Διαβάζουμε Περιπετειώδη βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας

by - Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018

in English soon

Το γεγονός οτι ο Νικόλας μεγαλώνει, σημαίνει ότι όλο και πιο ενδιαφέροντα βιβλία έρχονται στο σπίτι μας.. 
Βιβλία πιο δύσκολα.. με κεφάλαια.. με λιγότερες εικόνες..με μυστήρια και περιπέτειες.. Από αυτά που αγαπάμε να τα διαβάζουμε πριν κοιμηθεί, κεφάλαιο κεφάλαιο και ανυπομονούμε για τη συνέχεια... 

Θα σας δείξω κάποια από αυτά τα περιπετειώδη βιβλία για παιδιά που αγαπάνε τα μυστήρια και τις περιπέτειες, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας.   



του Γιώργου Κωνσταντινίδη με την εικονογράφηση του Σωτήρη Μητρούση.
8+ 



Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια , πολύ αστεία σειρά, που περιλαμβάνει 4 βιβλία με τις περιπέτειες ενός μικρού μπούφου, του Στέλιου, που όλο μπλέκει σε μπελάδες και κάνει γκάφες. 
Μας άρεσε πολύ η εικονογράφηση που θυμίζει κόμικ και οι αστείες ατάκες.. Ο Νικόλας χαχάνιζε όσο το διαβάζαμε.. Ιδανικά για παιδιά 7 + χρονών.



Εμείς έχουμε τα δύο πρώτα της σειράς. Στο "Πρώτο μου μυστήριο", ένας κλέφτης με το όνομα "ο κλέφτης με τα μαρούλια" έχει ρημάξει τη γειτονιά. Μπαίνει, κλέβει και αφήνει ένα μαρούλι σε κάθε σπίτι. Ο Στέλιος - aka Μπούφος, στήνει παγίδες για να τον τσακώσει.. Άραγε θα τα καταφέρει;; Και τι ρόλο θα παίξει ο μικρός του αδερφός, ο Ιάσωνας; 

Στο "Τούνελ του θησαυρού" , ο Στέλιος μαζί με τον φίλο του τον Ισίδωρο ανακαλύπτουν ένα τούνελ κάτω από το σχολείο τους. Αποφασίζουν να το εξερευνήσουν ψάχνοντας για θησαυρό, αλλά αντί για θησαυρό.. κάτι εντελώς αναπάντεχο θα βρουν στο τέλος του τούνελ. 

#2 Τεσσεράμισι φίλοι 
του Γιόαχιμ Φρίντριχ 
8+ 




Για τη συγκεκριμένη σειρά σας είχα μιλήσει και παλιότερα. (δες εδώ)

Η σειρά 4½ φίλοι έχει διακριθεί με βραβείο Εμίλ (καλύτερη παιδική σειρά μυστηρίου) και έχει πουλήσει περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. 

Συνολικά αποτελείται από 23 βιβλία. Προς το παρόν από από τις εκδόσεις Μίνωας  κυκλοφορούν τα πρώτα 7. Εμείς διαβάσαμε το καλοκαίρι τα 2 τελευταία. 

Μια παρέα παιδιών, ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.

Στο βιβλίο 4 ½ φίλοι και ο κρυμμένος θησαυρός , που είναι και το πρώτο της σειράς, ο Κάρστεν θέλει να είναι κι εκείνος μέλος του γραφείου ντετέκτιβ "Κάλε και Σία", αλλά οι άλλοι δεν τον θέλουν στα πόδια τους. Όλα αλλάζουν όμως όταν εκείνος είναι αυτός που βρίσκει μια σπηλιά στο δάσος κι ένα μυστηριώδη χάρτη θησαυρού. Θα καταφέρει ο Κάρστεν να αποδείξει στους φίλους του οτι είναι ικανός ντετέκτιβ και αξίζει να συμμετέχει στο γραφείο;

Στο βιβλίο  4 ½ φίλοι και η εξαφάνιση της καθηγήτριας  ο Φρίντριχ είναι ερωτευμένος με την καθηγήτρια της Βιολογίας, την κυρία Σούλτε- Στράτμαν. Το τελευταίο διάστημα όμως η συμπεριφορά της είναι πολύ περίεργη. Και τι σχέση μπορεί να έχει με την πρόσφατη ληστεία στην τράπεζα της γειτονιάς τους;; Όταν όμως η καθηγήτρια εξαφανίζεται το γραφείο "Κάλε και Σία" αναλαμβάνει δράση. 

#3 Μυστική Αποστολή
της Μαρίας Δασκαλάκη
9+ 



Πρόκειται για μια περιπετειώδη σειρά που αριθμεί ήδη 7 βιβλία. Κάθε περιπέτεια διαδραματίζεται σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας και με διαφορετικούς ήρωες. 

Στο "Χαμένο ημερολόγιο του παππού" , δύο έφηβοι, η Αριάνθη και ο Δημήτρης ανακαλύπτουν κρυμμένα μυστικά στο μικρό χωριό τους.. Τι σχέση έχουν τα σημειώματα του προπάππου τους και η γερμανική κατοχή; Ποια είναι η "κόρη της Ελεύθερνας";; Ένα μικρό χωριό στο Ρέθυμνο κι ένα μαγικό καλοκαίρι όπου θα συμβούν απίστευτα πράγματα.  

Υπέροχο δείγμα ελληνικής νεανικής λογοτεχνίας. Το διάβασα με αγωνία και ανυπομονούσα να φτάσω στο τέλος.. 

#4 Ερευνητές μυστηρίων- Το μυστικό του Οδυσσέα
της Λένας Τερκεσίδου
9+



Ο Οδυσσέας μαζί με την αδερφή του τη Φανή θα περάσουν το καλοκαίρι τους στη Σύρο, στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού. Με τη φίλη τους τη Δανάη είναι αχώριστη παρέα.   Ένα βράδυ - κατά λάθος ακούν δυο ύποπτους τύπους να μιλάνε στα αγγλικά για μια εικόνα.  Και όταν η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, εξαφανίζεται την επόμενη μέρα, ο Οδυσσέας είναι σίγουρος οτι εκείνοι οι τύποι έχουν σχέση με την κλοπή και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο.  Θα καταφέρουν τα παιδιά να βρουν την εικόνα χωρίς να πέσουν σε μπελάδες;

Ακόμα ένα καλογραμμένο βιβλίο περιπέτειας που διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί, γεμάτο δράση, μυστικά και ανατροπές. 

#5 Ταξίδι στο χρόνο 
του Θάνου Κονδύλη
9+



Το βιβλίο "Οι γενναίοι του Μαραθώνα"  ανήκει στη σειρά Ταξίδι στο χρόνο , που περιλαμβάνει 4 βιβλία με ιστορικές περιπέτειες. 

Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 490 π.Χ. Ο Κίμων, ο έφηβος γιος του στρατηγού Μιλτιάδη μαζί με το νεαρό δούλο και φίλο του Χαρίλαο, πέφτουν πάνω σε μια ομάδα συνωμοτών, που σχεδιάζουν πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας με στόχο την Αθήνα. Τι σχέση έχει αυτό με τους Πέρσες και τη μάχη του Μαραθώνα;; Θα καταφέρουν τα δυο αγόρια να γλυτώσουν από τους συνωμότες και να ενημερώσουν το Μιλτιάδη;  

Αγαπώ τα ιστορικά νεανικά μυθιστορήματα και ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα της σειράς. 



Ιδανικά βιβλία για παιδιά που αγαπούν τα μυστήρια και τις περιπέτειες. 


Και 2 τυχεροί θα  κερδίσουν το βιβλίο της επιλογής τους, συμμετέχοντας στην κλήρωση.


1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 

two boys and hope               εκδόσεις Μίνωας



2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: 



ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Παρασκευή 16/03/2018 έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 21/03/2018. 

[4] Οι τυχεροί θα αναδειχθούν με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά τους θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5]  Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω facebook με προσωπικό μήνυμα και με e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχουν δηλώσει, για να στείλουν την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβουν το βιβλίο τους. Αν δεν απαντήσουν εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν το σχετικό e-mail,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] οι νικητές εντός Αθήνας θα παραλαμβάνουν από τα γραφεία των εκδόσεων Μίνωας το βιβλίο τους εφόσον πρώτα έχουν καλέσει για να έχουμε διαθέσιμο το βιβλίο. Οι νικητές εκτός Αθήνας θα τα παραλαμβάνουν μέσω ταχυδρομείουΤα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη, δηλαδή τις εκδόσεις Μίνωα. 

Καλή επιτυχία!!!










You May Also Like

6 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS