Πάμε βόλτα στο Κτήμα Περέκ

by - Κυριακή, Απριλίου 29, 2018

in English soon

Για το κτήμα Περέκ είχα ακούσει πολλά ωραία πράγματα.. αλλά δεν είχαμε καταφέρει να το επισκεφτούμε, μέχρι που τελικά μπορέσαμε να πάμε μια ηλιόλουστη Κυριακή πριν μερικές εβδομάδες.. 



Το κτήμα Περέκ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη , σε ένα ορεινό χωριό, το Μονοπήγαδο, κοντά στη Σουρωτή. 

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολυχώρο όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, ξύλο και πέτρα, ενώ η διακόσμηση αποτελείται επίσης από παραδοσιακές κατασκευές και παλιά αντικείμενα. 
Ο χώρος περιλαμβάνει εστιατόριο και cafe, εργαστήρι με τοπικά προϊόντα, παιδική χαρά για μικρά παιδάκια, μέχρι και αίθουσα δεξιώσεων. 

  


Αυτό όμως που σου κόβει την ανάσα.. είναι η υπέροχη θέα. 
Πράσινο μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι... 



Να κάθεσαι εκεί.. να πίνεις τον καφέ σου και να ηρεμεί η ψυχή σου..  

{Φαντάζομαι τη δροσιά του το καλοκαίρι και σίγουρα θα το ξανατιμήσουμε..}  



Ξεκινήσαμε με καφέ, σπιτικό τσουρέκι και κουλουράκια και συνεχίσαμε στο εστιατόριο , όπου δοκιμάσαμε απίστευτα μαγειρευτά φαγητά.. 
Με πρώτες ύλες από τη φάρμα τους και τοπικούς παραγωγούς, με πεντανόστιμα χειροποίητα πιάτα και μεζέδες.. {ακόμα το σκέφτομαι εκείνο το χουνκιάρ και μου τρέχουνε τα σάλια}, με πολλές πολλές χειροποίητες πίτες πέρεκ.. (έξτρα μπόνους η σπιτική βυσσινάδα- απίστευτη!!)
{Να κλείσετε τραπέζι οπωσδήποτε γιατί δεν θα βρείτε αλλιώς}

Έξτρα πόντοι γιατί ο επάνω όροφος είναι για μη καπνίζοντες και περιλαμβάνει και μίνι παιχνιδότοπο με κοπέλα που απασχολεί τα πιτσιρίκια με ζωγραφιές, κατασκευές και παιχνίδια.Τα μικρά της παρέας δεν ξεκολλούσαν!! 


Εννοείται ότι πήραμε πίτες πακέτο για το σπίτι αλλά και φύλλα πέρεκ για να φτιάξουμε και μόνοι μας. 



Δηλώνουμε φαν και θα ξαναπάμε να το επισκεφτούμε με την πρώτη ευκαιρία μιας και το κτήμα Περέκ έχει όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου εργαστήρια και δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η είσοδος στον Παιδικό Μάιο είναι ελεύθερη, οπότε βιαστείτε να κλείσετε θέση!! 





You May Also Like

2 σχόλια

  1. Εντάξει καλο είναι αλλά όχι για μικρά παιδιά από 5-6 ετών και πάνω θα το πρότεινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ειχαμε παιδια με ηλικιες 2 εως 7. Τα μικρα 2-3-4 χρονων επαιξαν στην παιδικη χαρά και επανω στο δωματιο. Ο Νικόλας βαρεθηκε στην παιδικη χαρα αλλα ασχολήθηκε με τα παιχνίδια που του ειχα φερει.

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS