"Διαβάζω ιστορίες" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο + διαγωνισμός

by - Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2018

in English soon

Δυο από τα βιβλιαράκια που διαβάσαμε πρόσφατα ανήκουν στη σειρά "Διαβάζω ιστορίες" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η σειρά αριθμεί περισσότερους από 50 τίτλους από έλληνες συγγραφείς με πολλά διαφορετικά θέματα, κατάλληλους για παιδιά από 6 χρονών και πάνω. 



Το "Ντετέκτιβ καλοκαιρινός" της Ιουλίας Κωστοπούλου με την όμορφη εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού, διηγείται μια τρυφερή καλοκαιρινή ιστορία.. 


Ένα αγόρι αναζητά ένα χαμένο ψαρά.. Η βάρκα του είναι στην αμμουδιά αλλά εκείνος λείπει.. Το αγόρι γίνεται ντετέκτιβ και ακολουθεί τα στοιχεία.. και όταν τελικά τον ανακαλύπτει θα βρεθεί μπροστά σε μια έκπληξη.. πού διαφορετική από οτι περίμενε.. 



"Το παιχνίδι των δοντιών" της Ρίας Φελεκίδου με την εικονογράφηση της Γεωργίας Στύλου, διηγείται την ιστορία του Αμπντούλ, ενός μικρού προσφυγόπουλου που μένει σε μια σκηνή στον καταυλισμό.. 



Τα βράδια ξυπνάει και χτυπάει τα δόντια του.. Στην αρχή ήταν επειδή κρύωνε και φοβόταν αλλά μετά ανακάλυψε το παιχνίδι των δοντιών και φτιάχνει μουσική.. 


Άλλη μια ιστορία -και μια ευκαιρία - για να μιλήσουμε στα παιδιά για τους πρόσφυγες και τις δύσκολες συνθήκες που ζουν.. 

Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν παιχνίδια όπως σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, κουίζ.. 


Μπορούμε επίσης να ακούσουμε την αφήγηση της ιστορίας σκανάροντας τον κωδικό που υπάρχει στο εσωτερικό του βιβλίου με το smartphone ή το τάμπλετ. 

Η σειρά "Διαβάζω ιστορίες" , κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και περιλαμβάνει βιβλία χωρισμένα σε 4 ηλικιακές κατηγορίες : για παιδιά 6+, 7+, 8+, 9+ ανάλογα με τη θεματολόγια και το λεξιλόγιο του κάθε βιβλίου έτσι ώστε να κατάλληλα για τα παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που θα σας ταιριάζει και θα σας αρέσει.. 

Δύο τυχεροί μπορούν να τα κερδίσουν συμμετέχοντας στην κλήρωση που τρέχει στο facebook (εδώ)


Καλή επιτυχία!! 


You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS