Ρολάκια με μαρμελάδα φράουλας και γλάσο βανίλιας

9:00:00 π.μ. 17 Comments A+ a-

in English soon

Οι πρώτες φράουλες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.. Σίγουρα τις έχετε δει.. Κόκκινες κόκκινες και χαρούμενες, αραδιασμένες σε μικρά μικρά κεσεδάκια (με τσουχτερή προς το παρόν τιμή..) στο πάγκο του σούπερ μάρκετ. 
Θα περιμένω αρκετά ακόμα για να ζεστάνει ο καιρός, να πέσει λίγο η τιμή και να μεγαλώσουν τα κεσεδάκια. Ο Νικόλας ανυπομονεί!! Τρελαίνεται για φράουλες... και τώρα τελευταία τρελαίνεται και για μαρμελάδα φράουλα.. οπότε προς το παρόν αδειάζουμε τα περσινά βάζα με τη σπιτική φουρνιστή μαρμελάδα φράουλα, αναμένοντας την καινούρια σοδειά. 

Και αυτά τα αφράτα ρολάκια είναι ο καλύτερος τρόπος να την αξιοποιήσουμε. 


Υλικά για τη ζύμη:

  •       ½  λίτρο γάλα
  •      ½ φλιτζάνι (125 ml) σπορέλαιο
  •       ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  •      4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ 1 επιπλέον για αργότερα)
  •     1 φακελάκι ξερή μαγιά

  •    1  γεμάτη κουταλιά του γλυκού  Baking Powder
  •    1 κοφτή κουταλιά του γλυκού  σόδα φαγητού
  •    1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  •    Και λίγο λιωμένο βούτυρο. 

Πως το κάνουμε: 
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη, λίγο πριν βράσει. 
  • Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω τη μαγιά και αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα μείγμα. 
  • Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος , σκεπασμένο με μια πετσέτα, για να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα.
  • Μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε το Baking Powder , τη σόδα ,το αλάτι και το επιπλέον φλιτζάνι με αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά για να γίνει μια ενιαία ζύμη. 


{Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 μέρες , τυλιγμένη με μεμβράνη}

  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο. 



  • Βουτυρώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε  τη μαρμελάδα φράουλα. 


  • {Προσοχή: Να αφήσετε ένα εκατοστό γύρω γύρω χωρίς να το αλείψετε με φράουλες. Έτσι θα τυλιχτεί καλύτερα το ρολό.}

  • Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια. 




  • Βάζουμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένα ταψάκια και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν. 



  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή μην τα παραψήσετε!!! 



  • Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή με το υπέροχο γλάσο βανίλιας που σας προτείνω παρακάτω!! 

    Για το γλάσο βανίλιας θα χρειαστούμε:
    •   1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    •   1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια ή μερικές σταγόνες άρωμα φράουλα
    •   2 κουταλιές της σούπας γάλα
    Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα, προσθέτοντας ζάχαρη ή γάλα αν χρειαστεί. 



    Και κάτι ακόμα: 

    💙 Η ζύμη γίνεται εξίσου καλή και στον αρτοπαρασκευαστή (δοκιμασμένη επιτυχία). Το βάζουμε στο πρόγραμμα ζυμώματος και μόλις φουσκώσει, συνεχίζουμε όπως η αρχική συνταγή (δηλαδή προσθέτοντας το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνοντας το ζυμάρι). Εγώ  9 στις 10 φορές τα ζυμώνω εκεί
    💙 Αν δεν βάλετε γλάσο, μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη χωρίς πρόβλημα. Τα ζεσταίνετε μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και έχετε ζεστά ρολάκια όποτε θέλετε!!

    Κι αν θέλετε να ξοδέψετε την περσινή σας μαρμελάδα, ή απλά αγαπάτε τις φράουλες , δοκιμάστε τα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα και το ονειρεμένο κέικ με φράουλα


    17 σχόλια

    Write σχόλια
    3 Μαρτίου 2017 - 10:28 π.μ. delete

    Και εγώ μαζί με τον Νικόλα.. Λατρεύω φράουλες!!! Έχω δοκιμάσει μόνο με σφολιάτα να φτιάξω τέτοια πιτάκια αλλά νομίζω με αυτό το τρόπο θα είναι πολύ καλύτερα, φαίνονται λαχταριστά!! Με ένα καφέ από δίπλα!!! Μία γλυκιά καλημέρα!! :)))

    Reply
    avatar
    3 Μαρτίου 2017 - 12:37 μ.μ. delete

    ω ναι!! σιγουρα με εναν καφέ από δίπλα!! Είναι όντως λαχταριστά Ελεάνα μου!! Και πανευκολα!! Καλημερα κι απο μας!! φιλια

    Reply
    avatar
    Demi
    AUTHOR
    3 Μαρτίου 2017 - 2:05 μ.μ. delete

    Έχω φράουλες από πέρσι στην κατάψυξη και μαρμελάδα, εν αναμονή της νέας σοδειάς είναι ένας φανταστικός τρόπος να τα ξεπατώσουμε!

    Reply
    avatar
    3 Μαρτίου 2017 - 5:05 μ.μ. delete

    Οι φράουλες είναι το αγαπημένο μου φρούτο και εννοείται δεν ζώ χωρίς μαρμελάδα φράουλα! Φαίνονται τέλεια θα τα δοκιμάσω σίγουρα!

    Φιλάκια,

    Ιωάννα

    http://thecolourfulbouquet.com/

    Reply
    avatar
    3 Μαρτίου 2017 - 6:07 μ.μ. delete

    Λοιπόν, Ελπίδα φαίνονται τόσο τέλεια!!! Εγώ φτιάχνω σουηδικά ρολλάκια κι ατομικά, αγγλικά τσουρεκάκια με παρόμοια τεχνική αλλά αυτά θέλω οπωσδήποτε να τα δοκιμάσω!! Φιλάκια και καλή σου συνέχεια!

    Reply
    avatar
    M Koutsom
    AUTHOR
    3 Μαρτίου 2017 - 10:55 μ.μ. delete

    Γιάμι γιάμι, τι λες τώρα; υπέροχη ιδέα με λατρεμένες φράουλες!!!

    Reply
    avatar
    6 Μαρτίου 2017 - 4:59 μ.μ. delete

    Φαίνονται σαν να έχουν σερβιριστεί σε μία καλή καφετέρια αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι ακόμα πιο νόστιμα! Θα τα φτιάξω το Σαββατοκύριακο Ελπίδα μου! Γεια στα χέρια σου!

    Reply
    avatar
    Zina Z
    AUTHOR
    7 Μαρτίου 2017 - 3:44 μ.μ. delete

    οριστε τι μου εκανες μεσημεριατικα...ψαχνω φραουλες!

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:00 π.μ. delete

    Πω πω, yummy!!δείχνουν λαχταριστά! Λίγο απαιτητική η ζύμη,αλλά θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:23 π.μ. delete

    Ειμασι σιγουρη πως θα σου αρεσουν Ιωαννα μου!! φιλια

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:24 π.μ. delete

    σουηδικα ρολακια και αγγλικα τσουρεκακια εεε;;; Εχεις τις συνταγες στο Blog ;; Παω να ριξω μια ματια!! φαινονται πολυ ενδιαφερουσες συνταγες!!! φιλια

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:24 π.μ. delete

    πραγματικα Μαρια μου!! Θα σας αρεσουν πολυ!! φιλια

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:25 π.μ. delete

    χαχαχαχαχα.... Εμεις εχουμε τελειωσει ολα τα βαζα μαρμελαδα....να δω τι θα κανουμε τωρα!!! φιλια

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:25 π.μ. delete

    ευχαριστω Κατερινα μου!! Δοκιμασε και πες μου!! φιλια

    Reply
    avatar
    10 Μαρτίου 2017 - 11:26 π.μ. delete

    Να τα φτιαξεις!! θα σου αρεσουν πολυ Χρυσή μου!! φιλια

    Reply
    avatar
    Marian Bliss
    AUTHOR
    24 Μαΐου 2017 - 3:35 μ.μ. delete

    Δείχνουν πολύ λαχταριστά και νομίζω ότι θα αγαπηθούν περισσότερο από της κανέλας!

    Reply
    avatar