Διαβάζουμε: 5+1 υπέροχα βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

by - Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

in English soon 

Όπου και να πάμε , πάντα κουβαλάμε μαζί μας μια μικρή στοίβα βιβλίων.. Φέτος στο χωριό κατεβήκαμε με καμιά εικοσαριά καινούρια βιβλία - για αρχή.. Μετά θα κατεβάσουμε και τα υπόλοιπα.. 
Άλλωστε για έναν βιβλιοφάγο (κι εγώ κι ο Νικόλας) το καλοκαίρι είναι ιδανικό για διάβασμα.. Όχι το αναγκαστικό... Το άλλο.. το χαλαρωτικό.. Αυτό που κάνεις τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια κάτω από τα δέντρα του κήπου της γιαγιάς, ή το απόγευμα ξαπλωμένος στην αιώρα.. ή  για να ταξιδέψεις σε άλλα μέρη, το βράδυ πριν κοιμηθείς...
Τα σημερινά βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και πρόκειται για μερικά πολύ ιδιαίτερα βιβλία. 

Η Ερμιόνη και το κοτρόνι του Stephen W. Martin με την υπέροχη εικονογράφηση της Smantha Cotterill. 


Η Ερμιόνη θέλει ένα κατοικίδιο.. πάρα πάρα πολύ.. 


Αλλά οι γονείς της, της παίρνουν ένα κατοικίδιο κοτρόνι. 


Και παρόλο που δεν μπορεί να το χαϊδέψει ή να παίξει μαζί του, το αγαπάει και του φέρεται σαν να είναι ζωντανό πλάσμα.. Και να που στο τέλος η ευχή της πραγματοποιείται με έναν πολύ απροσδόκητο τρόπο..  
Μια αστεία ιστορία για ένα παιδί που κάνει το καλύτερο που μπορεί σε μια απογοητευτική κατάσταση, την ικανότητα προσαρμογής και τη δύναμη της υπομονής που φέρνει πολλές φορές αναπάντεχα αποτελέσματα. 

Όλα δικά μου με κείμενο και εικονογράφηση της Hanna E. Harrison. 


Η Μπερνίς η γατούλα είναι καλεσμένη σε ένα πάρτι γενεθλίων που όμως πάει από το κακό στο χειρότερο.. Δεν παίρνει το κομμάτι της τούρτας που θέλει , ούτε βυσσινάδα, ούτε προλαβαίνει να πάρει γλυκάκια από την πινιάτα.. Όλοι οι άλλοι προλαβαίνουν τα πάντα κι εκείνη τίποτα.. Όταν λοιπόν βλέπει τα μπαλόνια τα θέλει όλα δικά της και το καταφέρνει.. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε.. Μήπως τελικά είναι ωραίο να μοιράζεσαι; 



Μια ιστορία με πανέμορφη εικονογράφηση για το πόσο όμορφο είναι να μοιράζεσαι και να συμμετέχεις.. 



Ζαχρά και Νικόλας: οι ιστορίες τους , της Σοφίας Πανίδου, με την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Mariona Cabassa. 



Δυο παιδιά που μεγαλώνουν ταυτόχρονα σε διαφορετικές μεριές του πλανήτη.. Κάθε δισέλιδο και μια στιγμή της καθημερινότητάς τους.. Η Ζαχρά ζει τον πόλεμο κι ο Νικόλας την ειρήνη.. 



Πόσο διαφορετική είναι η μέρα και η νύχτα τους.. Φωτεινή και γεμάτη χρώματα του Νικόλα, σκοτεινή και λυπημένη της Ζαχρά.. 



Μια υπέροχη ιστορία για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο και τις συνθήκες που ζουν τα παιδιά εκεί. Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα συναισθήματα που έχουν.. 

Το άπειρο κι εγώ, της Kate Hosford με την ρετρό εικονογράφηση της Gabi Swiatkowska.




Πόσο είναι το άπειρο; Η οκτάχρονη Φοίβη έχει απορίες... Μήπως είναι ένας ατελείωτος αριθμός όπως το φαντάζεται ο Τσάρλι ο φίλος της;; Η γιαγιά και η φίλη της η Σαμάνθα το φαντάζονται διαφορετικά.. Μήπως το άπειρο είναι διαφορετικό για τον καθένα; 


Ένα ιδιαίτερο βιβλίο με τις σκέψεις ενός μικρού κοριτσιού.. για το σύμπαν και το άπειρο.. 


Στα κύματα της Έλλης, του Αντώνη Παπαθεοδούλου με την υπέροχη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. 



Ακόμα ένα υπέροχο βιβλίου ενός καταπληκτικού διδύμου.. και μια ιστορία για την Έλλη, ένα κορίτσι με μακριά κόκκινα σγουρά μαλλιά που πάει σχολείο , παίζει, ζωγραφίζει, βαριέται, θυμώνει και ονειρεύεται. 



Ο Καπτανίκ ο ναυτικός με το καράβι του, την απλωμένη του μπουγάδα και τον φίλο του τον γλάρο, ζει μέσα στα μαλλιά της Έλλης κι αντιμετωπίζει κι εκείνος την καθημερινότητα της: Όταν η Έλλη κάνει κούνια στην παιδική χαρά ο Καπτανίκ πλέει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα των μαλλιών της, όταν η μικρή αποκοιμιέται στην αγκαλιά της μαμάς πέφτει κι εκείνος για ύπνο, όταν η Έλλη βαριέται, ο Καπτανίκ με το καράβι του πλέει σχεδόν ακίνητος στην θάλασσα των μαλλιών της.. 



Ένα ευρηματικό παραμύθι για τις παράλληλες ιστορίες  ενός κοριτσιού κι ενός ναυτικού... Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που περνάνε από το μυαλό ενός παιδιού.. Όσα την ενθουσιάζουν, όσα τη θυμώνουν, όσα αγαπάει.. Και μια φανταστική θαλασσινή περιπέτεια.. 

Το λευκό λιοντάρι, του Jim Helmore με την όμορφη εικονογράφηση του Richard Jones. 



Η Σοφία μετακομίζει σε καινούριο σπίτι και παρόλο που νιώθει μοναξιά.. είναι ανασφαλής και δεν κάνει καινούριους φίλους.. Τότε είναι που ένα λευκό λιοντάρι εμφανίζεται στο σπίτι της και γίνεται ο καλύτερος φίλος της. 



Η Σοφία με την παρότρυνση του λιονταριού γνωρίζει κι άλλα παιδιά και κάνει καινούριους φίλους.. Παίζει μαζί τους και απολαμβάνει την παρέα τους.. 



Τότε όμως ο καλύτερος της φίλος, το λευκό λιοντάρι αρχίζει να εξαφανίζεται.. Άλλωστε η Σοφία δεν τον χρειάζεται πια.. Όμως αν τον χρειαστεί.. ξέρει που να τον βρει.. 
Μια τρυφερή ιστορία για τους φόβους και τις ανασφάλειες των μικρών παιδιών όταν αλλάζουν περιβάλλον.. 

6 υπέροχα βιβλία, ιδιαίτερα και ξεχωριστά που βρήκαν τη θέση τους στη βιβλιοθήκη μας. Θα τα βρείτε από τις  εκδόσεις Παπαδόπουλος .






You May Also Like

3 σχόλια

  1. καλημέρα και καλές σας διακοπές,έχω κι εγώ δύο αγόρια 9,5 χρονών και θα ήθελα να μου προτείνεις κάποια βιβλία για το καλοκαίρι,εκτός των κλασσικών,τρελλαντώνης,μάγκας κλπ κλπ και τον Χάρρυ Πότερ,που καθόλου δεν μου αρέσει...
    τι άλλο;
    ευχαριστώ πολύ,Λεμονιά Κακκαβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα Λεμονιά μου, επίσης αγαπημένα μας βιβλία είναι τα βιβλία Αρσεν και Φαντομά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, η σειρά του Τζερόνιμο Στίλτον από τις εκδόσεις Κεδρος, τη σειρα του Ντετέκτιβ Κλουζ και ο δράκος Καρύδας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η σειρά του Μπούφου και οι 4 1/2 φίλοι από τις εκδόσεις Μίνωας, Οι 5 φίλοι από τις εκδόσεις Gutemberg. Γενικά αγαπάμε τις περιπέτειες οπότε αυτά ειναι τα αγαπημένα μας βιβλία. Ελπίζω να βοήθησα

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS