Η Χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη μας

by - Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017

in English soon

Η Χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη μας αυξάνεται δυναμικά χρόνο με το χρόνο.. καθώς όλο και πιο όμορφα βιβλία κάνουν την εμφάνισή τους... Τα βιβλία της τα διαβάζουμε όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων..αλλά και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να πάρουμε μια δόση της αγαπημένης μας γιορτής.. 
Εδώ θα βρείτε  όλα τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα βιβλία και θα ανανεώνεται διαρκώς.. για να μπορείτε να παίρνετε ιδέες για τα βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε περιμένοντας τα Χριστούγεννα.
Προς το παρόν η συλλογή μας έχει 29 βιβλία-ελληνικά και ξένα- το καθένα ξεχωριστό και μοναδικό για μας.  




 Εκδόσεις Καλέντη 




Η µάγισσα Φρικαντέλα µισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Πίνει την πορτοκακάδα της με κακαμάκι και φυσικά πηγαίνει διακοπές στα Κακάβρυτα. Αλλά, πάνω απ' όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστια­νό Μπισµπικούκη μπαίνουν στον πύργο της μάγισσας και ψάχνουν στα μαγικά δωμάτια αναζητώντας τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους.
Αγαπημένο βιβλίο ..πρώτον γιατί είναι του Τριβιζά και δεύτερον γιατί το ανεβάσανε θεατρική παράσταση στο νηπιαγωγείο του Νικόλα. 

εκδόσεις Ίκαρος



Υπάρχουν άπειρες διασκευές και εκδόσεις του κλασικού-πλέον-παραμυθιού που έγραψε ο Ε. Τ. Α. Χόφμαν και συνέθεσε ο Τσαϊκόφσκι  το 1892.Εμείς διαλέξαμε την εκδοχή του Καρυοθραύστη που κυκλοφόρησε πέρυσι από τις εκδόσεις Ίκαρος και είναι βασισμένη στην χορογραφία του διάσημου μπαλέτου του Balanchine και εικονογραφημένη σύμφωνα με τα πραγματικά σκηνικά της παραγωγής! Πραγματικά υπέροχη εικονογράφηση!! 

#3 Ο Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες
εκδόσεις Μεταίχμιο



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν.. Στο εργαστήρι του Άι Βασίλη όλοι δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα.. Κι επιτέλους η μεγάλη μέρα φτάνει και ο Άι Βασίλης ξεκινάει να μοιράσει τα δώρα.. Αλλά κάτι δεν πάει καλά.. Αυτός δεν είναι ο αληθινός Άγιος Βασίλης!!! Είναι ψεύτικος!! Ο αληθινός Άγιος Βασίλης έχει μπελάδες!! Ποιος θα τον βοηθήσει άραγε;;

#4 Άγιε μου Βασίλη σε παρακαλώ 
εκδόσεις Λιβάνη




Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη σημασία της αγάπης, της φιλίας, της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Ο άγιος Βασίλης με τα ξωτικά και παρέα με όλα τα άλλα παραμυθένια πλάσματα έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τι θα γίνει όμως αυτή τη χρονιά που ο άγιος  δέχεται μια ευχή διαφορετική από τις άλλες; Θα χρειαστεί σίγουρα βοήθεια αυτή τη φορά... Θα τα καταφέρει, άραγε, να πραγματοποιήσει την ευχή και να επιστρέψει έγκαιρα στη μακρινή χώρα του; Θα προλάβει τη γιορτή που ετοιμάζουν οι φίλοι του;

#5 Αλήθειες και ψέμματα για τον Άγιο Βασίλη
εκδόσεις Μεταίχμιο



Ένα βιβλίο για τον Άι Βασίλη, γραμμένο από τα ξωτικά του!! Θέλτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτόν;; Ξέρετε τι συλλογή έχει ο Άι Βασίλης, αν μπορούμε να τον πάρουμε τηλέφωνο ή τι κατοικίδιο έχει; Αυτές και πολλές πολλές άλλες λεπτομέρειες και απορίες, μας λύνονται σ'αυτό το αστείο βιβλίο!! 

#6 Ψάξε να βρεις 1.001 γιορτινές εικόνες
εκδόσεις Susaeta




Ένα από τα καλύτερα παιχνιδο-βιβλία που είχαμε ποτέ. Σε κάθε σελίδα πρέπει να παρατηρήσεις καλά και να βρεις τα αντικείμενα μέσα στις Χριστουγεννιάτικες εικόνες!!  Έχουμε παίξει ατελείωτες ώρες!! Είναι φανταστικό!!

#7 Η αποστολή του Άι Βασίλη
εκδόσεις Μίνωας



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το ταχυδρομείο των ξωτικών γεμίζει με γράμματα. Ο Άι Βασίλης τα διαβάζει και τα ξωτικά ετοιμάζουν τα δώρα για τα παιδιά.. Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα.. και ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα στα παιδιά.  Όμως στο γράμμα του μικρού Νικόλα, δεν φορούσε τα γυαλιά του και του άφησε λάθος δώρο.. Τώρα;; Θα προλάβει ο Άι Βασίλης να διορθώσει το λάθος του; 

#8 Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι
εκδόσεις Μεταίχμιο



Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…Ανεβαίνοντας στο δέντρο γνωρίζει καινούριους φίλους.. Θα καταφέρει άραγε να φτάσει στην κορφή και αγγίξει το αστέρι που τόσο επιθυμεί;;
Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι είναι το πρώτο ελληνικό παραµύθι που έγινε τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο (ΕΡΤ-Time Lapse Pictures).


#9 Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη
εκδόσεις Μεταίχμιο



Η απολαυστική διαμάχη των πιο αγαπημένων Χριστουγεννιάτικων γλυκών.. Του μελομακάρονου και του κουραμπιέ.. Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες προετοιμάζονται στα γλυκοστρατόπεδά τους για τον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες σε μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!
Εμείς έχουμε την εκδοχή με το cd και το ακούμε όλο το χρόνο!! 

#10 17 Ιστορίες της Πρωτοχρονιάς 
εκδόσεις Ψυχογιός



17 διαφορετικές τρυφερές ιστορίες σε ένα βιβλίο. Παιδικές ευχές, δώρα, χιονάνθρωποι, ένας καλοσυνάτος Άγιος Βασίλης που σκορπίζει πάντα χαρά σε όλα τα παιδιά του κόσμου βρίσκονται σε μερικές από αυτές. 

#11 Ρούντολφ το ελαφάκι
εκδόσεις Μίνωας



Η τρυφερή ιστορία του πιο αγαπημένου ταράνδου όλων των εποχών, του μικρούλη Ρούντολφ με την κατακόκκινη φωτεινή μύτη που έσωσε τα Χριστούγεννα. Θέλετε να μάθετε πως άρχισαν όλα;; 

#12 Ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα
εκδόσεις Πατάκη 



Μόνο ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα θα μπορούσε να κάνει τον Αρμάνδο κι το Λεοπόλδο να σταματήσουν να είναι εχθροί.. Ένα θαύμα και δυο μικρά παιδάκια που βρέθηκαν στις πόρτες τους αβοήθητα.. θα γεμίσουν τις καρδιές του με αγάπη.. Πολύ πολύ τρυφερή ιστορία..

#13 Άι Βασίλη θέλω ..ένα φίλο! 
εκδόσεις Ίκαρος



Άι Βασίλη θέλω... ένα φίλο! Αυτό γράφει ο Κούνελος στο γράμμα του. Αλλά τελευταία στιγμή χάνει τον ταχυδρόμο και πρέπει να το παραδώσει ο ίδιος. Στον δρόμο του θα συναντήσει πολλά ζωάκια που χρειάζονται τη βοήθειά του. Όταν ο Άι Βασίλης θα τον γυρίσει σπίτι με το έλκηθρό του, ο Κούνελος θα ανακαλύψει πως ο ίδιος έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα!Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία και τα όνειρα που γίνονται αληθινά.. 

#14 Ο μικρός τυμπανιστής
εκδόσεις Λιβάνη



Ο μικρός τυμπανιστής είναι από τα αγαπημένα μου Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.. Και τώρα και σε βιβλίο η τρυφερή  ιστορία ενός μικρού αγοριού που το μόνο που έχει να προσφέρει στον νεογέννητο Χριστό είναι το τύμπανο και το τραγούδι του. Γιατί σημασία έχει αυτό που κρύβεται μέσα στην καρδιά σου και πόσο δυνατή είναι η ψυχή σου. Ένα μήνυμα που περνά στους αιώνες και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Το ρυθμικό τύμπανο του μικρού τυμπανιστή χτυπά για να μην ξεχνάμε...

#15 Ο Ξυλαράκης
εκδόσεις Ίκαρος



Από τους δημιουργούς του αγαπημένου Gruffalo, Julia Donaldson και του καταπληκτικού Axel Scheffler ,ο Ξυλαράκης ήρθε να μας διηγηθεί την ιστορία του. Είναι η περιπέτεια ενός ξύλου που προσπαθεί να γυρίσει στην οικογένειά του.. μετά από πολλές πολλές περιπέτειες.. 

#16 Που είσαι Άι Βασίλη;
εκδόσεις Σμυρνιωτάκη



Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και ο Αι Βασίλης έχει εξαφανιστεί!! 
Σκέφτεται να τα παρατήσει και να αποσυρθεί.. όμως κάτι ή κάποιος θα μπορέσει να του αλλάξει γνώμη και έτσι δεν θα τον χάσουν τα παιδιά όλου του κόσμου!

#17 Τα Χριστούγεννα του Σποτ
εκδόσεις Ερευνητές



Ο Σποτ του Eric Hill, είναι από τα πρώτα βιβλία που πήρα στο Νικόλα.. Είναι τέλεια για μικρά χεράκια.. με παραθυράκια και πόρτες που ανοίγουν και φανερώνουν μικρές εκπλήξεις!! Στο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο του, ο Σποτ περιμένει με ανυπομονησία το δώρο του Άι Βασίλη!! Άραγε θα του φέρει αυτό που του ζήτησε;

#18 Γράμμα στον Άι Βασίλη
εκδόσεις Ψυχογιός




Μια τρυφερή ιστορία για ένα ποντικάκι με χρυσή καρδιά που βοηθάει τον Αϊ-Βασίλη να διαλέξει τα τέλεια δώρα για δύο ξεχωριστά παιδιά, τον Χάρη και την Πένυ. Το καλύτερο είναι τα όμορφα φακελάκια με γράμματα!!! Και μπορείς να γράψεις και το δικό σου γράμμα στον Άγιο Βασίλη!! 

#19 Χριστούγεννα στον κόσμο
εκδόσεις Ψυχογιός



Ένα καταπληκτικό βιβλίο με υπέροχες εικόνες και πληροφορίες για το πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες του κόσμου!! Το ξέρατε οτι τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία τα γιορτάζουν στις παραλίες.. ή οτι στη Ρωσία τα γιορτάζουν στις 7 Ιανουαρίου.. Ότι στην Αιθιοπία παίζουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και στην Ιταλία τα δώρα τα φέρνει μια καλή μάγισσα που τη λένε Μπεφάνα; 

#20 Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας
εκδόσεις Ψυχογιός



H Λούλα Στρουμπουλούλα, η τετράπαχη γαλοπούλα, αντιλαμβάνεται ότι ο κύριος και η κυρία Ζαρζαφούτη σκοπεύουν να την κάνουν ψητή στο φούρνο για τα Χριστούγεννα! Για να γλυτώσει.. κάνει τα πάντα... Κρύβεται, μεταμφιέζεται, εξαφανίζεται, ακόμα και κομάντος με μαύρη μάσκα γίνεται, ώσπου για καλή της τύχη ένα λεπτό ακριβώς προτού την εκτελέσουν βρίσκει σε ένα σεντούκι κάτι που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της αλλά και τη ζωή του ζεύγους Ζαρζαφούτη. Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο που σίγουρα θα αγαπηθεί από τα παιδιά, τους μεγάλους και τις γαλοπούλες όλου του κόσμου. Ιδίως από τις γαλοπούλες. Αγαπημένος Τριβιζάς για άλλη μια φορά.. 

#21 Τα Χριστούγεννα του Κλουζ
εκδόσεις Μεταίχμιο



Ο αγαπημένος μας Ντετέκτιβ Κλουζ σε Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες. Δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ' ένα καλάθι αχρήστων. Αρχίζει να μαζεύει στοιχεία και αποδείξεις αλλά η όμορφη Τίνα, έρχεται και τον μπερδεύει.. Και μέσα σε όλα αυτά, ανακαλύπτει οτι το περίπτερο της φίλης του της Όλγας κινδυνεύει.. Θα καταφέρει ο Κλουζ να βρει τη λύση όπως πάντα;;

#22 Τζερόνιμο Στίλτον -Το μυστικό των ξωτικών
εκδόσεις Κέδρος



Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι  ένας από τους αγαπημένους ήρωες του Νικόλα. Έχουμε όλα τα βιβλία του (Ναι !! και τα 44 + 5 τα μεγάλα του βιβλία) Είμαστε φαν.. τι να κάνουμε!! Στο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο , ο Τζερόνιμο, αποκοιμιέται κουρασμένος και ξυπνάει σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο Βόρειο Πόλο. Και εκεί τον περιμένει μια σούπερ έκπληξη!!

#23 Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία
εκδόσεις Παπαδόπουλος



Ο αγαπημένος μας λύκος Ζαχαρίας στην Χριστουγεννιάτικη εκδοχή του!! Ο Ζαχαρίας δεν συμπαθεί καθόλου τα Χριστούγεννα, όμως οι φίλοι προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη και να μπει σε γιορτινή διάθεση. Και μια τελευταία σούπερ έκπληξη θα βοηθήσει πολύ τον κακόκεφο Λύκο!! 

#24 Ο κουραμπιές Γιεσγιές
εκδόσεις Διόπτρα



Η ιστορία ενός μικρού γλυκού κουραμπιέ που έλεγε σε όλα "ναι" αλλά σιγά σιγά έχανε τον εαυτό του. Κι έτσι κανείς δεν τον αγόραζε.. Οι φίλοι του, τα άλλα γλυκά τον βοηθάνε και τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή. Μια γλυκιά ιστορία για να μάθουμε στα παιδιά να αγαπάνε τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι. 

#25 How the Grinch stole Christmas



Το λατρεύουμε αυτό το βιβλίο!! Η ιστορία ενός γκρινιάρη Χου, που θέλει να καταστρέψει τα Χριστούγεννα αλλά τελικά καταλαβαίνει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!! Αγαπάω Dr Seuss και παρόλο που τα στιχάκια δεν βγαίνουν το ίδιο καλά στα ελληνικά μας αρέσει να το διαβάζουμε!! Εξίσου αγαπημένη και η ταινία κινουμένων σχεδίων αλλά και η κανονική ταινία με πρωταγωνιστή το Jim Carrey. 

#26 Hurry Santa



Το ξυπνητήρι του Άι Βασίλη δεν χτύπησε και τώρα πρέπει να βιαστεί για να παραδώσει τα δώρα στα παιδιά. Άραγε θα τα καταφέρει;; 

#27 Careful Santa



Ο Άι Βασίλης ξεκινάει να μοιράσει τα δώρα αλλά ο άσχημος καιρός του δημιουργεί προβλήματα. Του πέφτει ο σάκος..τα δώρα σκορπίζουν..  Θα καταφέρει να τα μαζέψει όλα;; Ευτυχώς που έχει βοήθεια από τα ζωάκια του πάρκου!! 

#28 The night before Christmas



Η πιο κλασική αμερικάνικη Χριστουγεννιάτικη ιστορία για το τι συμβαίνει στο σπίτι το βράδυ τον Χριστουγέννων, την ώρα που όλοι κοιμούνται και καταφτάνει ο Άι Βασίλης.. 

#29 Περιμένοντας τα Χριστούγεννα κάτω από τα αστέρια
εκδόσεις Ψυχογιός 


Μια συλλογή από 24 τρυφερές ιστορίες με τρυφερά μηνύματα και όμορφη εικονογράφηση για να μετρήσουμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.  

Αυτά λοιπόν είναι τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα βιβλία. Έχετε κάποιο από αυτά; Ή μήπως έχετε κάποιο να μας προτείνετε για να βάλουμε στη συλλογή μας; 



You May Also Like

10 σχόλια

  1. Τι όμορφα βιβλία, κάθε ένα είναι ξεχωριστό με μια μοναδική ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oposdipote to "miska" kai to "ena doro gia ton kathena". Ta koritsia mou trelainontai gia to " ai Basili sti filaki me tous 83 mikrous arouraious

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ενα δώρο για τον καθένα, ξερω οτι είναι πολυ ωραιο αλλα δυστυχώς εχει εξαντληθεί.. Τα αλλα δυο θα τα προσθέσουμε οπωσδήποτε. Ευχαριστώ πολυ.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία η συλλογή σας!!! Να αυξάνεται συνεχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ζηλευω τα βιβλια σας , ομορφη συλλογη ! Αγαπώ τοσο πολύ το διαβασμα (πλεον μονο ηλεκτρονικό ...) και χαιρομαι που η μικρή μου πλεον μοιράζεται την ίδια αγάπη και ειναι πραγματικά βιβλιοφάγος . Ειναι τοσο πολύτιμο να αγαπουν τα παιδιά το διαβασμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ακριβως Λαμπρινη μου!! Το πόσο χαίρομαι που ο Νικολας μου τρελαίνεται για βιβλία..δε λέγεται!!

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS