Ζωγραφίζουμε.. με νεροπίστολα!!!

by - Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

in English soon
Μας αρέσει πολύ να ζωγραφίζουμε.. Ιδίως όταν πρόκειται με εναλλακτικούς τρόπους... Ναι, απ' αυτούς που γίνεσαι χάλια.. 
Ένας τέτοιος τρόπος είναι κι ο σημερινός.. Εναλλακτικός, διαφορετικός και πολύ πολύ διασκεδαστικός.. Γιατί....;;; Επειδή.. ζωγραφίζουμε με νεροπίστολα!!! Καλό;;; (την ιδέα την βρήκα εδώ)


Τα νεροπίστολα δεν λείπουν από το σπίτι μας... Ιδίως το καλοκαίρι είναι απαραίτητο αξεσουάρ.. (το χειμώνα πάλι μόνο στη μπανιέρα..) Νεροπόλεμοι και νερομαχίες στον κήπο και στη θάλασσα δίνουν και παίρνουν.. Ο Νικόλας τρελαίνεται!!
Και να που τώρα έχουν και μια διαφορετική χρήση.. Ζωγραφική!!! 


Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεροπίστολα και χρώματα... Εμείς χρησιμοποιήσαμε τέμπερες (αλλά μπορείς και νερομπογιές).


Το θέμα είναι να πετύχεις τη σωστή αναλογία νερού και χρώματος.. Να μην είναι πολύ αραιό γιατί αλλιώς δεν φαίνονται τα χρώματα στο χαρτί.. και μουσκεύεται το χαρτί πολύ γρήγορα..   

  
Και επίσης να μην είναι πολύ παχύρευστο γιατί δεν θα πιτσιλάει το νεροπίστολο.. 
Εμείς το πετύχαμε με μερικές δοκιμές... Έντονα και σταθερά χρώματα... αλλά αρκετά αραιά για να πιτσιλάει το πιστόλι.. και να κυλάνε στο χαρτί..



Το χαρτί που έχουμε είναι το χαρτί σε ρολό από το ΙΚΕΑ.. (Δεν είναι πολύ πολύ λεπτό αλλά ούτε και χοντρό..) και άντεξε χωρίς να σκιστεί ή να λιώσει..

Είναι η δεύτερη φορά που τη δοκιμάσαμε αυτή τη ζωγραφική και μπορώ να πω επισήμως οτι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!! 


Ο Νικόλας ξετρελάθηκε.. Έκανε 3 διαφορετικές ζωγραφιές και ζωγράφιζε πάνω από μια ώρα.. Χωρίς να θέλει να σταματήσει.. 



Εννοείται οτι έγινε από πάνω μέχρι κάτω χρώματα... αλλά είχα φροντίσει να του φορέσω ρούχα που δεν με πείραζε να λερωθούν..



Και ζωγραφίσαμε στον κήπο (μιας και αυτές τις μέρες είμαστε στο χωριό..) οπότε δεν λερώσαμε και πολύ.. Ιδανικός τρόπος ζωγραφικής για κήπο, αυλή ή και γιατί όχι.. μπαλκόνι..
  




Μου άρεσε τόσο πολύ το αποτέλεσμα .. που νομίζω οτι την επόμενη φορά θα δοκιμάσω σε καμβά.. 


Ο καλλιτέχνης μου επίσης ενθουσιάστηκε με τα έργα του!! 
 


Αυτό σίγουρα θα το κάνω κορνίζα!!! Είναι το αγαπημένο μου!!
  
Μια καινούρια εβδομάδα ξεκινά.. Ας τη γεμίσουμε με χρώματα και γέλια... 
 καλημέρα σε όλους!!!



You May Also Like

16 σχόλια

  1. Χμμμμ!!! Σούπερ ιδέα και έχουμε όλα τα αξεσουάρ!!! Εεεεε τι έχει να γίνει στο μπαλκόνι!!! Θα παίξω και εγώ φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίδα μου ο Νικόλας σου πόσο μεγάλωσε! ολόκληρο αντράκι έγινε! όσο για την δραστηριότητα μη την δουν τα δικά μου, δεν έχω θέμα με την ακαταστασία το ξέρεις, αλλά ο μαχαραγιός είναι ικανός να πάει να γλύφει τα χρώματα που κυλάνε, οπότε την κρατάω για το μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα! Πολύ όμορφο το έργο τέχνης σας πραγματικά. Και εγώ θα δοκίμαζα σε καμβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Ελπίδα μου!!~το παιχνίδι σας με τα χρώματα μόλις το είδε και ο μικρός!Τον έχω αγκαλιά να του δείξω τα σπιτικά ζελεδάκια σου να τα επιχειρήσουμε μαζί και μόλις έπεσε το μάτι του στο νεροπίστολο κάτι άστραψε!!εμείς θα το επιχειρήσουμε στο εξοχικό μας γιατί αν γίνει εδώ στο σπίτι μας θα αποτρελαθώ..από ότι βλέπω είστε στην αυλή και εσείς!!μας λείπει βέβαια το καβαλέτο και το ρολό!από νεροπίστολα έχουμε ότι έχει κυκλοφορήσει σε nerf!!~Ο Ντίνος σε ευχαριστεί πολύ για την ιδέα που έδωσες στη μαμά του!!~χεχε!!καλή εβδομάδα με χαμόγελο και αισιοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Ελπίδα!!! Πολύ έξυπνη ιδέα σου και πολύ καλλιτεχνική!!! Ένας μικρός καλλιτέχνης λοιπόν ο κούκλος σου!!! Μου άρεσε και μένα πολύ η ζωγραφιά που θα βάλεις σε κάδρο!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα Ελπίδα μου αισιόδοξη και χρωματιστή, όπως οι ζωγραφιές του Νικόλα σου! Θα θέλαμε πολύ να σας μιμηθούμε αλλά πού λεφτά τώρα για τέτοια...σνιφ! Ευτυχώς, είμαστε στο χωριό και τα μικρά μας απασχολούνται με το παιχνίδι στη φύση! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλωσε μωρέ ο Νικόλας... Κούκλος όπως πάντα και η ιδέα απλά υπέροχη! Καταγράφεται για του χρόνου για μας!! Φιλιά πολλά Ελπιδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή εβδομάδα να έχουμε Ελπίδα...όνομα και πράγμα με τέτοια ανάρτηση!! Μια και έχουμε ήδη τα υλικά, θα φτιάξουμε τις δημιουργίες μας στην αυλή. Θα ξετρελαθούν...όσο για τα ρούχα ούτως ή άλλως σαν γουρουνάκια γίνονται, οπότε τι είχαμε τι χάσαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διασκεδαστική εμπειρία με τα νεροπίστολα! Κι έγιναν μάλιστα πολύ ωραίες οι δημιουργίες του μικρού Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χα χα χα μα που τις βρίσκεις αυτές τις φοβερές ιδέες ήθελα να ήξερα!!! Το μόνο που με αποτρέπει από το να το δοκιμάσω είναι μην αποφασίσει ο Θανάσης να ζωγραφίσει και τη μανούλα....!!! Τον έχω ικανό να με κυνηγάει σε όλο το σπίτι!! Έχω να σου πω επίσης ότι πεθαίνω με το ύφος του Νικόλα στην προτελευταία φωτογραφία!!!! Είναι απίστευτη φατσούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άλλη μια δραστηριότητα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών καλλιτεχνών. Εύγε για άλλη μια φορά Ελπίδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι χαρούμενος που φαίνετα ο Νικόλας!!!Αυτό το χαμόγελο τα λεέι όλα!!!Μπράβο ρε Ελπιδάκι για τις όμορφες ιδεές που μας χαρίζεις!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. super ιδεα ειδικα για το σπιτι των παππουδων που ειναι στην φυση. Οτι πρεπει για δημιουργια στην αυλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε φίλε!!! είσαι πηγή έμπνευσης! Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι λες Τώρα?!! Απίθανο. Θα το δοκιμασουμε σύντομα μπας ηρεμήσουμε λιγάκι γιατί το καλοκαίρι μας έχει πάρει τα μυαλά μικρούς μεγάλους. Επιμένω πως ο Νικόλας είναι μεγάλη μορφή χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS