Παιχνίδια για τη θάλασσα: 4+1 παιχνίδια που σίγουρα παίρνουμε μαζί μας

by - Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018

in English soon

Έχετε πάει στη θάλασσα ;; Εμείς ήδη ξεκινήσαμε τις βουτιές!!!

Μαζί με τα αντιηλιακά, τα καπέλα και τις πετσέτες, πάντα υπάρχει μια τσάντα με παιχνίδια που παίρνουμε για την παραλία. Η δική μας μένει μόνιμα στο χωριό και κάθε φορά που πάμε για τις διακοπές μας, ξεσκαρτάρεται και ανανεώνεται... 


Αυτά που δεν λείπουν ποτέ από μέσα είναι αυτά:  


Το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού.. Δεν υπάρχει παιχνιδο-τσάντα παραλίας που να μην περιέχει κουβαδάκι, φτυαράκι ή ποτιστήρι... Άλλωστε μετά τη θάλασσα, η άμμος είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή απασχόλησης.. Ιδανικά για μικρά χεράκια και για τα πρώτα κάστρα στην άμμο αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά που φτιάχνουν τεράστιους λάκους και παίζουν μπουγέλο. 


Παίζουμε  όλοι με αυτά... και οι μικροί -για να φτιάξουν πύργους και τρομερά αμμο-φρούρια και οι μεγάλοι - για να θυμηθούμε τα ξέγνοιαστα παιδικά καλοκαίρια μας. {Έξτρα χρήση: τα γεμίζουμε με παγάκια και κρατάνε τα νεράκια μας δροσερά}


Όσα κι αν έχεις δεν είναι ποτέ αρκετά.. Παίρνουμε άπειρα κάθε χρόνο μέχρι να τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν.. Ο Νικόλας με τους φίλους και τα ξαδέρφια του μεταμορφώνονται σε σούπερ ήρωες που συμμετέχουν σε επικούς νεροπόλεμους σώζοντας τον κόσμο.. και την παραλία.. 


Σούπερ και για δροσερά μπουγελώματα στον κήπο τα ζεστά απογεύματα. {Εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει νεροπίστολα για να ζωγραφίσουμε επίσης!!}  


Έχουμε δυο τρεις με διαφορετικούς ήρωες και σε διαφορετικά μεγέθη.. Οι μεγαλύτερες είναι τέλειες για να καβαλάς τα κύματα (πέρσι πετύχαμε τέλεια κύματα που μας έβγαζαν στην ακτή πάνω στις σανίδες μας.. Ναι, τα δοκιμάσαμε και οι μεγάλοι..χαχαχα ) και οι μικρότερες σαν εργαλείο εκμάθησης κολύμβησης - όπως κάνουν στα κολυμβητήρια.. 


Η νέα μόδα που θέλει τεράστια φουσκωτά για την παραλία μας έχει ξετρελάνει !!! Βλέπεις παντού τεράστιους μονόκερους, φλαμίνγκο , φρούτα, παγωτά.. και ότι μπορείς να φανταστείς σε στρώμα θαλάσσης.. Εμείς βρισκόμαστε με 2-3 κάθε χρόνο.. για να βγάλουμε τους  δύο μήνες στο χωριό και για να αντέξουν 5-6 πιτσιρίκια που χοροπηδάνε πάνω τους και κάνουν βουτιές καθώς και μερικούς μεγάλους επίσης.. 



Για αρχή ξεκινήσαμε με μια φουσκωτή ρόδα αλλά φλερτάρουμε και με ένα κομμάτι πίτσας για την επόμενη αγορά μας. Τέλεια και για props φωτογράφισης!!! 


Τις αγαπάμε και δεν λείπουν ποτέ από την τσάντα μας.. Απαραίτητες για μακροβούτια και εξερευνήσεις του βυθού..


Έχουμε όλοι από μια και μας αρέσει να κολυμπάμε κοιτάζοντας μέσα στο νερό.. Τέλειες και για προστασία των ματιών στο νεροπόλεμο. 


Τα δικά μας φέτος τα βρήκαμε στο etoy.gr
Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή με τα καλοκαιρινά παιχνίδια εδώ

To etoy.gr. το ανακάλυψα πρόσφατα αλλά βρίσκεται στο χώρου του παιχνιδιού από το 1991. Συνεργάζονται πάνω από 20 χρόνια με τις πιο αξιόπιστες και γνωστές εταιρίες παιχνιδιών στον κόσμο (Hasbro, Mattel, Giochi Presiozi, AS) ενώ τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούνται και ως εισαγωγείς παιδικών παιχνιδιών.
Διαθέτoυν δύο καταστήματα σε Αλεξανδρούπολη και ένα, νέο κατάστημα στην Κομοτηνή, συνολικής επιφάνειας άνω των 1.200 τμ.  
Το πρόσφατο εγχείρημα τους είναι το δικό τους e-shop, το οποίο είναι πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας και από το σπίτι - από τους αγαπημένους μου τρόπους για ψώνια. Διαλέγω  αυτά που θέλω και με ένα κλικ μπορούν να φτάσουν στο σπίτι μου χωρίς κόπο.  

Και εννοείται πως η τσάντα μας περιλαμβάνει ένα σωρό από άλλα μικροπαιχνίδια όπως μπάλες και μπαλάκια κάθε χρώματος και μεγέθους (γιατί μια δεν φτάνει φυσικά ), φρίσμπι, ρακέτες, μπρατσάκια και σωσίβια (να βρίσκονται καλού κακού γιατί ο Νικόλας μαθαίνει να κολυμπάει χωρίς αυτά) κλπ κλπ. 

Κι αν μερικές φορές αγκομαχάμε να τα κουβαλήσουμε όλα αυτά τα παιχνίδια και ζηλεύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά και δεν χρειάζεται να κουβαλάνε όλα αυτά τα συμπράγκαλα.. (θα έρθει κι εμάς η ώρα μας.. ) , σκέφτομαι οτι θα έρθει σίγουρα η στιγμή που θα μας λείπουν όλα αυτά τα κουβαδάκια,τα μπρατσάκια και τα νεροπίστολα.. και θα αναπολούμε τις στιγμές που ένα μικρό αγοράκι έπαιζε με όλα αυτά στην αμμουδιά.. 
Οπότε απολαμβάνουμε τις στιγμές και βουρ για βουτιές και παιχνίδια στη θάλασσα.. 
Το καλοκαίρι μας έχει αρχίσει και λέμε να το κάνουμε καταπληκτικό!!! 

{Disclaimer: Το άρθρο αυτό είναι σε συνεργασία με το etoy.gr. Άρθρα-προτάσεις σαν αυτό, υποστηρίζονται από συνεργασία με εταιρείες των οποίων προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώ και προτείνω.}






You May Also Like

2 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS