Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Donuts στο φούρνο με ζάχαρη και κανέλα...

in English soon

Εμείς τα λέμε και λουκουμάδες παραλίας...γιατί σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει και δοκιμάσει από αυτούς τους αφράτους ζαχαρωμένους λουκουμάδες που κυκλοφορούν σε κάθε παραλία που σέβεται τον εαυτό της.. (Αγαπημένο και δικό μας σνακ για τη θάλασσα..) 

Πλέον τα λένε και donut.. και κυκλοφορούν με κάθε είδους γέμιση ή επικάλυψη... και σε κάθε είδους μέγεθος..

Δοκίμασα λοιπόν να φτιάξω μερικούς σε μίνι μέγεθος και κυρίως στο φούρνο για να αποφύγουμε το τηγάνισμα. Και μάλιστα σε λιγότερο από 20 λεπτά!! 



αρχική συνταγή από εδώ
Υλικά (για 6 μίνι donut): 
  • 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια 
  • 1/3 της κούπας ξινόγαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό

Πως το κάνουμε: 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στεγνά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά υλικά.
  • Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στην ειδική θήκη σιλικόνης για donut  (η συγκεκριμένη δεν χρειάζεται βουτύρωμα παρά μόνο στην πρώτη χρήση. Αν έχετε κάποια άλλη, καλό θα ήταν να την βουτυρώσετε ελαφρά.) 
  • Και ψήνουμε τα donuts σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για μόλις  11 -12 λεπτά!! 



Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα βουτάμε σε λίγο λιωμένο βούτυρο (3 κουταλιές της σούπας) και τα κυλάμε σε κανελοζάχαρη (1/2 κούπα ζάχαρη + 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα)

Έτοιμα σε λιγότερο από 20 λεπτά!! Ιδανικά για την παραλία και όχι μόνο!! 


Εννοείται ότι μπορείτε να παραλείψετε την κανέλα και τη ζάχαρη... και να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα. Θα είναι εξίσου λαχταριστά!! 

Τα donut φούρνου μοιάζουν περισσότερο με κεκάκια.. οπότε μην περιμένετε να έχουν την υφή των τηγανιτών. Είναι όμως εξίσου νόστιμα και αφράτα και σίγουρα πιο υγιεινά. 


Πετσέτες, κουβαδάκια, τα donuts μας και φύγαμε για παραλία !!! 


Η φόρμα σιλικόνης που χρησιμοποίησα είναι η SF 170 DONUTS της εταιρείας silikomart την οποία και ευχαριστώ για την ευγενική της χορηγία. 



 photo signature_zps72gyx3qr.png

14 σχόλια:

  1. Ουάου!! Η φανατική των donuts φούρνου σίγουρα θα τα δοκιμάσει!!! Λαχταριστά 😋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yiammy!!!! Έχω όλα τα υλικά εκτός απο την φόρμα 😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη ιδέα για την παραλία. Μένει να παρουμε τη φόρμα και φύγαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια!!! Τρελαίνομαι για λουκουμάδες! Φαίνονται τόσο λαχταριστοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aχ!βρε Ελπίδα,αχ βρε Ελπίδα με τις λιχουδιές σου.Φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λουκουμάδες παραλίας!
    Τους τρώγαμε ασταμάτητα πέρυσι το καλοκαίρι στις διακοπές μας!
    Η κανέλα με το ζάχαρη στην επιφάνεια τους κάνει ακαταμάχητους και το ξινόγαλα κάνει τη ζύμη πολύ πολύ αφράτη!
    Καλό ΣΚ κορίτσι!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θυμαμαι ημουν διακοπες στο ΚΟυφονησι... η χαρα μου στην παραλία ηταν η ωρα που περνουσε ο λουκουματζης χα χα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίδα μου επειδή δεν εχω ...ακόμη φόρμα για donut μπιρω να τα ψήσω σε φορμα για muffins? Γίνεται ρευστη η ζυμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καιρό έψαχνα συνταγή για ντονατ φούρνου γιατί εχω καταργήσει καθε είδους τηγανιτό! Ευχαριστώ Ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμασε και πες μου Ντινα μου!! κι εγω τα αποφευγω τα τηγανιτα.. φιλια

      Διαγραφή
  10. Φαίνονται πεντανόστιμα! Σίγουρα θα δοκιμάσω να τα κάνω!

    Φιλάκια,

    Ιωάννα

    http://thecolourfulbouquet.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή