Ώρα για παγωτό!!!
in English soon
Καλοκαίρι και παγωτό πάνε μαζί!!! Δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο... Και το σημερινό παγωτό είναι και χωρίς θερμίδες...!!! Πως;;; Μα αφού είναι από πλαστελίνη!!!
Πόσο τέλειο;;
Ο Νικόλας τρελαίνεται για ζαχαροπλαστική!!! Είναι άλλωστε της μαμάς του παιδί..χεχεχε.. Και επίσης και για πλαστελίνες... Ακόμα παίζουμε με τις ώρες... Και πάντα η αγαπημένη μας συνταγή μας βγάζει ασπροπρόσωπους όπου και να είμαστε..
Και ήρθε λοιπόν η ώρα να φτιάξουμε και παγωτό!!! Αγαπημένο και καλοκαιρινό!!! Που δυστυχώς μεν δεν τρώγεται αλλά ευτυχώς παίζεται!!!
Δεν μοιάζει σαν αληθινό ;;
Φτιάξαμε πάρα πολλά παγωτά... Για το παγωτατζίδικο μας... "Μαμά είσαι ο καλύτερος παγωτατζίδης" λέει ο Νικόλας... κι εγώ γελάω..
Η συνταγή είναι εύκολη, γνωστή και αγαπημένη.
Για κάθε χρώμα χρειαζόμαστε :
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 του φλιτζανιού αλάτι
- 1/2 κουταλιά της σούπας ξινό
- 1/2 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο.
- 80 ml καυτό νερό
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή και ζωγραφικής)
Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Εγώ προτιμώ να διαλύω το ξινό και το αλάτι στο καυτό νερό και μετά να το προσθέτω.
Μπορείτε να βάλετε χρώμα από την αρχή ή να κάνετε μεγάλη ποσότητα άσπρης πλαστελίνης και μετά να τη χωρίσετε και να τη χρωματίσετε.
Μπορείτε επίσης να βάλετε και άρωμα ή γεύση στην πλαστελίνη.. Εγώ θα έβαζα.. αλλά είμαστε στο χωριό και τέτοιες πολυτέλειες δεν υπάρχουν .. οπότε αρκέστηκα στην απλή βανιλίνη..
Κάθε παγωτό έχει και το δικό του όνομα...που εννοείται ότι δεν είναι από τα συνηθισμένα... "Φραουλένιο όνειρο" "Σορμπέ λεβάντας με λάιμ" "Έκπληξη σοκολάτας" "Παγωτό του πειρατή της καραϊβικής".. και άλλα τέτοια..
Ο Νικόλας είναι και σερβιτόρος... και φυσικά ο δοκιμαστής είναι η γιαγιά...χαχαχα!!!
Του αρέσει να κάνει περίεργους συνδυασμούς...
Κι εμένα μου αρέσει που πάντα θέλει και γαρνιτούρα και στόλισμα στα παγωτά μας!!!
Ελάτε να σας κεράσουμε λοιπόν!!! Είναι πανέμορφα και κυρίως.. δεν παχαίνουν!!!
Τι ωραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜονο που τα δικα μου θα τα φανε,χαχαχαχα!
το καλό είναι οτι δεν πειραζει να δοκιμασουν.. μιας και τα υλικά είναι βρώσιμα... Το κακο είναι οτι έχει απαίσια γεύση.. οποτε δεν θα το ξανατολμήσουν..χεχε...
ΔιαγραφήΚαλά δεν παίζεσαι! Μα φαίνονται σαν αληθινά, ακόμα και η υφή μοιάζει... παγωτένια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι έφερα χαρτί και μολύβι ,λέω καμιά καλή κι εύκολη συνταγή για παγωτο θα μας πει η Ελπίδα .....φεύγω πεινασμένη και λιγουριασμένηηηηηηηη.....
ΑπάντησηΔιαγραφήψήλωσε το παιδί ,σας έφτασε!
Πώς γίνεται να δείχνουν σαν αληθινά; Καταπληκτική η ομάδα σας βρε παγωτατζήδες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω είναι όντως σαν αληθινά! Μου ήρθε να τα φάω! χιχιχι φιλάκια Ελπίδα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου ρχεται να τα φας! Μπράβο ρε Ελπίδα με τα ωραία σου! Ο μικρός δε έχει γίνει μαυροτσούκαλο! χεχε! Κάλη
ΑπάντησηΔιαγραφήένα τέτοιο θέλω για μένα!να είναι τέλειο και να μην παχαίνει!@χαχαχ!!!!!θα κάνουμε και εμείς παγωτό Ελπιδάκι μου!!~το έχουμε το σετ αλλά η πολύ θάλασσα μας έφαγε!!~φιλιά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχήν ποσο μεγάλωσε ο Νικόλας σου !!! Το καλοκαίρι του παει πολύ !!!! Επίσης ευχαριστουμε τόσο για τη συνταγη !! Έχουν τελεια υφή δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις έτοιμες του εμπορίου !!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτη η συνταγη κάνει τα παγωτα τόσο ζωντανά. Εχει πολύ καλή υφή και συμφέρει αφου κάθε τόσο πρέπει να αγοράζω πλαστελίνες τις οποιες βρισκω και παντου στο σπίτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ μοιάζουν με αληθινά!! Και πόσο μαύρισε ο Νικόλας!! Πολύ εύκολο Ελπιδάκι μου, σίγουρα θα το δοκιμάσω! Βέβαια ο δικός μου ξέρεις τι έχει αδυναμία να φτιάχνει;;; Πίτσες φυσικά! χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραιος παγωτατζίδης είσαι! Φανταστικές οι πλαστελίνες, φαινεται η τέλεια υφή τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ο καλλιτέχνης-σερβιτόρος κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση!
Εύγε χρυσοχέρα Ελπίδα, πάντα τα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα! Θέλεις να τα φας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά έγιναν φανταστικές οι πλαστελίνες! Θέλω να τις δοκιμάσω κι εγώ! Μπράβο Ελπίδα, μας πριζώνεις κάθε φορά με τις ιδέες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ, τι όμορφα που είναι! Ζωηρά χρώματα, σαν αληθινά είναι, πραγματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι θα τα φτιάξουμε και εμείς!
Καλή συνέχεια!
Καλημέρα! Άλλη μία υπέροχη ιδέα!!! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Έχω μία απορία: Στην προηγούμενη συνταγή που μας έδωσες, είχες ψήσει το ζυμαράκι. Αυτή είναι η εξέλιξη; Δεν χρειάζεται ψήσιμο; Και αντέχει όπως και η προηγούμενη; Και γίνεται επίσης πιο μαλακή από του εμπορίου; Συγνώμη που σε ζάλισα!!! (Σταυρούλα)
ΑπάντησηΔιαγραφήναι είναι πιο μαλακη απο του εμποριου. Αυτή δεν θελει ρασιμο, οπως η αλλη.. αλλα επειδη ειναι καυτο το νερό -ουσιαστικά ανακατευονται καλα τα υλικα. Την προτιμω περισσοτερο γιατί γινεται πιο ευκολα και κραταει το ιδιο. ελπιζω να σε βοηθησα..
Διαγραφή