Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

12 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΕΛΟ

in English soon

Κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει να ζωγραφίσουμε με τα πιο απίθανα πράγματα.. 
Με αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και που συχνά δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωγραφική.. Όμως δίνουν τα πιο εντυπωσιακά και απρόσμενα αποτελέσματα..
Και είναι κατάλληλα για μικρά και μεγάλα παιδιά.. 

Με την ευκαιρία , συγκέντρωσα 12 από τους πιο ιδιαίτερους τρόπους που έχουμε ζωγραφίσει - χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει πινέλο!!! 
Πατήστε πάνω στους χρωματιστούς συνδέσμους, δείτε κάθε δραστηριότητα και βρείτε ιδέες και δημιουργικούς τρόπους για να απασχολήσετε τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι. 




1. Ζωγραφίζουμε με μπαλόνια


Μόλις δύο υλικά - μπαλόνια και μπογιές μπορείτε να δημιουργήσετε φανταστικές αναμείξεις χρωμάτων και υπέροχα και ιδιαίτερα αποτυπώματα. Ιδανικό και για μικρά παιδιά!!! 

2. Ζωγραφίζουμε με αυτοκίνητα


Όταν τα παιχνίδια των παιδιών γίνονται εργαλεία ζωγραφικής.. Αφήστε τα να συνδυάσουν τα χρώματα και τα αυτοκίνητα και να παίξουν ζωγραφίζοντας. Για αγόρια αλλά όχι μόνο!!! 

3. Ζωγραφίζουμε με μπατονέτες


Οι μπατονέτες δεν είναι μόνο για να καθαρίζουμε τα αυτιά .. Μετατρέπονται σε πινέλα και δημιουργούν ιδιαίτερες εικόνες. Δοκιμάστε το με μικρότερα παιδιά για αφηρημένα σχέδια και με μεγαλύτερα παιδιά για να δοκιμάσουν τον πουαντιγισμό. 

4. Ζωγραφίζουμε με σταγονόμετρο


Όταν μπορείς μαγικά να χρωματίσεις με ένα σταγονόμετρο.. Και δημιουργία και εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. 

5. Ζωγραφίζουμε με σβούρες  


Οι χειροποίητες σβούρες μας σε νέες περιπέτειες.. Από παιχνίδι σε εργαλείο ζωγραφικής.. Απλώστε χαρτιά στο πάτωμα και μη φοβηθείτε να λερωθείτε!!! 

6. Ζωγραφίζουμε με μήλα


Όπου τα μήλα δεν είναι για φάγωμα αλλά για τύπωμα!! Τα βουτάμε στη μπογιά και αποτυπώνουμε στο χαρτί!!! Δοκιμάστε το και με άλλα φρούτα ή λαχανικά. Εμείς δοκιμάσαμε να ζωγραφίσουμε και με πατάτες!!!

7. Ζωγραφίζουμε με καλαμάκι


Τα καλαμάκια δεν είναι μόνο για την πορτοκαλάδα αλλά γίνονται και σούπερ εργαλεία ζωγραφικής.. Λίγη νερουλή μπογιά κι ένα καλαμάκι.. κι έτοιμες οι τρομερές φλόγες του δράκου!! Δοκιμάστε να φτιάξετε απίθανες ζωγραφιές!! 

8. Ζωγραφίζουμε με στραγγιστήρι σαλάτας


Αντί για μαρουλάκια βάλαμε μέσα χρώματα και χαρτί και φτιάξαμε στριφογυριστές αφηρημένες ζωγραφιές. Μια από αυτές κατέληξε σε ένα απίθανο ρολόι τοίχου!! Από τους πιο περίεργους τρόπους που έχουμε δοκιμάσει!!

9. Ζωγραφίζουμε με φύλλα


Τα φύλλα βρίσκονται παντού και υπάρχουν τόσες φοβερές ιδέες για να τα χρησιμοποιήσουμε.. Η πιο απλή είναι να τα χρησιμοποιήσουμε σαν σφραγίδες και να τα αποτυπώσουμε πάνω στο χαρτί.. Τέλειο για μικρά παιδιά!!! 

10. Ζωγραφίζουμε με πομ πομ 


Τα πομ πομ που χρησιμοποιούμε συνήθως σε χειροτεχνίες έγιναν πινέλα για να ζωγραφίσουμε.. Δίνουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα και επιπλέον το μανταλάκι-εργαλείο εξασκεί και τη λεπτή κινητικότητα του χεριού και των δαχτύλων. Δύο σε ένα!! 

11. Ζωγραφίζουμε με πιρούνι 


Βγάλαμε τα πιρούνια από το συρτάρι και τα μεταμορφώσαμε σε ανθισμένα λουλούδια!!! Ή μάλλον αυτά μας βοήθησαν να γεμίσουμε ανθισμένα λουλούδια στο χαρτί μας.. Δοκιμάστε το με φαρδιά ή λεπτά πιρούνια και φτιάξτε υπέροχες ζωγραφιές.. 

12. Ζωγραφίζουμε με νεροπίστολα


Το καλύτερο το άφησα για το τέλος!! Απολαυστικά διασκεδαστικός τρόπος ζωγραφικής που σίγουρα ξετρελαίνει τα παιδιά!! Ο Νικόλας το ζητάει κάθε καλοκαίρι!! Διαλέξτε νερομπογιές, ρούχα που δεν σας νοιάζει αν λερωθούν και πιτσιλίστε άφοβα!!! 

Αυτοί οι 12 αγαπημένοι τρόποι μας για να ζωγραφίσουμε εναλλακτικά και διαφορετικά.. Θα βρείτε πολλούς ακόμα στην καρτέλα "Ζωγραφίζουμε" 

Έχετε δοκιμάσει κάποιον από αυτούς;; 
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας;; 






4 σχόλια:

  1. ΥΠΈΡΟΧΟΙ τρόποι.
    Θα τους δοκιμάσουμε όλους.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ Ρένα μου!! Σιγουρα θα το διασκεδάσετε!!πολλα φιλια

      Διαγραφή
  2. Να χουμε άπλα στο χώρο μας να δώσουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν όπως θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή