Μαθαίνουμε να κόβουμε με ψαλίδι {part 2}

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

in English soon

Το ψαλίδι είναι ένα σημαντικό εργαλείο και το να μάθει το παιδί  να το χρησιμοποιεί είναι μια δεξιότητα που πρέπει να εξασκηθεί..

{Δείτε εδώ το πρώτο μέρος, για τη γνωριμία με το ψαλίδι, κολπάκι για να μάθει το παιδί να το κρατάει σωστά και πολλές ιδέες με διαφορετικά υλικά για να δοκιμάσει να κόψει.} 

Όσο κι αν φαίνεται εύκολο και αυτονόητο στους μεγάλους, για ένα παιδί φαίνεται περίεργο. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να μάθει να κουνάει τα δάχτυλά του με συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να το ανοιγοκλείνει και να κόβει. 


Κι αυτό θέλει πρακτική εξάσκηση και καλό ψαλίδι. 
Να προτιμήστε ένα παιδικό ψαλίδι με ευδιάκριτες θέσεις για τα δάχτυλα έτσι ώστε το παιδί να ξεχωρίζει που και πως πρέπει να τοποθετήσει τα δάχτυλά του από την αρχή. 

Μιας και είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με τα ψαλίδια μας σκέφτηκα να κάνουμε λίγη εξάσκηση με το Νικόλα. 

Σε πολύχρωμα χαρτιά σημειώσεων , σχεδίασα γραμμές.. Ευθείες, καμπύλες, ζικ ζακ, και σχήματα.. για να κόψει. 


Το πως κρατάμε το χαρτί  που κόβουμε επίσης δεν είναι αυτονόητο. Πρέπει να το δείξουμε. Αρκετά κοντά για να το κρατάει σταθερά αλλά αρκετά μακρυά για να μην κόψει το δάχτυλό του με το ψαλίδι. Οι ψαλιδιές πάνω στις γραμμές απαιτούν ακρίβεια.. 


Ιδίως όταν πρέπει να κόψεις μέχρι έναν συγκεκριμένο σημείο. 


Τα πιο εύκολα ήταν αυτά που έκοβες τη λωρίδα σε κομματάκια. Χραπ χραπ .. και τελειώνεις στη στιγμή. 

Ο Νικόλας δυσκολεύτηκε στο ζικ ζακ  και στις καμπύλες..Που είναι και τα πιο δύσκολα..  Οπότε σίγουρα θα εξασκηθούμε κι άλλο. 


Και στο τέλος γέμισε ένα δίσκο με κομματάκια χαρτί... τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για κατασκευές και κολλάζ!! {δεν πετάμε τίποτα} 


Πάρτε τα ψαλίδια σας και ξεκινήστε!!


You May Also Like

2 σχόλια

  1. Κάνατε πολυ καλή εξάσκηση! Μπραβο σας!Πραγματικά χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια το ψαλίδι. Το φοβερό ειναι οτι βλέπεις παιδάκια του δημοτικού που δεν έχουν αποκτήσει αυτη τη δεξιοτητα αφού οι γονείς το θεωρούν αυτονόητο ενώ δεν ειναι! Τις καλημέρες μου Ελπίδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εμεις με το μικρο σε αυτη τη φαση ειμαστε. ακομα το μαθαινει βεβαια πως να το κραταει, αλλα οταν φτασουμε το επιπεδο σας , θα ακολουθησω το παραδειγμα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS