Διαγωνισμός: Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ

by - Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

in English soon

Νομίζω οτι έχω πραγματικά πολύ καιρό να διαβάσω ένα τόσο συναρπαστικό βιβλίο..
Ένα τόσο συναρπαστικό και καλογραμμένο παιδικό βιβλίο.. Από αυτά που σε κρατούν σε αγωνία από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο.. μη σου πω από τις πρώτες σελίδες.. 
Από αυτά τα βιβλία που θέλεις να γυρίσεις στο τέλος για να δεις τι θα γίνει και κρατιέσαι γιατί ξέρεις οτι (είσαι μεγάλη και) δεν πρέπει.. 
Ένα βιβλίο που -κανονικά- διαβάζεις στον 6χρονο γιο σου, αλλά το βράδυ που κοιμάται το ξεκοκαλίζεις για να δεις τι θα γίνει και μετά του το (ξανα)διαβάζεις το πρωι για να μάθει κι αυτός τη συνέχεια.. (Ναι, ναι.. το έκανα και δεν ντρέπομαι καθόλου γι' αυτό...)
Ένα απίστευτο βιβλίο , γεμάτο περιπέτεια, δράση, μαγεία, κρυφά μυστικά, ανατροπές..  
Κι εμείς, είχαμε την τύχη να διαβάσουμε 2 τέτοια απίστευτα βιβλία (και τώρα περιμένουμε με αγωνία να εκδοθεί και το τρίτο της σειράς)
Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια σειρά βιβλίων με τίτλο "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ" του Έντουαρντ Μπέρι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο "Το χαμένο βιβλίο" και μαζί του ξεκινάει η  περιπέτεια. 


Η Άλμπα κι ο Ντιέγκο είναι δύο αδέρφια που μένουν στη Βαρκελώνη. Είναι βιβλιοφάγοι και σ' αυτό σίγουρα έχει βοηθήσει η θεία τους η Μπεατρίθ , που έχει το βιβλιοπωλείο "Άμπρα κατάμπρα". Ανυπομονούν να διαβάσουν ένα ολοκαίνουριο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ".. όμως τότε κάτι περίεργο συμβαίνει.. Η ιστορία εξαφανίζεται μέσα από το βιβλίο αλλά και από το μυαλό όσων πρόλαβαν και το διάβασαν πρώτοι.. Κι όχι μόνο αυτό.. αλλά όλες οι αγαπημένες κλασσικές ιστορίες αλλάζουν.. Περίεργα αντικείμενα και άσχετα πρόσωπα έχουν βρεθεί μέσα στα βιβλία και αλλάζουν την πλοκή και το τέλος των βιβλίων, καταστρέφοντας τα για πάντα.. 
Κάπως έτσι βρέθηκε ο Κάπταιν Χουκ να κρατάει πιστόλι λέιζερ και να αλλάζει το τέλος του "Πήτερ Πάν" 
Η Άλμπα και ο Ντιέγκο , μαθαίνουν ένα καλά φυλαγμένο οικογενειακό μυστικό και με τη βοήθεια της θείας τους καταφέρνουν να μπουν μέσα στο ίδιο το βιβλίο και να πάνε στην χώρα του Ποτέ για να σώσουν τον Πήτερ Παν και τα χαμένα παιδιά από τον Κάπτεν Χουκ και τους πειρατές του. 

Στο δεύτερο βιβλίο "Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός", η Άλμπα και ο Ντιέγκο θα πρέπει να μπουν μέσα στο κλασικό βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά, "Οι τρεις σωματοφύλακες" και να το σώσουν. Τα δυο αδέρφια μεταμορφώνονται σε Αλμπώ  και Ντεγκά και ταξιδεύουν στη Γαλλία του 17ου αιώνα για να βγάλουν τον νάνο Γκούμπο έξω από την ιστορία.  


Αυτή τη φορά όμως η περιπέτεια είναι πολύ πιο δύσκολη απ' ότι φαντάζονται και οι κίνδυνοι πολλοί περισσότεροι. 
Και επιπλέον ο υπεύθυνος όλης αυτής της κατάστασης, προσπαθεί στην κανονική ζωή να βρει τους φύλακες των βιβλίων και τους να τους εμποδίσει να επαναφέρουν τις ιστορίες. 


Πραγματικά απίστευτα βιβλία που θα λατρέψει κάθε μικρός ή και μεγάλος βιβλιοφάγος. {Και εννοείται πως πρέπει τώρα να διαβάσουμε και τις κλασικές ιστορίες...χαχαχα}
Η σειρά  "Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ"  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο απευθύνεται σε παιδιά από 9 χρονών.. αλλά μπορούν σίγουρα και να διαβαστούν από λίγο μικρότερα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με βιβλία που έχουν κεφάλαια, περισσότερο κείμενο και λίγες εικόνες. Και σίγουρα μπορείτε να τους τα διαβάσετε για να τα απολαύσετε μαζί. 

Εμείς πάντως ανυπομονούμε για την επόμενη περιπέτεια που θα είναι το βιβλίο του Δον Κιχώτη!! Ολέ!! 

Δύο τυχεροί μπορούν να κερδίσουν το πρώτο βιβλίο της σειράς, "Το χαμένο βιβλίο"  δηλώνοντας συμμετοχή στην κλήρωση. 
1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 




2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:



ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Τρίτη 20/06/2017 έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 26/06/2017. 

[4] Οι τυχεροί θα αναδειχθούν με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά τους θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5]  Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω προσωπικού μηνύματος στο facebook και με e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχουν δηλώσει, για να στείλουν την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβουν το βιβλίο τους. Αν δεν απαντήσουν εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν το σχετικό e-mail,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Αν οι τυχεροί είναι κάτοικοι Αθηνών, θα παραλάβουν το βιβλίο τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Αν είναι εκτός Αθηνών, θα τους αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 


                           Καλή επιτυχία!!!



You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS