Διαβάζουμε: Η Αλίκη στη χώρα της βαρεμάρας

by - Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

in English soon 

Τα σχολεία τέλος!! Ώρα για διάβασμα!! Ναι.. καλά βλέπετε!! Διάβασμα!! Τα αγαπημένα μας βιβλία -που δεν προλαβαίναμε να διαβάσουμε και να ευχαριστηθούμε όλη τη χρονιά- μας περιμένουν να τα ανοίξουμε τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια, να τα πάρουμε μαζί μας σε παραλίες, χωριά, διακοπές.. να τα διαβάσουμε επιτέλους με την ησυχία μας και να μας ταξιδέψουν σε μαγικού κόσμους. 
Ένα από αυτά τα βιβλία είναι το τελευταίο βιβλίο της σειράς "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ" του Έντουαρντ Μπέρι με τίτλο "Η Αλίκη στη χώρα τς βαρεμάρας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Είμαστε φαν της σειράς,   -μαμά και γιος- έχουμε διαβάσει τα τρία προηγούμενα και περιμέναμε πως και πως να κυκλοφορήσει για να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.. 



Η βασική ιστορία της σειράς είναι η εξής: Η Άλμπα κι ο Ντιέγκο είναι δύο αδέρφια που μένουν στη Βαρκελώνη. Είναι βιβλιοφάγοι και σ' αυτό σίγουρα έχει βοηθήσει η θεία τους η Μπεατρίθ , που έχει το βιβλιοπωλείο "Άμπρα κατάμπρα". Ανυπομονούν να διαβάσουν ένα ολοκαίνουριο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ".. όμως τότε κάτι περίεργο συμβαίνει.. Η ιστορία εξαφανίζεται μέσα από το βιβλίο αλλά και από το μυαλό όσων πρόλαβαν και το διάβασαν πρώτοι.. Κι όχι μόνο αυτό.. αλλά όλες οι αγαπημένες κλασσικές ιστορίες αλλάζουν.. Περίεργα αντικείμενα και άσχετα πρόσωπα έχουν βρεθεί μέσα στα βιβλία και αλλάζουν την πλοκή και το τέλος των βιβλίων, καταστρέφοντας τα για πάντα.. 
Η Άλμπα και ο Ντιέγκο , μαθαίνουν ένα καλά φυλαγμένο οικογενειακό μυστικό και με τη βοήθεια της θείας τους καταφέρνουν να μπουν μέσα στο ίδιο το βιβλίο να γίνουν ήρωες της ιστορίας και να σώσουν τα βιβλία. 



Έτσι έσωσαν τα χαμένα παιδιά και τον Πήτερ Παν στο πρώτο βιβλίο με τίτλο "Το χαμένο βιβλίο" και τους τρεις σωματοφύλακες στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο"Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός". και το Δον Κιχώτη στο "Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος"

Και τώρα πρέπει να σώσουν το βιβλίο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Στην αρχή του βιβλίου μια μούμια αρπάζει το λευκό κουνέλι και εξαφανίζεται..  Έτσι η Αλίκη δεν το ακολουθεί ποτέ, δεν φτάνει στο πηγάδι, δεν πέφτει μέσα και δυστυχώς δεν ανακαλύπτει ποτέ τη μαγική χώρα των θαυμάτων.. Απλά συνεχίζει τη ζωή της στην Οξφόρδη, διαβάζει τα μαθήματά της, πίνει τσάι και παίζει κροκέ χωρίς τρέλες κι περιπέτειες.. 

Η Άλμπα και ο Ντιέγκο μπαίνουν στο βιβλίο σαν δυο διεθνούς φήμης Αιγιπτιολόγοι και ψάχνουν τη μούμια στην Οξφόρδη. Θα καταφέρουν να τη βρούν και να σώσουν το λευκό κουνέλι; Θα μπορέσουν αν πάνε με την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων και να τη σώσουν;; 

Ακόμα ένα καταπληκτικό βιβλίο της σειράς  "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ" του Έντουαρντ Μπέρι  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Καλογραμμένο και συναρπαστικό σε κρατάει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα. 



Ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη περιπέτεια της Άλμπα και του Ντιέγκο που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο με τίτλο"Ο Πινόκιο και ο βασιλιάς των κλεφτών". 


Δύο τυχεροί μπορούν κερδίσουν το βιβλίο "Η Αλίκη στη χώρα τς βαρεμάρας"  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που τρέχει στο facebook, πατώντας εδώ ή στο Instagram πατώντας εδώ



Καλή επιτυχία!! 





You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS