Διαγωνισμός: Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί

by - Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2016

in English soon 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς του Νικόλα. (προβλέπω να συλλέγουμε τα άπαντα) Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν τη βιβλιοθήκη μας τα βιβλία που θα σας δείξουμε σήμερα.. 



Η Κούλα η κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα και ο Άβυ το κουνάβι και η  Φιφίτσα η νυφίτσα ανήκουν στη σειρά βιβλίων "Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων που ανήκει στα ρυθμικά παραμύθια. Έχει επαναλαμβανόμενο λόγο κι αυτό το κάνει εύκολο να διαβαστεί κι από μικρούς κι από μεγάλους. Κάθε βιβλίο έχει διαφορετικούς αστείους ήρωες που ζουν τη δική τους ξεκαρδιστική περιπέτεια. 



Η Κούλα η κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα  ζει σε ένα όμορφο σπιτάκι. 




Λάτρεψα την εικονογράφιση της Έρση Σπαθοπούλου και τις πολύχρωμες γραμματοσειρές που το κάνουν ακόμα πιο αστείο!! 


Η Κούλα η κατσικούλα λοιπόν, που είναι και καλή νοικοκυρούλα, μια μέρα εκεί που ξεσκόνιζε .. άκουσε ένα ροχαλητό μέσα από το μπουφέ... 


Ένας δράκος!!  σκέφτηκε και έτρεξε να φωνάζει τον ατρόμητο ιππότη να τον πιάσει... 
Στο δρόμο συναντάει τους φίλους της... Και ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι-Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε μπαστούνι, ο Ρίκι-Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος, ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. 


Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Τι να βρίσκεται άραγε μέσα στον μπουφέ της Κούλας της κατσικούλας της καλής νοικοκυρούλας με την κόκκινη κουκούλα ;;; 


Το δεύτερο βίβλίο, ο Άβυ το κουνάβι και η  Φιφίτσα η νυφίτσα ο Άβυ είναι ένα  κουνάβι που μετράει τα αστέρια κάθε βράδυ και αγαπάει τη Φιφίτσα τη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα. 


Αποφασίζει λοιπόν να πάει να μαδήσει μια μαργαρίτα για να δει αν τον αγαπάει κι εκείνη...  Στο δρόμο συναντάει τους φίλους του.. 



Ο ένας πίσω από τον άλλο, ο Άβυ το κουνάβι που μετράει τ’ αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι-Μπέκι το γελαστό λελέκι που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος, ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί, για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων, αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα. 


Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας; Τον αγαπάει η Φιφίτσα, η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα;; 

Στο τέλος κάθε βιβλίου έχει πολλές πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια!!!  


Ο Νικόλας τα λάτρεψε και τα διαβάσαμε πολλές φορές!! 


Και με την ευκαιρία να σας πω οτι στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη, παίζεται μια παράσταση βασισμένη σε αυτά τα δυο βιβλία. Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση αυτών των δυο ιστοριών που απ' οτι έχω ακούσει, είναι εξαιρετική. Εμείς θα πάμε με την πρώτη ευκαιρία!!! 



Δύο τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα από αυτά τα υπέροχα βιβλία δηλώνοντας συμμετοχή στην κλήρωση. 

1. Κάντε like στις σελίδες μας για να μαθαίνετε τα νέα μας 




2. Κοινοποιήστε δημόσια την εικόνα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ

3. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: 



ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 


[1] Δεκτές γίνονται οι συμμετοχές μόνο την Ελλάδα (ή με ελληνική διεύθυνση τουλάχιστον) αλλά μόνο μία συμμετοχή ανά προφίλ στο facebook επιτρέπεται. Οι διπλές συμμετοχές θα διαγράφονται.  (αν δεν έχετε facebook συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής κανονικά και βάλτε όνομα προφίλ "δεν έχω facebook" )

[2] Δεκτές γίνονται μόνο συμμετοχές που θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παραπάνω φόρμας και θα ακολουθήσουν απαραίτητα και τα 3 βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

[3] Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από την Κυριακή 13/11/2016 έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17/11/2016. 

[4] Οι τυχεροί θα αναδειχθούν με κλήρωση μέσω του random.org και το όνομά τους θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Two boys and Hope στο facebook και στο blog .

[5]  Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail στη διεύθυνση e-mail που έχουν δηλώσει, για να στείλουν την ταχυδρομική διεύθυνση και να παραλάβουν το βιβλίο τους. Αν δεν απαντήσουν εντός 2 ημερών από τη στιγμή που θα λάβουν το σχετικό e-mail,  η κλήρωση θα επαναληφθεί.

[6] Αν οι τυχεροί είναι κάτοικοι Αθηνών, θα παραλάβουν το βιβλίο τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Αν είναι εκτός Αθηνών, θα τους αποσταλεί με courier. Τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον δωροθέτη. 


Καλή επιτυχία!!!

 photo signature_zps72gyx3qr.png

You May Also Like

3 σχόλια

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS