Hi 5- 5 αγαπημένες γεύσεις...

by - Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013

in English soon

Δεν μπορώ να πω οτι είμαι δύσκολη στο φαγητό...Κι αυτό δυστυχώς φαίνεται στις πολλές -μα πάρα πολλές όμως- (γκουχ γκουχ) καμπύλες μου...Και η αλήθεια είναι οτι ούτε στα γλυκά είμαι δύσκολη...Είμαι η χαρά του μάγειρα και της μαγείρισσας. Τα δοκιμάζω όλα...Αλμυρά, γλυκά...τα πάντα...Πρώτα θα δοκιμάσω και μετά θα σου πω τη γνώμη μου...Και μετά θα ξαναδοκιμάσω - αν μου αρέσει...Κι αν μου αρέσει πολύ θα ζητήσω και τη συνταγή...
Μου αρέσει να μαγειρεύω και να δοκιμάζω διάφορες συνταγές..Η ζαχαροπλαστική όμως είναι το καλύτερό μου... Δώσε μου σοκολάτα και άχνη και παντεσπάνια και σαντιγί... Με ξεκουράζει η ζαχαροπλαστική...και η δημιουργία γενικότερα....Το να φτιάχνεις κάτι με τα χέρια σου..να το δοκιμάζουν οι αγαπημένοι σου και να λένε: "Γειά στα χέρια σου..τι νόστιμο..."
Είναι δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα σε τόσες γεύσεις που αγαπώ, που μου αρέσει να φτιάχνω, να τρώω αλλά και να μοιράζομαι.....Διάλεξα όμως να σας δείξω αυτά...

Δημητριακά


Το αγαπημένο -και συνηθισμένο- μου πρωϊνό ή και βραδινό πολλές φορές.. Τρώω καθημερινά.. Είναι ο μόνος τρόπος για να πιώ γάλα..Τα αγαπημένα μου είναι αυτά με τη σοκολατένια γεύση αλλά και αυτά που έχουν κομματάκια σοκολάτας...Μόνο αυτά τρώω...Δεν μου αρέσουν τα σκέτα ή αυτά με τα φρούτα..Όταν δε, ήμουν έγκυος τα έτρωγα με τα κουτιά...

Σουπίτσες


Αγαπώ τις σούπες...όλες τις σούπες, όλες τις ώρες και με κάθε υλικό..Κοτόσουπα, γιουβαρλάκια, μανιταρόσουπα, χορτόσουπα, βραστό, μινεστρόνε, ψαρόσουπα...Ζεστές και δυναμωτικές..Η πεθερά μου έχει μεγαλώσει στην Τσεχία και κάνει απίστευτες σούπες..Τις καλύτερες σούπες που έχω φάει... με πατάτα και σκόρδο, με λάχανο, με σιμιγδάλι... Όλων των ειδών...Μυρωδάτες και πεντανόστιμες...Μπορώ να φάω όλη την κατσαρόλα...Κι εγώ έτσι τις κάνω τώρα... Κι ο Νικόλας τρελαίνεται κι αυτός...
Κοτόπουλο


Το αγαπημένο μου (και μας..) είδος κρέατος...Το τρώμε σε μόνιμη βάση... Στο φούρνο με πατατούλες, με ρύζι ή κριθαράκι, πανέ, σε σούπα, ψητό φιλετάκι στα κάρβουνα... Εδώ είναι μαγειρεμένο με μεξικάνικη εσάνς...Fajitas... Κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα, δροσερό γιαούρτι και πράσινη σαλάτα πάνω σε τορτίγια... Γιαμ γιαμ...Μου αρέσουν και τα πικάντικα...Τρως δυο και χορταίνεις...Υπέροχο και γρήγορο πιάτο...


Σοκολάτα 



Σε κάθε μορφή και με κάθε τρόπο. Γάλακτος ή κουβερτούρα. Σε γλυκά ή σκέτη. Σαν επικάλυψη ή βασικό υλικό...Σε κέικ, μπισκότα, τούρτες, κρέμες, πίτες...Το έχω ξαναπεί άλλωστε...για μένα το γλυκό, δεν είναι γλυκό αν δεν έχει σοκολάτα.. Κι ένα μικρό κομματάκι φτάνει να σου ανεβάσει τη διάθεση και να σου δώσει μια γλυκιά αίσθηση στο στόμα...Λατρεύω σοκολάτα !!!

Τούρτα Red Velvet


Η καινούρια μου αγαπημένη...Μπελαλίδικη να τη φτιάξεις αλλά μου άρεσε τόσο πολύ που έγινε η νέα τούρτα γενεθλίων μου (παρόλο που δεν έχει σοκολάτα- αν και έχει κακάο στο παντεσπάνι..χεχε)..Ζουμερό παντεσπάνι με γέμιση κρέμας τυριού...Υπέροχη...Τώρα ονειρεύομαι τις παραλλαγές...

Δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως το πάρει κανείς)..είμαι άνθρωπος που του αρέσει το καλό φαγητό...τα μεζεδάκια..οι ωραίες γεύσεις... Δυστυχώς δεν τρελαίνομαι για σαλάτες και φρούτα (αν και προσπαθώ να το αλλάξω..) και δεν είμαι πολύ της υγιεινής διατροφής με την στενή έννοια...Αποφεύγω (όλοι μας δηλαδή..) τα τηγανιτά, τα πολύ λαδερά φαγητά, τις παχιές σάλτσες..αλλά σε ένα γλυκάκι δεν μπορώ να αντισταθώ...Προσπαθώ να κάνω σωστή διατροφή τόσο για μένα όσο και για το Νικόλα. Για να έχει καλά παραδείγματα.. 
Άλλωστε είμαστε ότι τρώμε..έτσι δεν λένε..; 


Καλή Σαρακοστή...!!!

You May Also Like

28 σχόλια

  1. Ελπιδάαααααααααααααααα τρελαίνομαι κι εγώ για σοκολάτα! Κι η τελευταία σου τούρτα μου προκάλεσε ρίγος! Θα τη δοκιμάσω!

    Πώς θα γίνει να μας δώσεις τη συνταγή για το κοτόπουλο; Τη θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το προσπαθήσω για τη συνταγή.....Το έχω στα υπ'οψην μου !! Πάντως αν σου αρέσουν αυτά τα μεξικανικοειδή πήγαινε από την Ερμιόνη και δοκίμασε αυτά:
      1.http://theonewithallthetastes.blogspot.com/2011/10/enchiladas.html
      2.http://theonewithallthetastes.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html
      και 3. http://theonewithallthetastes.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html

      πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. Mμμμμμ θα συμφωνήσω με κάποιες σούπες (όχι όλες, ψαρόσουπα και γιουβαρλάκια ΠΟΤΕ), τρελαίνομαι για κοτόπουλο σε οποιαδήποτε μορφή του και για ΣΟΚΟΛΑΤΑ! Μιαααααμμμμμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοκολάτα = σταθερή αξία !! Δεν σου αρέσουν τα ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ !!!! Είναι από τις αγαπημένες μου!!! Την τρώω ντάλα Ιούλιο και με 40 βαθμούς!! Τρελαίνομαι!!

      Διαγραφή
  3. "Είμαστε ότι τρώμε" έτσι είναι κι εγώ (παροτι ειμαι διατροφολογος) θα σου πω πως ειμαστε οτι τρώμε όχι μονο βαση της σύστασης κάθε τροφής οσον αφορα βιταμινες, μεταλα, ιχνοστοιχεια κλπ κλπ αλλα κι αυτό το συναίσθημα που δίνει η κάθε τροφή. Π.χ. τα άτομα που τρώνε γλυκά συνήθως είναι γλυκά κι ως άτομα ή τα ατομα που τρωνε πολύ ψάρι είναι συνήθως ήρεμα και θέλουν την ελευθερία τους...
    Ομορφες οι εικονες σου Ελπιδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω σ'αυτήν την περίπτωση εγώ είμαι μέσα στη γλύκα Γιωργία μου!!! Και τώρα που το σκέφτομαι..μήπως να αρχίσεις να μας μοιράζεις κανένα σωστό διατροφολόγιο- διαιτολόγιο γιατί έρχεται καλοκαίρι και πως θα βγούμε στις παραλίες..χαχα!!!πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  4. Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Α !!! End of !!! Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από την σοκολάτα - χαχαχαχαααα !!!

    Α, και να σου πω ένα μυστικό για να εμπλουτίσεις την διατροφή σου με φρούτα ;;; Βούτα τα σε Nutella ! Εγώ έτσι κάνω - χιχιχιχιχιιι !!!

    Υ.Γ.: Σου έφερε ο κουμπαρούλης σου τα πακετάκια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ καλή η ιδέα αλλά δεν βοηθάει στο αδυνάτισμα..χεχε!! Τα πακετάκια δεν τα πήρα ακόμα ..αλλά μέχρι τα γενέθλια θα τα πάρω σίγουρα..χαχα!! πολλά φιλιάααα!!

      Διαγραφή
  5. Ααααχ, συμφωνώ σε όλα! Κι εγώ δοκιμάζω τα πάντα! Καλά..ειδικά τα γλυκά..είναι η αδυναμία μου, πώς να το κάνουμε; Αυτή η τούρτα που είχες φτιάξει παρότι δεν είναι σοκολατένια μου είχε κλέψει την καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα Βέρα μου!!! Λέω να δοκιμάσω κάτι τέτοιο και για τη γενέθλια του Νικόλα!! Θα δείξει..Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  6. Η τούρτα, η σοκολάτα και τα δημητριακά είναι και δικά μου πολύ αγαπημένα!! Αχ αχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Ελπιδάκι!
    Έχουμε αρκετά παρεμφερή γούστα βλέπω, αφού όλα όσα παρέθεσες είναι και δικά μου αγαπημένα!
    Ακόμα και τα πιο "δύσκολα" δημητριακά!
    Σοκολάτα και κοτόπουλο κορυφή!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεύω ό,τι έβαλες στη λίστα σου! Τα δημητριακά είναι ο μόνος τρόπος να πιω γάλα (για την ακρίβεια, αυτό τρώω και τώρα), οι σούπες είναι για μένα το απόλυτο φαγητό θαλπωρής, το κοτόπουλο το καταβροχθίζω σε οποιαδήποτε εκδοχή και φυσικά πεθαίνω για σοκολάτα... Η τούρτα κορυφαία!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η ζωή είναι ωραία μόνο με ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!!!!!χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έτσι Νασιούλα μου!! πολλά φιλιά και να περνάς καλά εκεί στο νησί!!

      Διαγραφή
  10. Αχ αυτά τα γλυκά.... Μ´αυτά και μ´αυτα έρχεται πάλι καλοκαίρι και θα την βγάλουμε με καφτάνια στην παραλία... Δεν φτάνει που τα λιγουρευτηκα όλα, αγχώθηκα και από πιάνω! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία τα λες Ελπιδάκι...χαχαχαχα!
    Να είσαι καλά και να απολαμβάνεις όλα όσα σ' αρέσουν κορίτσι μου!
    Δε δίνεις και καμιά συνταγή της πεθερούλας σου για σουπίτσες που παρεμπιπτόντως αγαπώ πολύ κι εγώ;

    Καλή Σαρακοστή, φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή Μαρία μου!! Κάτι θα κάνουμε και για τις σουπίτσες που σου αρέσουν !! πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  12. Και το υγιεινο και το γλυκάκι!!!!
    Καλη Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όντως είμαστε ό,τι τρώμε! Και εγώ μάλλον στους τόνους σοκολάτας οφείλω τη γλύκα μου :)
    (αστειεύομαι φυσικά, μην παρεξηγηθώ ότι καβάλησα μπαμπού, έτσι;)

    Ταιριάζουμε στις γεύσεις Ελπίδα μου! Ειδικά στη σοκολάτα :) :) :)

    (σε αυτό το παιχνίδι θα βγω μεταξεταστέα. Χρωστάω ακόμη το Hi-5 songs και από γεύσεις δεν έχω βγάλει ούτε μία photo. Αχχχχχ τι θα κάνω......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν χρειάζεται να μιλήσω, ξέρεις ότι θα συμφωνήσω μαζί σου!!! Είπαμε, ταυτιζόμαστε!!!
    Σουπίτσες λατρεύω και μπορώ να τρώω και το καλοκαίρι! Σοκολάτα=no comments=αγαπημένη!.
    Για το γάλα τα έχουμε ξαναπεί, είσαι η μόνη που ξέρω που δεν το πίνει σαν και μένα! Μόνο με δημητριακά και μπόλικο μέλι!!!
    Φεύγω πεινασμένη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μμμμμ, τρελαίνομαι κι εγώ για σουπίτσες, ειδικά τις βελουτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Ελπίδα! Πολύ νόστιμες οι επιλογές σου!! Είμαστε πολλές της σοκολάτας τελικά, νόμιζα ότι είμαι η μόνη εξαρτημένη! ;) Η τούρτα γενεθλίων σου υπερπαραγωγή..!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχ νά'τες οι τούρτες και οι σοκολάτες!! :) όπως το πες!! χι χι.. φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS