Βιβλιολατρεία ...

by - Δευτέρα, Απριλίου 02, 2012







Σήμερα είναι τα γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.. Εγώ και τα βιβλία έχουμε σχέση λατρείας.. Διαβάζω από πολύ μικρή..σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...Αν και οι γονείς μου δεν είναι του βιβλίου... Εγώ όμως - δεν ξέρω πως έγινε- είμαι βιβλιοφάγος... Διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου...και πολύ γρήγορα...Μπορώ να τελειώσω ενα βιβλίο μέσα σε δυο ώρες στην παραλία, χωρίς να χάσω σειρά και να θυμάμαι και τις λεπτομέρειες (εννοείται) και να το ευχαριστηθώ κιόλας !!! Οι φίλοι μας με χρονομέτρησαν πόσο γρήγορα διαβάζω τη σελίδα...νομίζω δευτερόλεπτα έκανα αλλά δεν θυμάμαι πόσο... Έχω ξενυχτήσει άπειρες φορές για να τελειώσω ένα βιβλίο ή ένα συγκλονιστικό κεφάλαιο. Όταν μετακομίσαμε Θεσσαλονίκη ...φανταστείτε τη χαρά μου όταν ανακάλυψα έναν παράδεισο στην επόμενη γωνία: την παιδική βιβλιοθήκη του δήμου μας...Πήγαινα κάθε μέρα...Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία που υπήρχαν εκεί μέσα...πολλές φορές κιόλας.. Οι βιβλιοθηκάριοι με ξέρουν και με θυμούνται ακόμα...Γιατί και τώρα είμαι γραμμένη στη βιβλιοθήκη ενηλίκων (αλλά και στην παιδική χε χε)..Έχω γράψει και τον Αντώνη και τη μαμά μου και παίρνω πολλά βιβλία... Η αγαπημένη μου στιγμή το καλοκαίρι είναι να ξαπλώνω στην αμμουδιά με ένα καλό βιβλίο και να ξεχνάω τα πάντα...Η παιδική λογοτεχνία όμως είναι η αγαπημένη μου... Κι ακόμα και τώρα τη διαβάζω... ελληνικά και ξένα παιδικά βιβλία...Τα ξένα προσπαθώ να τα πάρω στα αγγλικά γιατί μου αρέσει περισσότερο η αρχική γλώσσα..Όποτε μπορώ παραγγέλνω απο το amazon... Τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία είναι....ο Harry Potter - όχι δεν ντρέπομαι που το λέω- είναι απίστευτα μαγικά αυτά τα βιβλία και ανυπομονώ να τα μοιραστώ με το Νικόλα..., το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" και όλα τα βιβλία της Enid Blyton (που τα ξέρω σχεδόν απ'έξω).. Και τα διαβάζω κάθε καλοκαίρι γιατί με ταξιδεύουν και με χαλαρώνουν με την αθωότητα και την μαγεία τους...Η αλήθεια βέβαια είναι οτι τώρα με το Νικόλα..που χρόνος για διάβασμα...Όμως πάνω στο κομοδίνο μου έχω πάντα ένα βιβλίο για να ξεφυλλίσω πριν κοιμηθώ... Ο Νικόλας δεν μου μοιάζει, εξωτερικά μοιάζει πιο πολύ στο μπαμπά του..το μόνο όμως που θα ήθελα πραγματικά να πάρει από μένα είναι η αγάπη μου για τα βιβλία...Ο Αντώνης αν έχει διαβάσει και ένα ολόκληρο βιβλίο θα είναι θαύμα.... με τις αθλητικές εφημερίδες τα πάει πιο καλά...Γι αυτό θα προσπαθήσω να μάθω το Νικόλα να τα αγαπάει τα βιβλία... Ανυπομονώ να μεγαλώσει λίγο  για να του διαβάζω πριν κοιμηθεί, για να διαβάζουμε μαζί τα καλοκαίρια του μεσημεριού, ξαπλωμένοι πάνω στο ντιβανάκι του μπαλκονιού στο χωριό... Φτιάχνω εικόνες και λίστες στο μυαλό μου με βιβλία που θέλω να του διαβάσω ή θα ήθελα να διαβάσει... Του έχω ήδη πάρει μερικά βιβλιαράκια για μωράκια, με σκληρό εξώφυλλο και όμορφες εικόνες.. Προς το παρόν τα ξεφυλλίζει κι εγώ τον κοιτάω και από μέσα μου εύχομαι : ''μακάρι να του αρέσουν ...μακάρι να του αρέσουν..." . Θέλω να μοιραστούμε μαζί μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου...τα βιβλία..

You May Also Like

10 σχόλια

  1. Γεια σου Ελπίδα ! Είμαι η Μαρία, μαμά του 8χρονου Βαγγέλη και της 5χρονης Αθηνάς. Αυτό που μου λείπει από τότε που έγινα μαμά είναι ο κινηματογράφος και το διάβασμα! Αγαπημένη μου στιγμή στις διακοπές, ήταν όπως περιγράφεις, να ξαπλώνω το μεσημέρι σε ντιβανάκι στη βεράντα και να χάνομαι στις σελίδες ενός βιβλίου. Αγόρασα το πρώτο παιδικό βιβλίο όταν ακόμα ήμουν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και ήταν ένα βιβλίο για παιδιά 6 ετών !!! Έχω αγοράσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία και αυτά που έχω ξεχωρίσει, είναι "Ο Θωμάς" της Λιτσας Ψαραύτη, "Ο Εγωιστής Γίγαντας του Οσκαρ Ουαιλντ, "Η πετρόσουπα" και το πιο υπέροχο παιδικό βιβλίο με καταπληκτική εικονογράφηση και μια ιστορία που την διαβάζεις και αισθάνεσαι καλύτερος άνθρωπος !!!! Να το πάρεις οπωσδήποτε και ας το διαβάσεις αργότερα στο μικρό σου. Μακάρι τα παιδιά μας να αγαπήσουν το διάβασμα. Σε ταξιδεύει υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υπέροχο βιβλίο που ... προανέφερα είναι "Το δώρο της παπλωματούς". Τόσο πολύ συγκινήθηκα όταν το θυμήθηκα, που ξέχασα να γράψω τον τίτλο !!!!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις Μαρία μου!! Θα το πάρω σίγουρα !!Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου...Και να περνάς να τα λέμε ε..??

      Διαγραφή
  3. Αχ βρε Ελπίδα, τα ίδια σκεφτόμαστε..αμμουδιές και βιβλιαράκια με τα παιδάκια μας!
    Έλα και για βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Βέρα μου !!!! Μακάρι τα παιδάκια μας να αγαπήσουν το διάβασμα όπως εμείς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σου νύχτα μανούλα Θεσσαλονικιά!!!καλό μήνα , φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα του αρέσουν σίγουρα, αφού θα σε βλέπει να διαβάζεις, θα εξοικειωθεί....το ίδιο ελπίζω κι εγώ για τα αγόρια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρεις πόσο πολύ μου λείπουν οι ήρεμες στιγμές στην παραλία, όπου κουνιόμουν μόνο για να αλλάξω σελίδα. Όνειρο θερινής νυκτός τώρα πια, φέτος το καλοκαίρι θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν σ' αφήνουν να κάνεις τίποτα και βέβαια είσαι συνέχεια στην τσίτα μην χάσεις τα παιδιά από τα μάτια σου... πόσο μάλλον να ξεφυλλίσεις κανένα περιοδικό! Αχ άστα
    Ελπίδα μου σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου κι εσύ να χαίρεσαι το αγοράκι σου!
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίδα μου δεν είσαι μόνη! Και εγώ τα ίδια όνειρα κάνω για τον μικρό μου, που μπορώ να πω οτι έχει αρχίσει να μπαίνει στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.. προς το παρόν βάζει τα αρκουδάκια του στη σειρά, παίρνει το αγαπημένο του βιβλίο " ιστορίες για παιδάκια που δε νυστάζουν" και κάνει οτι τους το διαβάζει.. είναι πραγματικά συγκινητικό γιατί ακόμα δεν μιλάει είναι 22 μηνών, αλλά μιμείται τη μαμά :)..είμαι σίγουρη οτι άμα σε βλέπει θα αγαπήσει και αυτός τα βιβλία!
    Καλές γιορτές σου εύχομαι σε εσένα και την οικογένεια σου.
    Φιλιά Βικτώρια - Θεσ/νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι υπέροχη εικόνα...ανυπομονώ να αρχίσει κι ο Νικόλας να κάνει τέτοια!!! Καλό Πάσχα και σε σας!!!

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS