Διαβάζουμε: live books- τα βιβλία που ζωντανεύουν

by - Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

in English soon

Ξέρετε τα live books ;; 
Εμείς τα ανακαλύψαμε πολύ πρόσφατα.. Μου είχε μιλήσει γι' αυτά μια μαμά φίλη και τα είδα καλύτερα και στην έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης. 
Εντυπωσιάστηκα.. και φυσικά έπρεπε οπωσδήποτε να τα πάρουμε κι εμείς.. 

Τα  live books είναι διαδραστικά βιβλιαράκια που οι σελίδες τους ζωντανεύουν και οι εικόνες τους γίνονται τρισδιάστατες.. 

Πως;; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας.. 
Το περιεχόμενό τους ζωντανεύει πραγματικά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας. 

Κατεβάζεις δωρεάν την εφαρμογή στο tablet ή το smartphone και στρέφοντας την οθόνη στις σελίδες του βιβλίου, οι εικόνες ζωντανεύουν στην οθόνη σου. Τόσο απλά και μαγικά!! 
 
Και το σπουδαιότερο;; Αυτά τα καταπληκτικά βιβλία είναι ελληνική καινοτομία!!! Τα πρώτα βιβλία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) στην Ελλάδα. (έξτρα περήφανη που είναι από και Θεσσαλονίκη)

Το ηλιακό σύστημα σε 3D.. περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. 
Κάθε σελίδα έχει πληροφορίες και εικόνες για τον αντίστοιχο πλανήτη... 



Και μόλις στρέψεις την οθόνη του smartphone... εμφανίζεται τρισδιστάτος ο πλανήτης μέσα στο σαλόνι σου.. Μπορείς να δεις τους πλανήτες να περιστρέφονται πάνω στο βιβλίο αλλά και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα!! Τέλειο;; 



Πόσο τέλειο είναι να μαθαίνεις για τους πλανήτες και να μπορείς να τους δεις τρισδιάστατους μπροστά σου... με κάθε λεπτομέρεια.. Νομίζω οτι είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός τρόπος για να μάθεις για το διάστημα. Και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τα μεγαλύτερα παιδιά που αγαπούν την αστρονομία. Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα... 

Τα ζώα της φάρμας είναι κατάλληλο και για μικρότερα παιδάκια.. Περιλαμβάνει 11 ζώα της φάρμας  που ζωντανεύουν με κίνηση και ήχο και κάθε σελίδα έχει και ένα μικρό ποιηματάκι για το κάθε ζώο.



Βλέπεις τα ζώα να ζωντανεύουν στην οθόνη και μπορείς να τα ακούσεις, να τα μικρύνεις ή να τα μεγαλώσεις.. να τα περιστρέψεις... να βγάλεις αστείες φωτογραφίες μαζί τους. 



Ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τα μικρότερα παιδάκια.. Ένας καινούριος, διαδραστικός και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν τα ζώα της φάρμας.. 


Θα βρείτε τα βιβλία που ζωντανεύουν , στην επίσημη ιστοσελίδα τους,  live books καθώς και στη σελίδα τους στο facebook.  

Υπάρχουν μερικοί ακόμα τίτλοι βιβλίων που ζωντανεύουν που σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ, όπως οι Βασιλιάδες της ζούγκλας (μπορείτε να δείτε διαβάσετε την κριτική της Εύης από το Mamas n' Papas) καθώς κι ένα ολοκαίνουριο βιβλίο με δεινόσαυρους που θα κυκλοφορήσει σύντομα.. Είμαι σίγουρη οτι θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας μαγέψουν.. όπως κι εμάς!!! 





You May Also Like

0 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS