Κυριακή με τις Ελληνίδες Μαμάδες..

by - Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2013

in English soon

Σήμερα το απόγευμα πήγαμε στον "Παιζώτοπο" για την μαμαδοσυνάντηση των Ελληνίδων μαμάδων από τη Θεσσαλονίκη..Δεν είχα ξαναπάει σε παρόμοια συνάντηση.. αλλά όταν είδα την ανακοίνωση σκέφτηκα οτι θα ήταν ωραία...Οπότε πήρα το Νικόλα,τη φίλη μου τη Βάσω και το γιό της το Γιάννη και μπρος για το "Cosmos"..Δεν είχα ξαναπάει στον συγκεκριμένο παιδότοπο κι εδώ που λέμε κι ο Νικόλας δεν είχε ξαναπάει σε παιδότοπο άλλη φορά...Ήταν η πρώτη του φορά..κι είχα κι ένα άγχος πως θα του φανεί.. Γινόταν Π Α Ν Ι Κ Ο Σ !! Και είμασταν εκεί στις 5...αρκετά νωρίς..Πήραμε τα καρτελάκια με τα ονόματα μας και ψάξαμε να καθίσουμε κάπου...Μέσα δεν είχε τίποτα..έξω θα είμασταν πολύ μακριά και αν άφηνα το Νικόλα στα παιχνίδια δεν θα μπορούσα να τον βλέπω κιόλας...Τελικά βρήκαμε μια θέση στην πίσω αίθουσα που άνοιξε γιατί δεν χωρούσε όλος αυτός ο κόσμος..αλλά λίγα λεπτά αργότερα έφυγαν κάποιοι μπροστά στην πόρτα που έμπαιναν τα παιδιά και ευτυχώς καθίσαμε εκεί...Εβαλα το Νικόλα στον ειδικό χώρο για τα παιδάκια κάτω των 2,5 ετών και τον χάζευα απ'έξω...


Είχε μαζέψει διάφορα ψιλοπαιχνιδάκια και γυρόφερνε μέσα στο χώρο κοιτώντας τα άλλα παιδάκια..Δεν νομίζω να τρελάθηκε και ιδιαίτερα..Ο χώρος ήταν μικρός και είχε αρκετά πιτσιρικάκια μέσα...Ούτε κι εγώ δεν τρελάθηκα..Και οι κοπέλες εκεί (ευγενικές δεν μπορώ να πω...αλλά σαν βαριεστημένες κάπως μου φάνηκαν..) δεν ασχολιόντουσαν μαζί τους..απλά τα κοιτούσαν και πρόσεχαν να μη χτυπήσουν..(Έτσι πρέπει να είναι ;;; Γιατί όταν έτυχε να δουλέψω εγώ σε παιδότοπο- τότε στα νιάτα μου- τρέχαμε από πίσω τους και παίζαμε μαζί τους..) Αλλά είχε και τόσο κόσμο, τόσο πανικό...Τι να πρωτοκάνουν...Η μουσική πολύ δυνατά, πολλή φασαρία, μαμάδες και παιδιά να πηγανοέρχονται συνέχεια..Ένας χαμός...Ο Γιάννης πάντως που είναι μεγάλος το καταευχαριστήθηκε...Έπαιξε, έτρεξε, έγινε μούσκεμα...Είχε και κλόουν εκεί και έκανε διάφορα..Τελικά για τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν πολύ ωραία... Ο Νικόλας πάντως μετά που τον έβγαλα να φάει το μισοψημένο τοστ - που ούτε το ακούμπησε δηλαδή - δεν θέλησε να ξαναμπεί μέσα..Οπότε τον είχα αγκαλιά και μετά τον έβαλα σε ένα από αυτά τα παιχνιδάκια που δουλεύουν με κέρματα - χωρίς τα κέρματα εννοείται ..χεχε..- και οδηγούσε το τιμόνι!! Αυτό του άρεσε πολύ..δεν έβγαινε..


Πήραμε και το τσουρεκάκι μας, μας κεράσανε και κάτι πολύ νόστιμα, φρέσκα γλυκάκια, ήπιαμε και το καφεδάκι μας, πήραμε και δείγματα και κουπόνια από τα babylino (χρήσιμα!!)...και φάγαμε και το γλειφιτζούρι μας....


Μια χαρά για ένα απόγευμα Κυριακής που δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε...Πιστεύω οτι αν ο Νικόλας ήταν λίγο μεγαλύτερος θα περνούσε καλύτερα κι εγώ θα ήμουν πιό ήσυχη να τον αφήσω να παίζει..Νομίζω οτι την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα...Αν και δεν πήγαμε εκεί τόσο για τον παιδότοπο όσο για το γεγονός της συνάντησης.. Άλλωστε το blog της Ολίβιας (που από κοντά φαίνεται ακόμα καλύτερη και πολύ εντάξει άτομο..) ήταν από τα πρώτα που ανακάλυψα και παρακολουθώ...και ήταν απίστευτο να βλέπεις τόσες μαμάδες μαζεμένες εκεί για τον ίδιο λόγο..Και κάναμε και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα..Αν η επόμενη μαμαδοσυνάντηση είναι καλοκαιρινή πιστεύω οτι θα το διασκεδάσουμε περισσότερο...Ίσως αυτή τη φορά να πάμε και με πιο οργανωμένη μαμαδοπαρέα...ε;;

Καλό βράδυ και καλή μας εβδομάδα..!! 


You May Also Like

19 σχόλια

  1. Καλημέρα στην όμορφη Θεσσαλονίκη! Η αλήθεια είναι ότι ο παιδότοπος, αν το παιδί πηγαίνει για πρώτη φορά και δεν έχει συνηθίσει δεν είναι ότι πιο εύκολο. Επίσης, αν έχει πολύ κόσμο είναι φυσιολογικό οι κοπέλες να μην προλαβαίνουν. Πάντως τα αυτοκινητάκια με τα κέρματα αποτελούν σταθερή αξία. Αν όλα τα άλλα παιχνίδια αποτύχουν τουλάχιστον υπάρχουν αυτά για τους μικρούς μας οδηγούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Ελπιδάκι και η δική μας πρώτη επίσκεψη σε παιδότοπο, δεν είχε στεφθεί με επιτυχία. Άσε που δυστυχώς οι περισσότεροι παιδότοποι δεν είναι και τόσο προσεγμένοι, καθαροί, με τις κοπέλες που δουλευουν μέσα να έχουν όρεξη και ενέργεια για παιχνίδι, φρέσκα σπιτικά εδέσματα και όμορφα, δημιουργικά παιχνίδια. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σαφώς. Ο Νικόλας σου προφανώς έχει άποψη και κριτήριο σωστό:)
    Έκανες πολύ καλά που πήγες στη συνάντηση των μαμάδων. Αχ να μέναμε κοντά να συναντιόμασταν!!! Όταν κατέβεις Αθήνα, ξέρεις τι θα κάνεις ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κορίτσι...έτσι είναι..Κι εγώ δεν τους προτιμώ...Και δούλευα σε παιδότοπο στα νιάτα μου και ξέρω...Τι καλά θα ήταν αν κατέβαινα καμιά φορα....Κάποια στιγμή ελπίζω..πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Εμείς μια φορά έχουμε πάει σε παιδότοπο. Αλλά ήταν γενέθλια και ήταν όλος κλεισμένος από τους γονείς του παιδιού. Οπότε είχε μόνο 10-12 παιδάκια. Η Αθηνά βέβαια ήταν τότε 1 έτους και δεν έκανε πολλά πολλά. Δεν τους συμπαθώ ιδιαίτερα επειδή έχουν πολύ κόσμο! Χαμός γίνεται..
    Καλά έκανες και πήγες στη συνάντηση, κάνατε κάτι διαφορετικό! Εγώ δεν έχω σκεφτεί ποτέ να πάω σε τέτοια συνάντηση γιατί έχει τουλάχιστον 300-400 άτομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολλά άτομα!! Αν η επόμενη συνάντηση είναι σε ανοιχτό χώρο θα ξαναπάω..αλλιώς δεν το βλέπω..Και δεν είμαστε και του παιδότοπου..πολλά φιλιά Βέρα μου!

      Διαγραφή
  4. Να σου πω την αλήθεια, Ελπίδα, το καλοκαίρι θα είναι μάλλον καλύτερα. Εμείς που πήγαμε πέρυσι το καλοκαίρι με την Όλγα στον Παιζώτοπο ήταν καλά. Ο εξωτερικός χώρος για τα μικρά (Ορέστη) ήταν αρκετά μεγάλος, είχε και 2-3 τραμπολίνα κι ο Ορέστης δεν έβγαινε από κει μέσα. Τον Πάρι τον πήγαινε ο μπαμπάς του από δω κι από κει (έχει πολλά περισσότερα πράγματα για τα μεγάλα παιδιά, έχεις δίκιο) και ζουρλάθηκε κι εγώ με την Όλγα πίναμε με τον χυμό μας με την ησυχία μας. Βέβαια, καθόμασταν σε τραπεζάκι δίπλα ακριβώς από τον χώρο που είναι για τα μικρά, οπότε το ένα το μάτι το είχα σταθερά πάνω στον Ορέστη, αλλά τίποτα παραπάνω.

    Πάντως αυτό που δεν μου άρεσε στον Παιζώτοπο είναι ότι δεν έχει εισόδους/εξόδους ασφαλείας. Άνετα παιδί μπορεί να χαθει ή να βγει έξω αν ξεφύγει από την προσοχή του γονιού.

    Χαίρομαι που περάσατα ωραία πάντως :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι που θα έρθετε θα πάμε, θα αφήσουμε τους μπαμπάδες να κυνηγάνε κι εμείς θα πιούμε καφεδάκι!!!

      Διαγραφή
  5. Γενικά δεν έχω προσωπική εμπειρία από παιδότοπους αλλά νομίζω ότι η ιδέα της μαμαδοσυνάντησης είναι πολύ ωραία! Γενικά είναι όμορφο να γνωρίζεις ανθρώπους που έχεις κοινά ενδιαφέροντα! Ελπίζω την επόμενη φορά να περάσετε ακόμη καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς τρελαινόμαστε για παιδότοπους και παιδικές χαρές Ελπιδάκι! Έτσι και εξοικειωθεί ο Νικόλας δεν θα μαζεύεται με τίποτα!
    Άντε με το καλό και η καλοκαιρινή σας συνάντηση λοιπόν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιονάκι κι εμείς είμαστε της παιδικής χαράς περισσότερο..Αντε να ανοίξει ο καιρός να βγαίνουμε πιο συχνά..πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  7. Ελπίδα, μην και μάθω πως ήρθες Αθήνα και δεν συναντηθήκαμε, α) θα το πω στην Δήμητρα και β) θα σε φάω! Εμείς ευτυχώς μεγαλώσαμε και ξεπεράσαμε την ηλικία του παιδότοπου, που μεταξύ μας ποτέ δεν συμπάθησα. Όσες φορές πήγαμε, ήταν επειδή μας είχαν καλέσει σε πάρτι και τα αποτελέσματα φαινόντουσταν 3 μέρες μετά, με κάποια ίωση που τσιμπήσαμε φεύγοντας. Ευτυχώς πολύ κοντά στο σπίτι, έχουμε ένα τεράστιο πάρκο και εκεί έχουμε περάσει άπειρες ώρες.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά αυτό εννοείται..χαχα..Αν και δεν το βλέπω σύντομα..Πάντως το ίδιο εννοείται οτι θα συμβεί αν ποτέ ανεβείτε και προς τα μέρη μας ε;;; Κι εγώ δεν είμαι του παιδότοπου..Πάρκο και πάλι πάρκο!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  8. Ελπίδα μου, αν σου πω ότι εμείς ακόμη δεν έχουμε πάει σε παιδότοπο, θα με πιστέψεις; Οπότε, δεν μπορώ να σου δώσω τα "φώτα μου" για το αν οι κοπέλες είναι συνήθως βαριεστημένες ή όχι. Με τόσο κόσμο και τόσα παιδάκια, έχουν φρικάρει και αυτές οι άμοιρες.
    Πάντως φαίνεται να το ευχαριστηθήκατε πολύ. Άξιζε η βολτούλα!

    Φιλάκια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα που δεν έχετε πάει Ασπασία μου..Δεν χάνετε και τίποτα..Και ακριβά είναι και ανούσια τελικά..ίσως όταν μεγαλώσει λίγο ο Νικόλας..και του αρέσουν..να ξαναπάμε..πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  9. I will right away grasp your rss feed as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.
    Do you've any? Please let me recognise in order that I may subscribe. Thanks.
    my site: www.Visionwithoutglassesscam.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν μου αρέσουν καθόλου οι παιδότοποι αλλα καταλαβαίνω πως είναι μια λύση στις μεγάλες πόλεις....διαφορετικά τα παιδάκια πρέπει να παίζουν έξω!
    φιλάκια Ελπιδα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κορίτσι...δεν είμαστε όλοι τυχεροί σαν κι εσένα που ζεις στον παράδεισο...χαχα!! πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  11. Εμείς Ελπίδα πήγαμε μια φορά και νομίζω ότι τελικά πέρασε σούπερ... και τι εννοώ. Οταν είχαμε έρθει Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα πήγαμε οικογενειακώς σε ένα φιλικό μας ζευγαριού παιδότοπο στα Κωνσταντινοπολίτικα ο οποίος είναι σούπερ αλλά μου φάνηκε πανάκριβος. Ωστόσο, μπήκε η Μελίτα μέσα στον χώρο για τα μικρά παιδάκια και αφού έμεινα λίγο μαζί της την άφησα σε ένα χώρο με μπαλάκια. Μετά από λίγο πάω και την βλέπω στην ίδια θέση να κλαίει γοερά... μόνη κατάμονη. Είπα να δώσω τόπο στην οργή γιατί ήταν μια κοπέλα (ευτυχώς είχε πολυ λίγα παιδιά) και ζήτησα από την ανιψιά μου να την πάρει μαζί της μέσα στις τσουλίθρες. Ε, εκεί έγινε το έλα να δεις. Τόσε πολλ΄ς φορές έκανε τσουλίθρα φουσκωτή που καταίδρωσε. Πέρασε σούπερ... τελικά. Νομίζω ότι το κλειδί ειναι ο λίγο κόσμος και φυσικά να έχει και παρέα κάποιο άτομο να μπορείς να εμπιστευτείς. Οσο για την συνάντηση... next time καλύτερα εύχομαι! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS