Ρολό Ινδοκάρυδο..

2:10:00 μ.μ. 46 Comments A+ a-

in English soon

Αυτό το μικρό γλυκάκι είναι από τις αγαπημένες μου Τσέχικες συνταγές της πεθεράς μου.. Το φτιάχνει πάντα κάθε Χριστούγεννα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι μόνο Χριστουγεννιάτικο..χεχε..Φέτος έκανα κι εγώ μια πρώτη προσπάθεια να τη φτιάξω.. Είναι εθιστικά νόστιμο, πολύ πολύ εύκολο και πολύ όμορφο...
 
     Ρολό Ινδοκάρυδο

Υλικά:  
  

Για την καφέ ζύμη:
  • 200 γρ. μπισκότα pettit beure (ή τύπου πτι μπερ)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 160 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 6 κουταλιές της σούπας ρούμι
Για την άσπρη ζύμη:
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • επιπλέον ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Πως το κάνουμε: 
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender/multi/mixer μας
 ή βάζουμε τον ειδικευμένο βοηθό μας να το κάνει εκείνος..χεχεχε

  • Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε-ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την καφέ ζύμη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα, μέχρι να γίνει μια μπάλα. (Μπορεί να γίνει και στο mixer) Η ζύμη αυτή κολλάει λίγο.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε-ζυμώνουμε τα υλικά για την άσπρη ζύμη, μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  • Χωρίζουμε κάθε μπάλα σε 2 μέρη. 
  • Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη (πάνω σε λαδόκολλα) όσο το δυνατόν σε ορθογώνιο σχήμα. 
  • Ανοίγουμε την καφέ ζύμη όσο το δυνατόν σε ορθογώνιο σχήμα και την βάζουμε πάνω από την άσπρη. (Να έχει περίπου 3εκ. απόσταση από την άσπρη ζύμη)
  • Τυλίγουμε σε ρολό

  • Πασπαλίζουμε-τυλίγουμε με μπόλικο ινδοκάρυδο

  • Το κόβουμε στη μέση
     

Μη το βλέπετε που είναι κάπως έτσι... 

  • Τυλίγουμε κάθε ρολάκι σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και το κόψουμε θα δείχνει έτσι...   
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και θα έχουμε στο τέλος 4 μικρά ρολάκια ινδοκάρυδο
  Και κάτι ακόμη:
  • Τα ρολάκια διατηρούνται στο ψυγείο για ένα μήνα 
  •  Η κανονική συνταγή είναι το άσπρο μέσα και το κακάο απ' έξω. Κι έτσι το ινδοκάρυδο κολλάει καλύτερα... Εγώ τα έκανα ανάποδα γιατί μπερδεύτηκα. Όμως είναι εξίσου όμορφο. 
  • Η αρχική συνταγή θέλει 6 κουταλιές ρούμι !!!  Ναι !!! 6. Τουλάχιστον τόσες βάζει η πεθερά μου!! Φυσικά μπορείτε να βάλετε και λιγότερο. Εγώ -που είχα αλλού το μυαλό μου μάλλον..και πάλι μπερεδεύτηκα...χεχε- έβαλα κονιάκ αντί για ρούμι. Έγινε εξίσου νόστιμη αλλά πολύ δυνατή. Την επόμενη φορά θα βάλω μόνο 3 κουταλιές. Το καλύτερο νομίζω θα είναι να βάζετε το ποτό στο τέλος και σιγά σιγά για να δοκιμάσετε πόσο μεθυσμένο το θέλετε...χεχε  
  • Το σερβίρουμε κομμένο σε φετούλες..

Ελπίζω να σας άρεσε.. 

 photo signature_zps72gyx3qr.png
 

46 σχόλια

Write σχόλια
KaPa
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 2:38 μ.μ. delete

Λοιπόν, κοπελιά μου! Το ινδοκάρυδο είναι μεγάλη μου αδυναμία, όμως το τρώω μόνο εγώ...οπότε να ένα γλυκό που σίγουρα δεν θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού και θα είναι μόνο δικό μου! Τέλειο φαίνεται, το κλέβω. Τέλειες εικόνες επίσης. ΜπράβοΕλπίδα!

Reply
avatar
22 Ιανουαρίου 2014 - 2:59 μ.μ. delete

αρέσει πολύ στη μαμά μου το ινδοκάρυδο και στο γιο μου, θα τους το κάνω, ένα γλυκό σπέσιαλ μόνο για εκείνους - αρέσει και σε εμάς βέβαια αλλά θα είναι αφιερωμένο! Ευχαριστούμε Ελπίδα! (έχεις και καλό βοηθό βέβαια!)

Reply
avatar
Γεωργία
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 3:23 μ.μ. delete

Πιο Χριστουγεννιάτικο είναι με την άσπρη ζύμη απέξω.
Οι συνταγές που βάζεις πετυχαίνουν πάντα.

Ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι!

Reply
avatar
daddycool
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 3:33 μ.μ. delete

Υπέροχη ιδεα!!!!Καλώς σε βρήκα καλό απογευμα σε όλη την ομορφη παρέα!!!

Reply
avatar
Ειρήνη
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 4:11 μ.μ. delete

Φοβερό το γλυκάκι Ελπίδα μου! Λατρεύω το ινδοκάρυδο! Φαίνεται και πολύ εύκολο! Υπέροχος ο βοηθός σου!!! Φιλάκια!

Reply
avatar
22 Ιανουαρίου 2014 - 5:18 μ.μ. delete

Πολύ νόστιμο και εύκολο το ρολό σου!!!! Μας αρέσει πολύ οικογενειακώς το ινδοκάρυδο!!!!

Reply
avatar
22 Ιανουαρίου 2014 - 5:49 μ.μ. delete

Πωωωω! Κι εμένα με πεθαίνει το ινδοκάρυδο! Λατρεύω αυτά http://www.star.gr/Pages/Mageiriki.aspx?rec=2043&catTitle=Glyka&artTitle=kerasmata_indokarydo_kai_kerasi_tis_argyros_mparmparigou ας πούμε αν και δεν έχω κάνει αυτή τη συνταγή αλλά της Βέφας από το βιβλίο της, που δεν βρίσκω τώρα στο νετ. Κι αυτά τα ρολάκια που τα έχεις στο ψυγείο και τα βγάζεις και κόβεις είναι μεγάλη ευκολία! Σούπερ νόστιμα και λαχταριστά με φαίνονται!

Reply
avatar
Silena
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 7:20 μ.μ. delete

Καταπληκτική συνταγή και δείχνει πολύ όμορφη η διχρωμία!!!!!
Ο βοηθός άπαιχτος!!!!! Καλό βράδυ! Φιλιά!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:52 μ.μ. delete

ευχαριστώ Κατερινάκι.. αν και λυπάμαι να σου πω οτι αν τυχόν το δοκιμάσουν δεν θα μείνει τίποτα...χεχεχε!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:53 μ.μ. delete

να το δοκιμάσεις Ολγάκι!! θα τους αρέσει!! Ο βοηθός είναι όντως τέλειος..χεχε!! φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:54 μ.μ. delete

Εγώ ευχαριστώ Γιωργία μου!! Άλλωστε το blogging είναι για να μοιράζεσαι!! φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:54 μ.μ. delete

καλώς ήρθες στην παρέα cool πατέρα !!! :)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:55 μ.μ. delete

ευχαριστώ Ειρήνη μου!! Τελικά υπάρχουν κι άλλοι λάτρες του ινδοκάρυδου..χεχε!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:55 μ.μ. delete

να το δοκιμάσετε Βάσω μου!! θα σας αρέσει πολύ!! φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:57 μ.μ. delete

είναι πραγματικά εθιστικό αυτό το ρολό πάντως!! δεν μένει τίποτα κάθε φορά που το φτιάχνει η πεθερά μου!! Κι αυτά με το κεράσι.. είναι σταθερή αξία..χαχα!! φιλιά Τζωρτζινάκι!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
22 Ιανουαρίου 2014 - 9:57 μ.μ. delete

ευχαριστώ Σιλένα μου!! Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο.. Είναι όντως μοναδική συνταγή!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
22 Ιανουαρίου 2014 - 10:11 μ.μ. delete

Πολύ όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Reply
avatar
22 Ιανουαρίου 2014 - 11:20 μ.μ. delete

Τρελαίνομαι για τέτοια!!! Μου αρέσει πολύ το ινδοκάρυδο! Και το ρούμι.. εννοείται θα το βάλω Ελπίδα!

Reply
avatar
Σοφία
AUTHOR
23 Ιανουαρίου 2014 - 2:00 π.μ. delete

Μμμμμ! Πιο ωραίο από τον κλασσικό κορμό φαινεται!!! Στα υπόψιν... Πολλά φιλιά Ελπιδάκι μου σε σένα και στον χρυσοχέρη ζαχαροπλάστη!!!

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
23 Ιανουαρίου 2014 - 7:20 π.μ. delete

Εντυπωσιακό γινεται! Λατρευω τοο ινδοκαρυδο!
Kathy by anthomeli

Reply
avatar
23 Ιανουαρίου 2014 - 10:28 π.μ. delete

Καλά, Ελπίδα ... σου πάνε πολύ οι συνταγές, το ξέρεις????
Όσες φορές έχεις παρουσιάσει συνταγή είναι τέλεια!
Φοβερές φωτογραφίες και τέλειες λήψεις.
Εχεις χέρι και στη μαγειρική!

Για το ρολό τι να πω? Μπερδεύτηκες, ξαναμπερδεύτηκες, αλλά σου βγήκε χάρμα.
Μου τρέχουν τα σάλια. Πραγματικά είναι φοβερό!
Συγχαρητήρια κοπελιά μου!!!!!!!!!!!

Φιλιααα

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
23 Ιανουαρίου 2014 - 8:37 μ.μ. delete

Ελπιδα μου χαιρομε παρα πολυ που αναρτησες την συνταγη αυτη, απο την πρωτη στιγμη που ειδα την φωτογραφια εντυπωσιαστηκα!Σε ευχαριστω πολυ!Δοκιμασα το κεικ πορτοκαλιου ειναι τελειο!!Δημητρα

Reply
avatar
Ανώνυμος
AUTHOR
23 Ιανουαρίου 2014 - 8:45 μ.μ. delete

Ελπιδα μου χαιρομε παρα πολυ που αναρτησες αυτη την συνταγη,απο την πρωτη στιγμη που ειδα την φωτογραφια εντυπωσιαστηκα.Σε ευχαριστω πολυ!Εκανα το κεικ πορτοκαλιου ειναι τελειο!!Βαζω στο προγραμμα να δοκιμασω και τα περιφημα μπισκοτα σου οπως και το cheese cake σου!Συγχαρητηρια καλη επιτυχια σε οτι κανεις!Δημητρα

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 1:31 μ.μ. delete

ευχαριστώ Μαρία Ελένα μου!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 1:31 μ.μ. delete

Βάλε βάλε Βερούλα...θα σας αρέσει πολύ!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 1:36 μ.μ. delete

είναι πρωτότυπο και πολύ νόστιμο Σοφάκι!! Όσοι το τρώνε τρελαίνονται!! πολλά φιλιά κι από μας!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 1:40 μ.μ. delete

Πράγματι είναι εντυπωσιακό Κατερινάκι μου!! και νόστιμο!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 1:41 μ.μ. delete

Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!!! Λες να γίνω και food blogger..;;; χαχα!! Απλά μου αρέσει η ζαχαροπλαστική.. αλλά και η μαγειρική.. Και η φωτογραφία είναι το πάθος μου.. Οπότε γίνεται καλός συνδυασμός..Ελπίζω να το δοκιμάσεις !!Πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 1:43 μ.μ. delete

Δεν κάνει τίποτα Δήμητρα..Χαίρομαι πολύ που δοκίμασες και το κέικ!! Είναι το αγαπημένο μας!! Δεν μένει ψίχουλο!! Πιστεύω θα σου αρέσει και ρολό ινδοκάρυδο!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Νίκη
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 3:39 μ.μ. delete

Το ινδοκάρυδο είναι η αδυναμία μου, οπότε είμαι σίγουρη ότι το γλυκό σου θα είναι νοστιμότατο! Όσο για τον βοηθό σου... είναι γλύκας! Πως να μην τα χάσεις με τα χρώματα και τις δόσειςΚαλοφάγωτο και φιλιά!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
24 Ιανουαρίου 2014 - 9:55 μ.μ. delete

ευχαριστώ Νίκη μου!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Dimitra
AUTHOR
26 Ιανουαρίου 2014 - 6:42 μ.μ. delete

Τι θα γίνει Ελπιδάκι;; Βάλθηκες να μας παχύνεις και να μην βγαινουμε απο την κουζίνα;; Το ξέρεις βεβαια πως ο,τι συνταγή εχεις ανεβάσει την εχω φτιάξει ε;;; Παρολο που κανω πολλες ερωτησεις, σε εμπιστεύομαι απόλυτα! Ταιριάζουν τα γούστα μας απόλυτα!! Αγαπω ινδοκάρυδο!!!
Ποια κοπελα εχει αύριο γενεθλιάκια μαζί με την κουμπαρούλα μου;;;

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
26 Ιανουαρίου 2014 - 6:53 μ.μ. delete

χαχαχα.. ποια άραγε;;; :) το ήξερα οτι θα σου άρεσε το ινδοκάρυδο Δημητρούλα!!! Από βδομάδα θα τα κόψουμε όμως τα γλυκά..για να βάλουμε μαγιό το καλοκαίρι!! Να χαίρεσαι την κουμπαρούλα σου!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
29 Ιανουαρίου 2014 - 11:28 μ.μ. delete

Αμάααααααν!Τέλειοοοο???Θα το φτιάξω εννοείται!!Πόσο λατρεύω την καρύδα!!Γεια στα χέρια σου και της πεθερά σου βεβαίως!!Φιλιά Ελπιδάκι!

Reply
avatar
30 Ιανουαρίου 2014 - 10:56 π.μ. delete

Αν και νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, οι συνταγές σου είναι όλες εγγύηση!!! Οπότε θα το φτιάξω σίγουρα!
Δεν ήξερα πάντως ότι η πεθερά σου είναι Τσέχα. Πολύ όμορφη η Τσεχία. Έχεις πάει πολλές φορές φαντάζομαι :)
Φιλάκια

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
30 Ιανουαρίου 2014 - 9:39 μ.μ. delete

ευχαριστώ Λαμπρινή μου!! δοκίμασε το και δεν θα χάσεις!! χεχε!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
30 Ιανουαρίου 2014 - 9:42 μ.μ. delete

Να τη δοκιμάσεις Ασπασάκι μου!! Πιστεύω θα σας αρέσει πολύ!! Η πεθερά μου δεν είναι ακριβώς..Τσέχα.. Είναι Ελληνίδα από Ελληνες γονείς αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τσεχία..Οπότε όταν ήρθε στην Ελλάδα έφερε και κάτι φοβερές συνταγές..χεχε που τις τσακίζουμε όλοι!!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
4 Νοεμβρίου 2014 - 2:25 μ.μ. delete

Φαίνεται λαχταριστό! Και πως να μην είναι όταν συνδυάζει ινδοκάρυδο και κακάο :)
Την καλησπέρα μου

Reply
avatar
4 Νοεμβρίου 2014 - 5:31 μ.μ. delete

Αγαπάω πολύ το ινδοκάρυδο! Το βλέπω και το λιγουρεύομαι ήδη! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
(έρχομαι από το link party του Mana Manoula Mama)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Νοεμβρίου 2014 - 8:53 μ.μ. delete

και ειναι !! εγω προσωπικα το τσακιζω!! φιλια

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Νοεμβρίου 2014 - 8:54 μ.μ. delete

χαιρομαι.. περιμενω εντυπωσεις!!

Reply
avatar
καιτη oiparamythenies
AUTHOR
5 Νοεμβρίου 2014 - 7:29 π.μ. delete

πολυ ωραια φαινεται η συνταγη αλλα τι να το κανεις νομιζω το μυστικο σου βρισκεται στο βοηθο σου!!! φιλακια απο το link party της Μαρίας

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
5 Νοεμβρίου 2014 - 2:35 μ.μ. delete

χεχε.. αυτος το κανει πάντα πιο γλυκο... <3

Reply
avatar
9 Νοεμβρίου 2014 - 11:36 μ.μ. delete

πολύ απλή η συνταγή .... Τέλεια!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
10 Νοεμβρίου 2014 - 9:20 μ.μ. delete

πανευκολη και πεντανόστιμη!! Να τη δοκιμασεις!!

Reply
avatar
17 Δεκεμβρίου 2015 - 7:49 π.μ. delete

Καλημερα!
Ειμαι καινουργια στην πανεμορφη παρεα σας και απολαμβανω να διαβαζω ξανα και ξανα τις τοσο δημιουργικες γεματες αγαπη ιδεεςσας!
Συγχαρητηρια πολλα πολλα πολλα!
Οταν ερθει η ωρα να γινω και εγω μανουλα θα εχω μπολικο υλικο με τη βοηθεια σας!
Προς το παρον η ερωτηση αφορα το μοσχομυρωδατο ρολο ινδοκαρυδο!
Επιχειρησα να το φτιαξω εχθες ακολουθώντας πιστα τη συνταγη αλλα η μαυρη ζυμη μου τριβοταν και η λευκη ηταν αρκετα λιπαρη!Το ολοκληρωσα οπως οπως και αναμενω τα αποτελεσματα του ψυγειου...Τι μπορει να πηγε στραβα;

Reply
avatar