβλία!!! Αυτό θα πει θησαυρός! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θησαυρός δε λες τιποτα!! Ακομα μετανιώνω που δεν πήρα κι αλλα.. :) Την επόμενη φορα..χεχε.. :)

      Διαγραφή
  15. Και του χρόνο Ελπίδα! Πολύ όμορφη η βόλτα σας, φαίνεται ότι την απόλαυσε και ο Νικόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Νικόλας από οτι είδα ξετρελάθηκε!!! Ειδικά εκεί με το τόξο πρέπει να ήταν φοβερός! Πρέπει να παραδεχτώ οτι και εγώ ζήλεψα τα βιβλία.... εδώ στο νησί θες μια μικρή περιουσία για να πάρεις βιβλία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν.. Ακουγε προσεκτικα τις οδηγιες και ηταν πολυ προσηλωμένος.. Να δεις χαρα οταν χτυπησε το στόχο...χεχε.. Πάντως Λίνα μου.. εγω παραγγέλνω βιβλια και μεσω internet.. Ειναι πιο φτηνα.. Πολλα φιλια

      Διαγραφή
  17. Πολύ ωραία η βόλτα σας αλλά εγώ ζήλεψα τα βιβλία σας!!! Πω πω! Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Μαργαρίτα μου.. Είμαστε βιβλιοφαγοι.. Σε λίγο δεν θα εχουμε χωρο για μας..χεχεχε!! πολλα φιλια

      Διαγραφή
  18. καλά πόσο τυχεροί είστε και πόσο άτυχοι που εγώ είμαι πλέον στην αθήνα και δε μπορώ να έρθω ..πόσα πράγματα χάνουμε!!πφ...υπέροχα βιβλία!υπέροχος Νικόλας!υπεροχή η γιαγιά μας!!αλλά πάνω από όλα υπέροχη μανούλα εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ Ευη μου!! Να χαιρεσαι κι εσυ τα παιδακια σου!! φιλια

      Διαγραφή
  19. Βρε 'σεις! Ξεσηκώσατε τον πάγκο με τα βιβλία! :)))) Βιβλιοφάγος και ο μικρός Νικολής βλέπω :)
    Καλημέρα Ελπιδάκι μου, καλό φθινόπωρο! Μου έλειψες πολύ. Τώρα που γύρισα στη βάση μου και στον μπλογκόκοσμο θα τα λέμε πιο συχνά. Καλά ε! Είσαι ίδια με τη μαμά σου. Ίδια όμως. Καρμπόν.
    Φιλάκια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως ηρθες Ασπασια μου και καλο φθινόπωρο!! Πραγματι τον σηκώσαμε σχεδον όλο τον πάγκο...χεχε.. Μοιαζω με τη μαμα μου εε.. χεχεχε.. Ο μπαμπάς μου λεει οτι μοιαζω σε εκεινον..χιχιχι Πολλα φιλια

      Διαγραφή
  20. Φαίνονται όλα υπέροχα,πρέπει να ήταν απίθανα!
    Καλό φθινόπωρο!!! Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Ελπίδα μου! Δεύτερη επίσκεψη :-) Και αυτή τη φορά χάζεψα το "πέρυσι" και το "πρόπερσι" και είδα το Νικόλα σου μικρουλίνι!! Από το πάρτι της Μαρίας. http://www.manamanoulamama.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν μπορώ! Κάθε φορά που διαβάζω αναρτήσεις σου, ψάνω να βρώ αντίστοιχες δραστηριότητες στην Αθήνα και μετά κάθομαι και κοιτάω το κενό και σκέφτομαι ποτέ θα μεγαλώσει λίιιιιγο ακόμα η Δώρα για να περνάμε κι εμείς τέτοιες στιγμές!!!
    Είσαστε έμπνευση για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Μαρθουλα.. Κι εγω αυτα σκεφτομουνα οταν ηταν ο Νικολας στην ηλικια της Δωρας.. Μα να μην εχει τιποτα γι΄αυτην την ηλικια??? Εγω πάντως τον πηγαινα οπου ειχε..χεχεχε.. Ετσι για να βλεπει.. Θα μεγαλώσει η Δωρα λιγακι ακόμα και μεταααα ποιος σας πιάνει!! Πολλα πολλα φιλια

      Διαγραφή
  23. Κρίμα που δεν το ήξερα !Ήθελα κι εγώ να πάω .Επίσης θέλω να σου πω, Ελπίδα ,πως κάθε χρόνο διοργανώνει γιορτή και το Γερμανικό σχολείο, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.Αν και δεν έχω μικρά παιδιά ,έχω δύο κορίτσια μεγάλα,πάμε σχεδόν κάθε χρόνο .Είναι μια ωραία γιορτή και με οργάνωση τέλεια !
    Αρχοντία Ιωαννίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α.. δεν το ηξερα αυτό.. Θα το εχω στα υπόψην μου!! ευχαριστω πολυ Αρχοντια μου!!

      Διαγραφή
  24. Ξέχασα να σου γράψω πότε γίνεται.Την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS