Σελίδες

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Donuts με κομμάτια σοκολάτας στο φούρνο

in English soon

Νομίζω οτι η φόρμα μου για donuts είναι τελικά ένα από τα αγαπημένα μου σκεύη ψησίματος..
Κι αν δεν την έχω χρησιμοποιήσει !!! Ειδικά το τελευταίο διάστημα.. που αναζητώ διαφορετικές ιδέες για το κολατσιό του Νικόλα στο σχολείο. 
Άλλωστε μας αρέσουν πολύ τα donuts.. Κι όταν είναι και στο φούρνο είναι και πιο υγιεινά.. 
Δοκιμάστε τα αγαπημένα μας donuts με κανέλα και ζάχαρη και τα donuts με κολοκύθα , και θα με θυμηθείτε. 

Και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και μερικά με σοκολάτα!!! Και μάλιστα μέσα σε 20 λεπτά.. 



Υλικά: (για 12 donuts)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι 
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιές του γλυκού  Baking Powder
  • 1/4 της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια 
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 3/4 του φλιτζανιού ξινόγαλα 
  • 2 αυγά 
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 
  • 100 γρ κομματάκια σοκολάτας 
  • 1 κουβερτούρα για την επικάλυψη


Πως το κάνουμε: 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στεγνά υλικά.. Δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι. 
  • Ρίχνουμε το ξυνόγαλα, τα αυγά, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για donuts  {Αν δεν έχετε σιλικόνης , βουτυρώστε τις ελαφρά}, γεμίζοντας τα 3/4 της θήκης. {Εγώ χρησιμοποιώ κορνέ για να είναι ίση η ποσότητα}
  • Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 8-10 λεπτά περίπου. 
  • Αφήνουμε τα donuts να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε. 
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τα κρύα donuts μέσα. (προτίμησα μόνο κουβερτούρα και όχι γλάσο για να σταθεροποιηθεί και να σκληρύνει και έτσι ούτε θα κολλάει ούτε θα χάσει το σχήμα της)
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα ή πολύχρωμα κας κας  



{Τα donuts φούρνου δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με τα τηγανιτά. Μοιάζουν περισσότερο με κεκάκια και είναι σίγουρα πιο υγιεινά αφού δεν κολυμπάνε στο λάδι. Μας αρέσουν για κολατσιό ή και για κέρασμα στο σχολείο, για βουτιές στο γάλα, για πάρτι, και κάνουν και καλή παρέα στον αγαπημένο καφέ της μαμάς. Θα σας αρέσουν πολύ!!!}






10 σχόλια:

  1. Ελπίδα μου πολύ ωραία η συνταγή σου και κυρίως χωρίς τις λαδίλες του τηγανιτού που σε λιγώνουν.Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τη δοκιμάσω για τα παιδια. Εκτος του οτι ειναι πιο υγιεινα έτσι, με κερδισε το 20 λεπτα!!!!Δουλευω πολυ τελευταία αλλά δεν θέλω να είναι τα μικρά μου παραπονεμένα. Πολλά φιλια στον Νικόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμένα αυτο με κέρδισε Μαρακι.. Και πραγματικα ήταν έτοιμα σε 20 λεπτά... φιλια πολλα

      Διαγραφή
  3. με εχεις καταστρεψει με τις συνταγες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμείς τα ντόνατς τα προτιμούμε φουρνιστά εδώ και χρόνια, μιας που είναι πιο ελαφριά και υγιεινά σε σχέση με τα τηγανητά.
    Και όπως λες κι εσύ Ελπιδάκι, είναι ωραία ιδέα για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και του γραφείου βεβαίως-βεβαίως!
    Η δε προσθήκη της σοκολάτας τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβως Ερμιονη μου!! Και με τη σοκολατα ειναι ακομα πιο νοστιμα και λαχταριστα!! πολλα φιλια

      Διαγραφή
  5. Καλή Εβδομάδα...φανταστικά ...μπράβο σου!!!φιλικά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή