Μαρμελάδα Φράουλα Φουρνιστή..
In English soon
Γενικά δεν είμαι πολύ του φρούτου...όμως τα καλοκαιρινά φρούτα τα αγαπώ..Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια.. Σε όλες τις εκδοχές...Ωμά, μαρμελάδα, σε γλυκά, παγωτά, χυμούς... Το μόνο που δεν τρελαίνομαι να φάω είναι η φράουλα.. Ούτε ωμή ούτε σε παγωτό...Η μόνη εκδοχή που μου αρέσει είναι σε μαρμελάδα..χμμ ίσως και σε cheesecake..
Τις προάλλες βρήκα στη λαϊκή υπέροχες μυρωδάτες φράουλες και πήρα και για το Νικόλα (που τρελαίνεται) και για να κάνω μαρμελάδα..Μια μαρμελάδα πανεύκολη και πολυδοκιμασμένη με όλα τα φρούτα.. Την αρχική ιδέα βρήκα εδω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αγαπημένη συνταγή μαρμελάδας..Η μόνη διαφορά είναι οτι γίνεται στο φούρνο...Οπότε δεν θέλει ανακάτεμα αλλά ούτε και καίγεται..
Υλικά:
Πως το κάνουμε:
Γενικά δεν είμαι πολύ του φρούτου...όμως τα καλοκαιρινά φρούτα τα αγαπώ..Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια.. Σε όλες τις εκδοχές...Ωμά, μαρμελάδα, σε γλυκά, παγωτά, χυμούς... Το μόνο που δεν τρελαίνομαι να φάω είναι η φράουλα.. Ούτε ωμή ούτε σε παγωτό...Η μόνη εκδοχή που μου αρέσει είναι σε μαρμελάδα..χμμ ίσως και σε cheesecake..
Τις προάλλες βρήκα στη λαϊκή υπέροχες μυρωδάτες φράουλες και πήρα και για το Νικόλα (που τρελαίνεται) και για να κάνω μαρμελάδα..Μια μαρμελάδα πανεύκολη και πολυδοκιμασμένη με όλα τα φρούτα.. Την αρχική ιδέα βρήκα εδω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αγαπημένη συνταγή μαρμελάδας..Η μόνη διαφορά είναι οτι γίνεται στο φούρνο...Οπότε δεν θέλει ανακάτεμα αλλά ούτε και καίγεται..
Μαρμελάδα Φράουλα στο φούρνο..
Υλικά:
- Φράουλες καθαρισμένες και κομμένες (εγώ έβαλα περίπου 1200 γρ.)
- Ζάχαρη (εγώ έβαλα 300 γρ. γιατί δεν μας αρέσουν πολύ γλυκές οι μαρμελάδες..άλλωστε οι φράουλες ήταν γλυκιές κι από μόνες τους)
- Μυρωδικά (εγώ έβαλα αρμπαρόριζα)
- Λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά -αν δείτε οτι είναι πολύ γλυκιά)
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε τις φράουλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος - κεραμικό κατά προτίμηση..
- Ρίχνουμε πάνω τη ζάχαρη
- Βάζουμε μέσα μυρωδικά και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 1 ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C για άλλη μια ώρα ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο (εγώ το αποστειρώνω στο φούρνο) και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Ή αλλιώς τη βάζουμε πανω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο και απολαμβάνουμε..χαχα...
Έτσι..για να ξεκινήσει γλυκά ο Ιούνιος...
56 σχόλια
Ελπίδα μου τι χρώμα είναι αυτό,τι μυρώδια είναι αυτή μέχρι την Αθήνα έφτασε....!!!!!Καλοφάγωτη η μαρμελαδίτσα σου!φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαρία μου!!! Όλο το σπίτι μύρισε!!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΜιαμ μιαμ φαινεται τέλεια!! Θα την δοκιμάσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Βανουλα...Γινεται πολύ εύκολα!!:)Να τη δοκιμάσεις..
Διαγραφήπρώτη φορά βλέπω αυτήν τη διαδικασία!
ΑπάντησηΔιαγραφή2 ώρες στο φούρνο;; και γιατί να μην τη φτιάξω σε 30 λεπτά το πολύ στην κατσαρόλα;γούστα είναι αυτά βέβαια!
οικονομία στο ρεύμα Ελπιδάκι χαχαχαχα
καλοφάγωτη!
Κι εμένα μου φάνηκε περιεργο στην αρχη...αλλα και πιο εύκολο..Ισως γιατι την πρώτη φορα που έκανα μαρμελάδα ημουν 2 ώρες πάνω από την κατσαρόλα..Οποτε το προτιμώ έτσι..χεχε..πολλα φιλιά
Διαγραφή30 λεπτά το πολύ στην κατσαρόλα! φτιάχνω χρόνια βάζα ολόκληρα με τα ίδια υλικά που χρησιμοποίησες στο φούρνο...τώρα αν του φούρνου έχει κάτι διαφορετικό σε γεύση δεν ξέρω...οι ώρες είναι πολλές όμως!
ΔιαγραφήΜπαααα ίδια γεύση έχει..Μόνο που δεν θέλει ανακάτεμα.. Απλά την προτιμώ γιατί ο Νικόλας δεν με αφήνει μόνη μου ούτε λεπτό πόσο μάλλον 30..Οπότε φούρνος για να τα συνδυάσω..Και Νικόλα και μαρμελάδα..χεχε!! Πάντως φράουλα κι εγώ πρώτη φορά έκανα με αυτόν τον τρόπο. Έχω κάνει βερίκοκο και βανίλιες όμως και έγιναν εξίσου καλές..
Διαγραφήπολυ μ αρεσει που γινεται στο φουρνο! μπαινει στα υποψη γιατι προς το παρον εχω 3 βαζα μαρμελαδα φραουλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλακια!
Κι εμένα με βολεψε Μάχη μου.. Και την ώρα που ψήνεται εγώ κανω κάτι άλλο.. Επίσης μπορείς να τη δοκιμάσεις και με αλλά φρούτα. Εγώ έχω κάνει βερίκοκο και βανίλιες.πολλα φιλιά
ΔιαγραφήΤελεια!!!!!!!!! Και η πρωτη φωτο απαιχτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο καλοκαιρι!
Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!! Καλό καλοκαίρι και σε σένα..Πολλα φιλιά :)
ΔιαγραφήΠρωτότυπη μέθοδος, την είχα ακούσει αλλά δεν την έκανα ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην κατσαρόλα Ελπίδα μου, η φράουλα χρειάζεται μόνο 25 λεπτά.
Για αλλα φρούτα μπορεί να είναι πολύ βολικος ο φούρνος. Θα δοκιμάσω με βερύκοκο.
φιλιά
Η αλήθεια είναι οτι φράουλα στην κατσαρόλα δεν είχα δοκιμάσει οπότε δεν ήξερα οτι κάνει τόσο λίγο.. Πάντως οι βανίλιες που έκανα στο φούρνο έγιναν εξίσου καλές.. Άμα δοκιμάσεις πες μου!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΜμμμ, απλά πράγματα! Οχι ανακάτεμα και έπηξε ή όχι!!! Αυτό που βαριέμαι ωστόσο είναι και η αποστείρωση... μήπως να μας πεις και το κόλπο στον φούρνο;;; Καλό Μήνα Ελπιδάκι. Callie by Anthomeli
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ εύκολο Κάλη μου..Πλένω τα βάζα με ζεστό νερό. Έχω στρώσει μια πετσέτα μέσα σ'ενα ταψάκι. Τοποθετώ τα βάζα ανάποδα πάνω στην πετσέτα. Βάζω και τα καπάκια δίπλα. Και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για κανένα μισάωρο.
ΔιαγραφήΔεν την ηξερα τη διαδικασια. Βεβαια εγω εχω εναν καλυτερο τροπο για τιs μαρμελαδεs. Την μεθοδο γιαγιαδεs! Τωρα με αυτον τον τροπο να δοκιμασω ή να τουs δωσω την συνταγη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα κι εμένα μου αρέσει αυτή η μέθοδος!! Καλύτερα να κρατήσεις αυτή..χεχε!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΤέλεια ιδέα! Ενθουσιάστηκα με την αρμπαρόριζα! Θα την κάνω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ τρελαίνομαι για αρμπαρόριζα Βερούλα!! πολλά φιλιά !!
ΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να σου πετύχει Ασπασία μου!! Είναι πολύ νόστιμη..πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΣούπερ χρώμα και πολύ εύκολη διαδικασία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει τον κόπο νομίζω, ειδικά για τις άπειρες -καλή ώρα- στο είδος!
Φιλιά πολλά!
Αυτό ήταν που μου άρεσε κι εμένα Ερμιόνη..Η εύκολη διαδικασία!! πολλά φιλιά
ΔιαγραφήΜου αρεσει πάρα πολύ η σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Πέρισι ειχα φτιάξει καμια 10 κιλα και έδωσα σε όλους τους φίλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦουρνιστή δεν εχω κανει :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
ναι ναι κι εμείς είμαστε φαν..αλλά όχι και τόσα κιλά..Πω πω όλη τη μέρα πρέπει να έφαγες στην κουζίνα..:)
ΔιαγραφήΜμμμμμμμμμμ.....Σλουρπ! Φαίνεται υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτη Ελπιδάκι μου!
Φιλάκια πολλά!
ευχαριστώ Μαρία μου!!! πολλά φιλιά
Διαγραφήπωωωωωω και μονο που την ειδα κατι μ'επιασε! Χαχαχα ! Την περνάς καθόλου από Multi?
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ όχι...γιατί μας αρέσει με κομματάκια..Αλλά αν θέλεις να γίνει πιο λεία μπορείς να την περάσεςι από το multi και μετά να τη σουρώσεις..
Διαγραφήεντύπωση μου έκανε το "φουρνιστή"!!! Πανεύκολη είναι!! Θα την κάνω σίγουρα και σύντομα μάλιστα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
έρχομαι από το πάρτυ!
να την κάνεις Κωνσταντίνα μου!!! εγω κάνω κάθε χρονο!!!
ΔιαγραφήΛατρεύουμε την μαρμελάδα φράουλα! Φουρνιστή; Δεν το ήξερα...θα την κάνω κι έτσι!!! Καλημέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήεμενα μου είναι πιο ευκολο γιατί δεν χρειαζεται να είμαι πάνω απο την κατσαρόλα... τη βάζω στο φούρνο και απλά ρίχνω μια ματια... :) Καλημερα Χριστίνα μου
ΔιαγραφήΤρελαίνομαι για μαρμελάδα φράουλα! Αυτήν την εκδοχή δεν την είχα πετύχει. Θα την δοκιμάσω άμεσα! Ευχαριστώ Ελπίδα. Έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης.
ΑπάντησηΔιαγραφήνα τη δοκιμάσεις Μάγδα μου!! ελπίζω να σας αρέσει!!
ΔιαγραφήΣτον φουρνο; Δεν θα μου γλυτωσει!πριν λιγες μερες εκανα κ το κεικ σου αυτο για τις τουρτες! Τελειο! Aν κ θα το ηθελα με παγωτο! Που δεν ειχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy by anthomeli
κρατάω και λίγο σιρόπι και το ρίχνω πάνω απο παγωτό βανίλια.... μιαμ
ΔιαγραφήH πρώτη σκέψη είναι πως πάει τέλεια σε γέμιση cupcakes με κρέμα cheesecake,να τες και οι λιγούρες :p
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίες σκέψεις κάνεις Μαίρη μου :) χεχε
ΔιαγραφήΕλπίδα υπέροχες φωτογραφίες! Μου τρέχουν τα σάλια... Με τις φράουλες δεν τα πάω ούτε εγώ καλά αλλά λατρεύω όλων των ειδών τις μαρμελάδες! Από το πάρτι της Μάρθας
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ Ελένη μου!!! κι εγώ τρελαίνομαι...
ΔιαγραφήΥπεροχη η μαρμελαδα και οι φωτογραφιες... εγω παντα στο ψυγειο μου εχω σπιτικη μαρμελαδα φραουλας, αρεσει πολυ στα παιδια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο το παρτι της Μαρθας ερχομαι http://mommasdailylife.blogspot.gr/
ευχαριστώ :)
ΔιαγραφήΕλπίδα μου, έχω 2 ερωτήσεις:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Έχει διαφορετική γεύση από την διαδικασία της κατσαρόλας;
2. Κάποια φρούτα που για να γίνουν μαρμελάδα στην κατσαρόλα θέλουν τρελή διαδικασία και χρόνο, γίνονται φουρνιστά κατά τον ίδιο τρόπο και ίδια ώρα με την περιγραφή σου;
Πολλά φιλιά από κάποια που λατρεύει φράουλες και απορεί πώς υπάρχει άνθρωπος που δεν τις συμπαθεί :P :P
Σοφάκι.. δεν νομίζω να έχει διαφορετική γεύση.. Αυτή που δοκίμασα δηλαδή είναι μια χαρά.. πολύ φρουτένια κιόλας.. Και αυτή η μαρμελάδα θέλει χρόνο αλλά δεν είσαι πάνω απο την κατσαρόλα.. Με το Νικόλα να γυροφέρνει δεν μπορώ να ειμαι πάνω απο τη μαρμελάδα και να ανακατεύω.. Οπότε τη βάζω στο φούρνο και που και που ρίχνω μια ματιά και ανακατεύω.. Νερό δεν βάζω καθόλου.. Αν στο τέλος εχει όμως πολύ ζουμί μπορεί να την τελειώσω στην κατσαρόλα για να φύγει γρήγορα.. Αλλά αυτό εξαρτάται απο τα φρούτα.. Εχω κάνει φράουλες, κεράσι και βανίλιες.. Γινονται μια χαρά.. και..χεχε τελικά είμαι περισσότερο του βύσσινου και του κερασιού.. πολλά φιλιά
Διαγραφήκαι τωρα που το σκέφτομαι την έχω δοκιμάσει και με βερίκοκο και με ροδάκινο.. :)
Διαγραφήαπλη και φαινεται κ πεντανοστιμη! θα δοκιμαστει!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μου πεις εντυπωσεις !!! :)
ΔιαγραφήΩραία ιδέα....!!!! Τόσο καιρό την κάναμε στην κατσαρόλα με την μαμά μου που φτιάχνει ό,τι γεύση έχεις φανταστεί!!Θα την δοκιμάσουμε και έτσι σίγουρα μόλις τελειώσουν τα αποθέματα μας!!Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμεις φτιάχνουμε πολλες μαρμελαδες... Φραουλα βερικοκο ειναι οι αγαπημενες μας!! πολλα φιλια
ΔιαγραφήΜμμμμμμ, γευστικότατη φαίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
ειναι ειναι.. αλλα να σου πω την αληθεια Χριστινα μου.. εγω την προτιμω γιατι δεν ειμαι συνεχεια πανω απο την κατσαρολα..
ΔιαγραφήΣτο φούρνο??????? Ουαααου τι ασυνήθιστη διαδικασία Ελπίδα μου!!! Ενθουσιαστηκα πραγματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαθε χρονο ετσι την κανω Μαρια μου.. Και τις αλλες δηλαδη... Και δεν λερωνω τον τοπο και εκεινη την ωρα κανω κατι αλλο παραλληλα...
ΔιαγραφήΣτο φούρνο δεν χρειάζεται να ξαφριζεις γιατί απλά δεν αφρίζει επίσης γίνεται πολύ πιο νόστιμη για μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφή