Διαβάζουμε: Ο Τζάστιν Γκρέι και οι φύλακες της γης + σούπερ διαγωνισμός

by - Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2018

In English soon

Αγαπώ την εφηβική λογοτεχνία.. και χαίρομαι τόσο που τα τελευταία χρόνια γράφονται πραγματικά αριστουργήματα σε αυτήν την κατηγορία..
Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το "Ο Τζάστιν Γκρέι και οι φύλακες της γης" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 



Μου κίνησε την περιέργεια ήδη από το εξώφυλλο.. Και όταν ξεκίνησα να διαβάζω τις πρώτες σελίδες μου φάνηκε τόσο συναρπαστικό που ξανακοίταξα το εξώφυλλο για να δω ποιος το έχει γράψει.. 
Kαι τότε μόνο πρόσεξα οτι η συγγραφέας είναι ελληνίδα.. Και μάλιστα οτι πρόκειται για την Ελένη Ανδρεάδη που έχει γράψει μια από τις αγαπημένες σειρές του Νικόλα, τους Πράκτορες του πλανήτη, που κυκλοφορούν επίσης από τις  εκδόσεις Μεταίχμιο. .. 

Ο Τζάστιν Γκρέι είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που μένει με τη γιαγιά του.. Ένα βράδυ βρίσκει κολλημένο στο παράθυρό του ένα φάκελο με ένα μήνυμα.. Μια αποστολή.. Αν τη δεχτεί θα πρέπει να σταματήσει μια θάλασσα θανατηφόρων αερίων που απειλεί την ανθρωπότητα!! 
Στην αρχή νομίζει οτι είναι φάρσα.. ένα αστείο του κολλητού του, του Πραβ.. Όταν όμως καταφτάνει και νέο μήνυμα, τότε συνειδητοποιεί οτι όλα αυτά είναι αληθινά.. Κι οτι έχει μόνο 216 ώρες για να σταματήσει τον Χρόνο 2- ότι κι αν είναι αυτό- πριν έρθει η καταστροφή.. 


Ο Τζάστιν, ο Πραβ και μαζί τους η Λάνα- το πιο δημοφιλές κορίτσι του σχολείου και η Ζόι- ένα καινούριο κορίτσι με αντιδραστικό χαρακτήρα θα γίνουν μια ομάδα.. οι Φύλακες της γης.. 
Θα ταξιδέψουν από την Αρκτική μέχρι την Αυστραλία για να  ανακαλύψουν τα στοιχεία και να βρουν τις αποδείξεις που χρειάζονται.. για να πείσουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών οτι ο πλανήτης γη κινδυνεύει.. 
Και όλα αυτά προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη C.I.A και πλήθος άλλων επικίνδυνων κακοποιών που τους κυνηγούν για να τους σταματήσουν.. 

Ένα απίστευτα συναρπαστικό βιβλίο, με γρήγορη δράση, περιπέτεια,ανατροπές.. και περιβαλλοντολογικά μηνύματα..
Τόσο καλογραμμένο και προσεγμένο στις λεπτομέρειες που το απόλαυσα πραγματικά..
Το διάβασα απίστευτα γρήγορα γιατί ανυπομονούσα να δω πως θα τελειώσει.. Και δεν απογοητεύτηκα.. 
Είναι ένα φανταστικό βιβλίο!!! 


Δυο τυχεροί θα το κερδίσουν συμμετέχοντας στην κλήρωση που τρέχει στο facebook (εδώ)


Καλή επιτυχία!!!





You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS