Βόλτα στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

by - Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

in English soon

Η Διεθνής Έκθεση βιβλίου είναι must για βιβλιοφάγους όπως εμείς!! Δεν γινόταν να μην πάμε !! Ιδιαίτερα όταν μάθαμε ότι θα μπορούσαμε να δούμε και αγαπημένους μας συγγραφείς παιδικών βιβλίων!! 

Κι έτσι το Σάββατο το απόγευμα μαζί με το Νικόλα κατεβήκαμε στο κέντρο, στο χώρο της έκθεσης... 

Είχε πάρα πολύ κόσμο... Τι όμορφο να βλέπεις τόσους μικρούς και μεγάλους που αγαπάνε τα βιβλία όπως κι εμείς!! Μια πραγματική γιορτή βιβλίου!! 


Ο Νικόλας έτρεχε ενθουσιασμένος από πάγκο σε πάγκο... Όλους τους κοιτάξαμε-εννοείται.. 


Αγοράσαμε πολλά κι άλλα τόσα βάλαμε στη λίστα μας!!! 
Ντετέκτιβ Κλουζ οπωσδήποτε.. και πήραμε δώρο το καπελάκι.. (η μπλούζα μας λείπει μόνο) αλλά και αγαπημένους παλιούς φίλους όπως ο Λύκος Ζαχαρίας (έχουμε όλη τη συλλογή τώρα)


Η μαμά βρήκε ευκαιρία για μερικές φωτογραφίες με τα καινούρια γυαλιά ηλίου του Νικόλα (τα λατρέψαμε!!! Λεπτομέρειες σύντομα)
Και ήμασταν σούπερ τυχεροί γιατί πετύχαμε και τον αγαπημένο μας συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου (εννοείται οτι κάνουμε ήδη συλλογή με τα βιβλία του) να παρουσιάζει το Τικ -τακ ρολόγια ώρα για μάθημα (το είχαμε διαβάσει παλιότερα..θυμάστε;;)


Ο Νικόλας το ξέρει απ' εξω!!! Κι από τη χαρά του δεν τον άφηνε ούτε να ολοκληρώσει τη φράση του τον άνθρωπο- τα φώναζε πρώτος!!! (συγγνώμη κ.Αντώνη)Και τραγουδήσαμε και ρολόγια φτιάξαμε... 

Και βγήκε και φωτογραφία και πήρε και βιβλίο με αφιέρωση.. (Δεν είχαμε μαζί μας το Τικ-τακ αλλά δεν πειράζει..)
Και μετά είχε σειρά ο Σαυρής!!! 


Η συγγραφέας του Σαυρή, Ούτε Κράουζε, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, παρουσίασε τα βιβλία της στην Έκθεση. 


Μας διάβασε ολόκληρο το βιβλίο "ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο" -στα γερμανικά φυσικά.. Και παράλληλα η μεταφράστρια το μετέφραζε στα ελληνικά.. Απίστευτα εκφραστικές και οι δυο, ζωντάνεψαν το βιβλίο του Σαυρή για μας.. με λόγο και εικόνα.. Η ίδια έχει εικονογραφήσει και το βιβλίο... και πόσο χαρήκαμε που μαζί με την αφιέρωση έκανε και ένα σκίτσο του Σαυρή!! Ένα υπέροχο απόγευμα για μικρούς και μεγάλους βιβλιοφάγους!! 
Το ευχαριστηθήκαμε πολύ και γεμίσαμε και πολλά πολλά βιβλία (που ήδη τα διαβάσαμε χαχαχαχα)

Αλήθεια.. εσείς πήγατε στην έκθεση βιβλίου;;;


You May Also Like

2 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS