Διαβάζουμε: Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στα άστρα

by - Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

in English soon 

Μας αρέσουν τα σαλιγκάρια.. Ένα από τα πρώτα επιτραπέζια του Νικόλα ήταν με σαλιγκάρια και μια από τις αγαπημένες του σειρές έχει σαλιγκάρια επίσης.. 
Να που έχουμε κι ένα βιβλίο για ένα σαλιγκάρι.. Δεν πρόκειται για ένα απλό συνηθισμένο σαλιγκάρι.. αλλά για ένα σπουδαίο σαλιγκάρι με φιλοδοξίες και όνειρα.. 
Ο Σαλιγκαγκάριν πάει στ' άστρα του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την ιδιαίτερη εικονογράφηση του Αλέκου Παπαδάτου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Σε έναν τεράστιο λαχανόκηπο γεννήθηκε ένα μικρό σαλιγκάρι.. Ήταν ανυπόμονο και περίεργο και καθόλου συνηθισμένο όπως τα άλλα σαλιγκάρια.. 
Από την πρώτη στιγμή άρχισε να αναρωτιέται τι υπάρχει πίσω από το λάχανο που γεννήθηκε.. προκαλώντας ανησυχία σε όλους.. Αφού κανένα σαλιγκάρι δεν ήξερε αλλά ούτε και ήθελε να μάθει τι υπάρχει πέρα από το λάχανο του.. 


Όμως ο μικρός μας ήρωας ήθελε να μάθει τι υπάρχει εκεί έξω.. Πέρα από το λάχανο τους, πέρα από τα άλλα λάχανα.. Πέρα κι απ'το λαχανόκηπο ακόμα.. 


Όμως κανείς δεν ήξερε γιατί κανένα σαλιγκάρι δεν είχε τολμήσει να πάει εκεί.. 
Το μικρό ανυπόμονο σαλιγκάρι αποφάσισε να ταξιδέψει για να μάθει.. Τι κι αν όλοι προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, να τον αποτρέψουν; Εκείνος ήταν αποφασισμένος να δει τον κόσμο πέρα από τα λάχανα.. και ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι του.. 


Η περιπέτεια κουραστική και δύσκολη για ένα μικρό σαλιγκάρι.. Όμως ο ήρωας μας με την επιμονή και την προσπάθεια , κατάφερε να πετύχει το στόχο του.. Ανακάλυψε και έμαθε τόσα πολλά πράγματα που το μόνο που του έμεινε πια, είναι τα ταξιδέψει στα άστρα!! 


Η ιστορία ενός μικρού σαλιγκαριού με ένα μεγάλο όνειρο.. που με την επιμονή και την πίστη του μας μαθαίνει οτι όσο μικρός κι αν είσαι πρέπει να κυνηγάς αυτό που θέλεις, να προσπαθείς για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου και να μην σταματάς με την πρώτη δυσκολία.. Ο κόσμος είναι εκεί έξω και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις!! 









You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS