Διαβάζουμε: Ματίλντα + διαγωνισμός!!!

by - Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2018

in English soon 

Ο Roald Dahl είναι ένας από τους πιο γνωστούς, αγαπητούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων.. 
Σίγουρα έχετε διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του.. Σίγουρα!! 
Σας θυμίζει κάτι το όνομα Τσάρλι κι ένα εργοστάσιο σοκολάτας;; Δικό του.. Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο;; Οι μάγισσες;; Δικά του.. 
Αγαπημένα παιδικά βιβλία και σχεδόν όλα έχουν γίνει και υπέροχες ταινίες.. Που σίγουρα θα έχετε δει.. 
Έτσι και η Ματίλντα. Η ιστορία της κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός  και υπάρχει και η ομώνυμη ταινία που την έχουμε λατρέψει επίσης. Το βιβλίο φυσικά, απείρως πιο πλούσιο και διασκεδαστικό!! 
Το είχα δανειστεί από τη δημοτική βιβλιοθήκη και το διάβασα όταν ήμουν λίγο μεγαλύτερη από το Νικόλα. Το αγάπησα από τότε και να που βρήκε πλέον τη θέση του και στη δική μας βιβλιοθήκη. 



Η Ματίλντα είναι ένα ιδιαίτερο κορίτσι.. Πανέξυπνο και αξιαγάπητο με τεράστια καρδιά και τεράστια αγάπη για τα βιβλία και τη μάθηση.. Μεγαλώνει σε μια οικογένεια που κανένας δεν εκτιμάει τις ικανότητές της.. Με ένα μπαμπά απατεώνα , μια αδιάφορη μαμά, εθισμένη στο Bingo και έναν αδιάφορο μεγαλύτερο αδερφό, που τη θεωρούν προβληματική γιατί προτιμά το διάβασμα από την τηλεόραση..


Όταν επιτέλους ξεκινάει το σχολείο.. η Ματίλντα έχει να αντιμετωπίσει την τυραννική διευθύντρια Τράντσμπουλ που είναι ο φόβος και ο τρόμος δασκάλων και μαθητών.. Αχτίδα φωτός μέσα σε ένα μίζερο σχολείο, η δεσποινίς Χόνεϊ , η δασκάλα της, που είναι ακριβώς όπως ονειρεύεται κάθε παιδί τη δασκάλα του.. Γλυκιά και υπομονετική με άπειρη αγάπη και κατανόηση.. 


Όταν η  Ματίλντα ανακαλύπτει οτι έχει τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις, αποφασίζει να φέρει τα πάνω κάτω στο σχολείο... και να τιμωρήσει μια για πάντα την τυραννική διευθύντρια Τράντσμπουλ. 

Απολαυστικό όσο δεν πάει... όπως μόνο ο Dahl θα μπορούσε να το γράψει.. Αν δεν το έχετε διαβάσει.. κάντε το οπωσδήποτε!! 

Η  Ματίλντα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και θα βρείτε εκεί και πολλά άλλα αγαπημένα βιβλία του Roald Dahl

Ένας τυχερός μπορεί να το κερδίσει συμμετέχοντας στην κλήρωση που τρέχει στο facebook εδώ
  

καλή επιτυχία!!!





You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS