Ζωγραφίζουμε... με αφρό ξυρίσματος..

by - Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

in English soon

Η χτεσινή μπόρα κατέβασε πέτρες και κλαδιά και χάλασε το χωματόδρομο που οδηγεί στο σπίτι μας... Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί μέχρι να έρθουν από το δήμο για να τον φτιάξουν.. Οπότε χωρίς αυτοκίνητο.. δεν είχε βουτιά στη θάλασσα σήμερα..Και κάπως έπρεπε να περάσουμε το πρωινό μας.. Οπότε..


Αφρός ξυρίσματος (ο πιο φθηνός), χρώματα ζαχαροπλαστικής, ένα πινέλο (εμείς είχαμε σιλικόνης, για μαγειρική..χεχε) και όλα τα πλακάκια του μπάνιου έτοιμα για ζωγραφική.. 

  
Ο Νικόλας ξετρελάθηκε.. Ανακάτευε τα χρώματα.. και γέμιζε τα πλακάκια..






Και η μαμά  καθόταν δίπλα με τον καφέ και το περιοδικό της.. και απολάμβανε τη ησυχία..και τη δημιουργία...χεχεχε..


Βάλαμε και δεύτερη δόση χρώμα και αφρό..




Μπορούμε επίσης να βάλουμε τέμπερες αντί για χρώματα ζαχαροπλαστικής. Δίνουν πιο έντονο χρώμα και ξεπλένονται εξίσου εύκολα.. 




Για τα μικρότερα πιτσιρίκια που τα δοκιμάζουν όλα... μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί σε σπρέι και χρώματα ζαχαροπλαστικής.. 

 
Και μετά το πινέλο μπήκαν και τα χέρια στο παιχνίδι.. 




Πασάλειβε από δω .. πασάλειβε από 'κει..  Γέμισε ολόκληρο τον τοίχο χρώματα.. 



Και μόλις τελείωσε το έργο του..και το καμαρώσαμε.. ένα γρήγορο ντους με μπόλικη σαπουνάδα και όλα πεντακάθαρα.. Πλακάκια και μικρός καλλιτέχνης !!! Προβλέπω να επαναληφθεί σύντομα.. Μας άρεσε πολύ !!



You May Also Like

36 σχόλια

  1. Γεια σου Ελπιδάκι με τις πρωτοποριακές ιδέες δημιουργικής απασχόλησης! Τι να σου πω...σου βγάζω το καπέλο! Πάντα τέτοια σας εύχομαι! φιλιά πολλά και να περνάτε όμορφα στις διακοπές σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χαρά του καλλιτέχνη! Ελευθερία σχεδόν ασυδοσία τι καλύτερο για ένα παιδί να μην ακούει "μη"! Κι εγώ αν ήμουν στην θέση του Νικόλα τα ίδια θα έκανα ... να το επαναλάβετε σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα θα το επαναλάβουμε..χεχεχε... του αρεσε πολυ!! πολλα φιλια Χριστινα μου!!

      Διαγραφή
  3. Κάθε φορά σκέφτομαι, τι θα σκαρφιστείς άραγε την επόμενη;;; Έχω να σου πω, πως εκτός από αστείρευτη, είσαι και απρόβλεπτη :))) Καλά παιχνίδια, με τον κούκλο σου Ελπιδάκι! Πολλά φιλιά και στους δυο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Ελπίδα! Είσαι ότι πρέπει για δημιουργικό εργαστήρι! Για ψάξτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να μπορουσα Βερα μου... Αλλα δυστυχως θελει κεφαλαιο.. που δυστυχως δεν υπάρχει.. δεν πειραζει.. Ισως καποια άλλη στιγμη.. φιλια

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με τη κ. Κουκουβάγια!!! Μήπως έστω να πας για κανένα part-time?

      Διαγραφή
    3. χμμμ.. αν εβρισκα κατι.. σιγουρα θα πήγαινα.. Αλλα οι περισσοτεροι θελουν κοριτσακια..που μολις βγηκαν απο τη σχολη :(

      Διαγραφή
  5. Ένας καλλιτέχνης γεννιέται!!!!
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω Δημητρα.. Μόλις είδα και τη δικιά σου ανάρτηση!!! Απίστευτο!! Μπράβο!!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικός ο καλλιτέχνης! Είμαι βέβαιη ότι το καταευχαριστήθηκε με τόση ελευθερία στο μπάνιο. Την επόμενη φορά μάλιστα μπορείτε να μεγαλουργήσετε σαν τη Δήμητρα - Decorasylum. Ρίξε μια ματιά και εδώ
    http://decorasylum.blogspot.gr/2014/05/diy-marble-art.html

    Πολλά φιλιά Ελπίδα μου. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωωω δεν το είχα δει αυτό!! πραγματικά πολύ ωραιο αυτο που εφτιαξε η Δήμητρα!!! πολλα φιλια Νικη μου!!

      Διαγραφή
    2. Φοβερό όντως! αν και νομίζω ότι αν το έκανα εγώ θα φαινόταν σαν μουτζούρα,χεχε! Ολα θέλουν το χέρι τους!

      Διαγραφή
  7. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου Ελπίδα!!! Και δημιούργησε ο γλύκας σου και καθαρό το μπάνιο!!! Φοβερό, μπράβο για την ιδέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας καλλιτέχνης γεννιέται!!! Μήπως να τον προωθήσουμε λιγάκι;; Άπαιχτος και ο μικρός και η ιδέα σας Ελπιδάκι. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι κουκλι είναι αυτο; Να τον χαίρεσαι, ειναι και καλλιτεχνικη ψυχη!
    Καλό μας Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά.... Ελπίδα μου, απλά δεν υπάρχεις!!!
    Εδώ και κάποιο καιρό έχω πιάσει τον εαυτό μου να περιμένω πως και πως να διαβάσω την επόμενη (ή προηγούμενη, αν την έχω χάσει) ιδέα σου.... και το συγκεκριμένο, δεν παίζεται!
    Εύκολο, οικονομικό, διασκεδαστικό και συνάμα το πιο αυτο-περιοριστικό λέρωμα που είναι και ευκολοκαθάριστο... τι άλλο να ζητούσα η μάνα;!!!
    Μέχρι τώρα δεν ήξερα ποια από τις προτάσεις σου για δημιουργική και χαρούμενη απασχόληση να πρωτοδοκιμάσω. αλλά μόλις τη βρήκα! Άντε και καλή μας διασκέδαση!!!!
    Σε φιλώ γλυκά,
    mama-Irini / www.mamadoistories.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υπάρχει ο μικρός!!! Είναι κουκλί!!! Αλλά και η μανούλα θεά με τις ιδέες της!!! Θέλω και εγώ έναν τέτοιο χαλαρό καφέ και εσύ με βοηθάς να τον ευχαριστηθουμε μαμά και κόρη. Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα ♡♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίδα σου προτείνω να ανοίξεις μια σχολή καλών τεχνών για πιτσιρίκια!!! Είσαι καταπληκτική !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πω;... Τα ίδια... Τέλεια ιδέα και πολύ ξεκούραστη αφού η τσαπατσουλιά περιορίζεται σε χώρο που καθαρίζει στο πι και φι!!! Αυτός ο καιρός κατέβηκε μόλις τώρα σε μας, στο τσακ πρόλαβα να φύγω από την θαλασσα!! Θα το δοκιμάσουμε, αργότερα όμως νομίζω... Ίσως σε μερικούς μήνες!! Τα φιλιά μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίες ιδέες!!!! Μπράβο !!! Εγώ δεν είμαι μανούλα αλλά τρελό-θεια 2 επίσης τρελών 6χρονων διδύμων.Ερώτηση:Υπάρχει περίπτωση να βαφτεί ο αρμός; Ειδικά αν βάλουμε τέμπερες;; Ρωτάω μη με κυνηγάει μετά ο άντρας μου...
    Εγώ έκανα παραλλαγή στην ιδέα σου (κλεμμένη κι αυτη) προσπαθούσαμε να μάθουμε το "γ" και τους έβαλα αφρό σε 2 ταψια για να σχηματίζουν με το δάχτυλο το γράμμα. Βοήθησε πολύ. Μετά βάλαμε και χρώματα και έγινε χαμός. Φτιάχνανε τούρτες χρωματιστές και με κερνουσανε. Καλή συνέχεια σε όλες τις μανούλες και τρελό-θειες. Ματίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ματινα μου .. με καθε επιφυλαξη.. αλλα δεν νομιζω να υπαρχει πρόβλημα.. Οι τεμπερες βγαινουν με το νερο... Βεβαια κι εμεις δεν τα αφησαμε πολυ ωρα.. Οποτε ξεπλυθηκαν μια χαρα!!! Πρεπει να εισαι φανταστικη θεια!!! πολλα φιλαι

      Διαγραφή
  15. Να 'σαι καλά.. Ίσως το δοκιμάσουμε... Καλή συνέχεια! Ματίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραια ιδεα! Θα το προσπαθήσουμε και μεις!
    xoxo
    Αθανασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι ωραια ιδεα! Θα το προσπαθήσουμε και μεις!
    xoxo
    Αθανασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS