Διαβάζουμε: Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραϊμι + διαγωνισμός!!!

by - Δευτέρα, Ιουλίου 02, 2018

in English soon

Ξέρετε τον Γίρκεν Μπανσέρους;; 
Αν σας πω το όνομα.. Ντετέκτιβ Κλουζ;; Σίγουρα θα τον έχετε ακούσει.. 
Εμείς τον γνωρίσαμε από κοντά πέρσι το Δεκέμβριο.. και είναι καταπληκτικός άνθρωπος - δες εδώ.
Εκτός από τον Ντετέκτιβ Κλουζ , ο Μπανσέρους έχει γράψει ακόμα μια παιδική σειρά που επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τίτλο Μίλι και Μάγκνους.  (Είχα δείξει το τρίτο βιβλίο της σειράς εδώ.) 
Αυτή τη φορά το βιβλίο του δεν έχει σχέση με ντετέκτιβ αλλά είναι εξίσου καλό. 



Ο Γιάκομπ είναι ένα 11χρονο αγόρι. Το πάθος του είναι να μαθαίνει ολόκληρες λίστες με τις επιδόσεις των αθλητών στο στίβο.. Οι συμμαθητές του τον θεωρούν "τρελάρα" .. 
Η Φατίμα είναι η καινούρια στη τάξη. Είναι από την Αλγερία. Με το μακρύ της φουστάνι και το μαντήλι στο κεφάλι, δείχνει παράξενη και απόμακρη.. 
Εξαιτίας μιας τυχαίας στιγμής, ο Γιάκομπ βρίσκεται να κάθεται στο ίδιο θρανίο με την Φατίμα. Εκείνος προσπαθεί να της πιάσει την κουβέντα αλλά εκείνη δεν τον κοιτάει καν.. 
Όταν όμως την βλέπει στο δρόμο να τρέχει πιο γρήγορα κι από το λεωφορείο.. πιο γρήγορα κι από τον πρωταθλητή - νταή του σχολείου αποφασίζει να την προπονήσει.. 
Ο Γιάκομπ κρατάει το χρονόμετρο και η Φατίμα τρέχει.. Τρέχει φορώντας τα φθαρμένα ροζ αθλητικά της, το μακρύ της φουστάνι και τη μαντήλα της.. Τρέχει στο δρόμο .. τρέχει σε παρατημένα γήπεδα.. τρέχει σαν τον άνεμο..
"Ο αγώνας του δάσους" είναι ένας μεγάλος αγώνας δρόμου για τα σχολεία της πόλης.. Ο Γιάκομπ πιστεύει οτι η Φατίμα θα κερδίσει .. Πρέπει να τρέξει.. Για να το καταφέρει πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια.. Τους συμμαθητές του που τον κοροϊδεύουν και τον απειλούν, την οικογένεια της Φατίμα και ιδίως τον αυστηρό παππού της, την κύστη που έχει στο κεφάλι και πρέπει να χειρουργηθεί.. 


Θα καταφέρει ο Γιάκομπ να βοηθήσει τη Φατίμα να τρέξει και να κερδίσει τον αγώνα; Θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την υγεία του; 

Ο Γίρκεν Μπανσέρους  έγραψε ένα υπέροχο βιβλίο που μέσα από την ιστορία της Φατίμα και του Γιάκομπ, πιάνει τα καυτά θέματα του σχολικού εκφοβισμού, της μετανάστευσης, του ρατσισμού.. και μας υπενθυμίζει οτι παρόλο που ζούμε στον 21 αιώνα.. σε κάποιες θρησκείες και κουλτούρες τα κορίτσια εξακολουθούν να θεωρούνται κατώτερες και να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα αγόρια.. 

Ο ίδιος διηγείται οτι εμπνεύστηκε αυτή την ιστορία κάπως έτσι: "Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου, το 2012, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία συμμετείχε στον αγώνα των 800 μέτρων, φορώντας μαντίλα και ολόσωμη στολή. Ήρθε με διαφορά τελευταία, ωστόσο η χαρά της και η περηφάνια της ως γυναίκα αθλήτρια από αυστηρά μουσουλμανική χώρα ήταν πασιφανής.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εικόνα αυτής της γυναίκας -το όνομά της ήταν Σάρα Ατάρ- δεν έφευγε από τον νου μου. Στις περιοδείες μου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έβλεπα διαρκώς κορίτσια δέκα, έντεκα ή δώδεκα χρονών με μαντίλες και κάθε φορά σκεφτόμουν τη Σάρα Ατάρ. Πόσα αθλητικά ταλέντα κρύβονται κάτω από μαντίλες και μπούρκες; Τι συμβαίνει όταν ένα κορίτσι από αυστηρή μουσουλμανική οικογένεια ανακαλύπτει τη σαγήνη του τρεξίματος; Έπρεπε να βρω τις απαντήσεις σε ερωτήματα τέτοιου είδους και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό ήταν να στήσω μια ιστορία. Κάπως έτσι προέκυψε η Απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι. Έχω διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο όχι μόνο σε σχολεία και βιβλιοθήκες, αλλά και σε τζαμιά -με τις κάλτσες!-, και πάντα διακρίνω μια λάμψη στα μάτια των κοριτσιών. Η λάμψη αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να υπάρξει για κάποιον συγγραφέα".

Το βιβλίο  "Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραϊμι" του Γίρκεν Μπανσέρους , κυκλοφορεί από τι εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι ιδανικό για παιδιά 10 ετών και άνω. 
  
Δύο τυχεροί μπορούν να το κερδίσουν συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που τρέχει στο facebook εδώ και στο Instagram εδώ


Καλή Επιτυχία!!! 





You May Also Like

2 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS