Παίζουμε με τη σειρά "Μαθαίνω και δημιουργώ" της As Company

by - Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

In English soon

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για το S.T.E.M. 
Δραστηριότητες S.T.E.M , παιχνίδια S.T.E.M, εκπαίδευση S.T.E.M.. 
Ξέρετε λοιπόν τι σημαίνει S.T.E.M ;;;
Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά 
( Science, Technology, Engineering and Mathematics)
Αυτό σημαίνει το ακρωνύμιο STEM, το οποίο αναφέρεται σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο..

Βασικά στοιχεία της μεθοδολογίας STEM είναι η επίλυση προβλημάτων (problem solving), οι φυσικές επιστήμες, η μηχανική, η ρομποτική...
Τα παιδιά μαθαίνουν να αναζητούν λύσεις σε προβλήματα, να κατανοούν τις απλές και σύνθετες μηχανές και τη λειτουργία τους, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, να σκέφτονται λογικά, να παίρνουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις, να χρησιμοποιούν δημιουργικά την τεχνολογία , τα μαθηματικά και τις επιστήμες.
Τα παιχνίδια STEM εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της τεχνολογίας δίνοντας τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο των επιστημών, της μηχανικής και της ρομποτικής εξασκώντας τις δεξιότητές τους. Γι'αυτό και κερδίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών όλου του κόσμου. 

Μαζί με το Νικόλα κάναμε crash test σε μερικά από τα παιχνίδια S.T.E.M. της σειράς "Μαθαίνω και δημιουργώ" από την As companyΗ σειρά αυτή περιλαμβάνει παιχνίδια με τα οποία τα παιδιά πραγματικά απασχολούνται δημιουργικά. 





Η σειρά "Εργαστήριο μηχανικής" περιλαμβάνει σετ , με τα οποία τα παιδιά μπορούν να συναρμολογήσουν διάφορα μοντέλα. 
Το κάθε κουτί περιλαμβάνει περισσότερα από 130 εξαρτήματα και ένα απίστευτα αναλυτικό εικονογραφημένο βιβλιαράκι οδηγιών για να φτιάξουν δυο διαφορετικά μοντέλα- για αρχή τουλάχιστον γιατί μετά, πολύ απλά η φαντασία δεν έχει όρια. Έξτρα bonus η εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. 





Μου άρεσε γιατί τα κομμάτια είναι-τα περισσότερα- αρκετά μεγάλα και εύχρηστα. Συναρμολογούνται εύκολα, κάνοντας ένα χαρακτηριστικό "σναπ" όταν κουμπώνουν σωστά. 



Οι οδηγίες είναι πάρα πολύ αναλυτικές με εικόνες σε όλες τις φάσεις και κλίμακα 1:1, για να τσεκάρεις το σωστό μήκος των εξαρτημάτων. 



Δεν έγινε καταπληκτική η μηχανή;; 



Ιδανικά παιχνίδια για παιδιά 8+ που αγαπούν τις κατασκευές και τους αρέσει να δημιουργούν. 

Για τη σειρά "Δεινόσαυροι" θα πω μόνο αυτό: Δ Ε Ι Ν Ο Σ Α Υ Ρ Ο Ι !!! Υπάρχει παιδί που να μην ενθουσιάζεται με αυτά τα προϊστορικά πλάσματα;;  


Το κουτί περιλαμβάνει το πέτρωμα μέσα στο οποίο υπάρχει ο σκελετός του δεινόσαυρου, ένα πλαστικό σφυρί και πλαστικό καλέμι, το φυλλάδιο με λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον κάθε δεινόσαυρο και η κάρτα που σκανάρεις για να τον δεις να ζωντανεύει στο τάμπλετ ή το κινητό. 




Ο Νικόλας έγινε αρχαιολόγος -παλαιοντολόγος ,εγώ η πιστή και έξυπνη βοηθός του και μαζί ανακαλύψαμε τα οστά του δεινοσαύρου, σπάζοντας το πέτρωμα. 






Συναρμολογήσαμε το σκελετό του τρικεράτοπα, ο οποίος φωσφορίζει ελαφρά στο σκοτάδι. 



Μου άρεσε γιατί το πέτρωμα σπάει αρκετά εύκολα (σε σχέση με άλλα που έχουμε δοκιμάσει). Πολύ καλό, για να μην βαρεθεί το παιδί χωρίς να δει αποτέλεσμα αλλά και με μια σχετική δυσκολία για να έχει διάρκεια και ενδιαφέρον η απασχόληση του αλλά και να νιώσει τη χαρά της ανακάλυψης. 

Ναι, γεμίζει παντού σκόνη και μικρά μικρούτσικα κομματάκια... όμως χαλάλι του μικρού μου παλαιοντολόγου... Άλλωστε τα πιο ωραία παιχνίδια δημιουργούν ένα χαμό. Είναι ιδανικό για κήπο, μπαλκόνι, εξοχή.. αλλά εμείς κάναμε την ανασκαφή μας στο τραπέζι της κουζίνας και ήταν μια χαρά. 

Απλώστε εφημερίδες -κατά προτίμηση στο πάτωμα- βάλτε το πέτρωμα σε ένα κουτί και αφήστε τον ειδικό να ψάξει για κόκαλα.. Ψιτ! Καλό είναι να έχετε και τη σκούπα πρόχειρη. 
Κατάλληλο για παιδιά 7+ που αγαπούν τους δεινόσαυρους και τις ανασκαφές. 

Η σειρά "Μαθαίνω και δημιουργώ" από την As company έχει πραγματικά αξιόλογα παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια που τους αρέσει να φτιάχνουν και να δημιουργούν. 

3 τυχεροί θα κερδίσουν το παιχνίδι της επιλογής τους, συμμετέχοντας στην κλήρωση. 


1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 





2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ και κάντε tag τους φίλους σας. 

3. Σχολιάστε το παιχνίδι της επιλογής σας -κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού στο facebook - από τη σειρά  "Μαθαίνω και δημιουργώ" από την As company 


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  

[2] Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/05/2018 έως και τα μεσάνυχτα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 21/05/2015. 

[4] Ο τυχερός θα αναδειχθεί με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά του θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook.

[5] Ο τυχερός θα ειδοποιηθεί μέσω προσωπικού μηνύματος στο facebook για να στείλει την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβει το δώρο του. Αν δεν απαντήσει εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το σχετικό e-mail,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 

Καλή επιτυχία!! 


You May Also Like

3 σχόλια

  1. Πραγματικά υπέροχος διαγωνισμός Ελπίδα μου! Σ'ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Μαρακι μου!! Ειναι πραγματικα αξιολογα παιχνίδια!

      Διαγραφή
  2. Κορυφαίο δώρο! Ευχαριστούμε πολύ! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS