Διαβάζουμε: Η έβδομη Καρυάτιδα

by - Κυριακή, Μαρτίου 25, 2018

in English soon

Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας που να μην ξέρει το Χρήστο Δημόπουλο και την εκπομπή που είχε στην κρατική τηλεόραση.. το"Ουράνιο τόξο". 
Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι οτι τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία για παιδιά. 
Τη σειρά "Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, την ανακαλύψαμε πρόσφατα. Διαβάσαμε το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Η έβδομη Καρυάτιδα"



Αυτή η περιπέτεια ξεκινάει στην Αθήνα του 1800 , όταν ο Λόρδος Έλγιν παίρνει τα μάρμαρα από την Ακρόπολη και μαζί μια από τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου. 


Τριάντα εννιά χρόνια αργότερα ο Ισμαήλ ένας από τους μάστορες που συμμετείχαν στην κλοπή των μαρμάρων αφήνει στο γιο του ένα φάκελο που περιέχει ένα μυστικό σχετικά με την Καρυάτιδα..  

Και φτάνουμε στο σήμερα, στην Αθήνα του 2016, και στο γράμμα που στέλνει στον καθηγητή Ήπιο Θερμοκήπιο μια παλιά του μαθήτρια από την Κωνσταντινούπολη, η Αϊνούρ Σαϊλάν.  Η Αϊνούρ είναι απόγονος του Ισμαήλ κι έχει στα χέρια της το γράμμα του. 


Ο καθηγητής μαζί με τα εγγόνια του , Ορέστη και Αθηνά, φεύγουν για Κωνσταντινούπολη για να βρουν την Αϊνούρ και την κόρη της, τη Μελτέμ. Το γράμμα του Ισμαήλ φανερώνει ένα μυστικό: η Καρυάτιδα που βρίσκεται στο μουσείο της Αγγλίας είναι ένα αντίγραφο. Η πραγματική είναι κρυμμένη. 

Ο καθηγητής με τα εγγόνια του και τις φίλες τους, πρέπει να ακολουθήσουν τα στοιχεία για να ανακαλύψουν την αληθινή Καρυάτιδα. Θα ταξιδέψουν από την Κωνσταντινούπολη στη Σκωτία για να το πετύχουν. Στην προσπάθειά τους γίνονται εμπόδιο δύο πράκτορες της ΜΙ6, ο πράκτορας Μαρκς και ο πράκτορας Σπένσερ, μαζί με τον Σκωτζέζο Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ (που είναι γνωστός από τα δύο προηγούμενα βιβλία). 
Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να ανακαλύψουν την πραγματική Καρυάτιδα;; 

Ένα συναρπαστικό βιβλίο με περιπέτεια και χιούμορ, πλούσιο σε ιστορικές πληροφορίες, που όμως δεν το κάνουν καθόλου βαρετό.. Αντιθέτως είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και τολμώ να πω οτι κάποιες δεν τις ήξερα ούτε κι εγώ. 
Τέλειο για παιδιά 9+ αλλά αν εχετε έναν μικρό βιβλιοφάγο όπως εγώ, μπορεί να διαβαστεί και από μικρότερα παιδιά.. 7+ , όπως ο Νικόλας. 

 "Η έβδομη Καρυάτιδα"  κυκλοφορεί από  εκδόσεις Ψυχογιός, και ήδη έχουν μπει στη λίστα μας τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς  "Η μάσκα του βασιλιά" και "Το χαμένο χειρόγραφο"

Ένας τυχερός μπορεί να κερδίσει το βιβλίο που σας δείξαμε, δηλώνοντας συμμετοχή στην κλήρωση. 

1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 




2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:





ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονταιΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
 μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Κυριακή 25/03/2018 έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 28/03/2018. 

[4] Ο νικητής θα αναδειχθεί με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά του θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5]  Ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχει δηλώσει, για να στείλει την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβει το βιβλίο του. Αν δεν απαντήσει εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβει το σχετικό e-mail,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Αν ο τυχερός είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το βιβλίο του από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός. Αν είναι εκτός Αθηνών, θα του αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο το βιβλίο, ο νικητής θα μπορεί να διαλέξει κάποιο άλλο. 

                                                Καλή Επιτυχία!!!

You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS