Μπισκότα Cookies θεϊκά...

8:48:00 π.μ. 19 Comments A+ a-

in English soon

Αυτά τα μπισκότα... Αχ αυτά τα μπισκότα... Δεν ξέρω ποιες λέξεις να διαλέξω για να τα περιγράψω...
Μαλακά, αφράτα, μυρωδάτα, ολοστρόγγυλα cookies με απίστευτο άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας... που λιώνουν στο στόμα και που δεν υπάρχει περίπτωση να φας μόνο ένα... (σε μας δεν έμεινε ούτε ένα.. για να εξηγούμαστε όσοι ζητήσετε..)

Αν σας αρέσουν τα μπισκότα cookies...  αυτά σίγουρα θα τα λατρέψετε!!! 


Υλικά: (για 35 μπισκότα περίπου)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τι χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή μερικές σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού)
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Πως το κάνουμε: 
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη (καστανή και άσπρη) μέχρι να γίνει μια αφράτη αλοιφή!! 
Προσοχή!!! Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα!! Πρέπει η ζάχαρη με το βούτυρο να χτυπηθεί καλά και να αφρατέψει καλά..να γίνει σαν κρέμα.. αλλιώς δεν θα πετύχουν τα μπισκότα. (την έχω πατήσει που σας λέω...)

  • Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. 
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για μόλις 10-12 λεπτά (12 λεπτά έκαναν στο δικό μου φούρνο)
{Τα μπισκότα απλώνουν στο ψήσιμο και φουσκώνουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ξεφουσκώνουν. } 
  • Στην αρχή είναι πολύ μαλακά και μετά σταθεροποιούνται όσο κρυώνουν. Προσοχή να μην τα παραψήσετε!!!

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο... μεταλλικό καλύτερα... (Σε μας δεν πρόλαβαν να μείνουν... Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.. )

Είμαι σίγουρη οτι θα σας τρελάνουν όσο κι εμάς!!

 photo signature_zps72gyx3qr.png


19 σχόλια

Write σχόλια
LitsArt
AUTHOR
5 Οκτωβρίου 2016 - 11:36 π.μ. delete

μμμμμ....μου έτρεξαν τα σάλια!!

Reply
avatar
5 Οκτωβρίου 2016 - 12:25 μ.μ. delete

Φαίνονται νόστιμα και είναι μάλλον αφού εξαφανίστηκαν αμέσως από το κουτί!

Reply
avatar
5 Οκτωβρίου 2016 - 12:43 μ.μ. delete

Αχ κι εγω τα ξαναβλεπω και τα λιγουρευομαι...χαχαχα

Reply
avatar
5 Οκτωβρίου 2016 - 12:43 μ.μ. delete

είναι είναι!! το εγγυουμαι εγω!!!

Reply
avatar
5 Οκτωβρίου 2016 - 1:28 μ.μ. delete

Ρε συ Ελπιδάκι θέλω να μπώ μέσα στην οθόνη!!!!!!!

Reply
avatar
Ελένη B
AUTHOR
5 Οκτωβρίου 2016 - 11:25 μ.μ. delete

Μια αδυναμία στα κούκις εδώ την έχουμε!!!!
Θα τα δοκιμάσω!! κι αυτό που λες ότι το βούτυρο κι η ζάχαρη θέλουν πολύ χτύπημα το έχω παρατηρήσει σε όλα τα κούκις ή μπισκότα... όσο πιο αφράτο γίνει το βούτυρο κι η ζάχαρη τόσο πιο αφράτα και τα κούκις!! καλά κάνεις και το τονίζεις!!! γιατί κι εγώ σκράπας είμαι στη κουζίνα κι όλο βλακείες κάνω... χε χε χε

Reply
avatar
5 Οκτωβρίου 2016 - 11:29 μ.μ. delete

ασε Μαρθούλα μου... πολύ στεναχωρεθηκα που τελείωσαν... αλλα αν ξανακανω θα τα φαω μονη μου... και προσπαθω να κρατηθω...χεχεχε..

Reply
avatar
5 Οκτωβρίου 2016 - 11:30 μ.μ. delete

Πραγματικά... Γιατί την πρωτη φορα δεν ήξερα οτι ηθελαν τοσο χτυπημα και δεν έγιναν οπως πρέπει... Η γευση ηταν ιδια αλλά η εμφανιση και η υφη όχι.. Δοκιμασε τα και πες μου!!

Reply
avatar
6 Οκτωβρίου 2016 - 9:31 π.μ. delete

Παναγίτσα μου!!!!! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτες!!!
Ερώτηση κρισεως: το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου;;;

Reply
avatar
6 Οκτωβρίου 2016 - 9:44 π.μ. delete

από το ψυγειο το εβαλα εγω...(ήταν εμπνευση στιγμης βλεπεις..χεχεχε) αλλά μου πηρε λιγη ωρα παραπανω για να αλοιφοποιηθεί... Οποτε εσυ βγαλτο λιγο νωριτερα!! Δοκιμασε τα και πες μου Δημητρουλα μου!!

Reply
avatar
Kiki Aposeki
AUTHOR
9 Οκτωβρίου 2016 - 4:07 μ.μ. delete

Μας αρέσουν και τα λατρεύουμε και η συνταγή σου μοιάζει πρόκληση!!!Εγώ πάντως θα τη δοκιμάσω!!!Καλή εβδομάδα Ελπίδα μου!

Reply
avatar
Dinner
AUTHOR
12 Οκτωβρίου 2016 - 7:15 μ.μ. delete

Τα έφτιαξα!! Πεντανοστιμα! Απλά δεν ξερω τι έκανα λάθος και απλωσαν πάρα πάρα πολύ. Μια φλυδα έγιναν..

Reply
avatar
12 Οκτωβρίου 2016 - 11:43 μ.μ. delete

μήπως τα πατησες πριν τα ψήσεις;;; Εγω τα βάζω μπαλίτσες στρογγυλές γιατί απλώνουν... Και στις φωτογραφίες που εχω εδω.. εχουν απλωσει.. και ειναι λεπτα... Τα δικά σου ήταν ακόμα πιο λεπτά;; Πάντως αφου σου έγιναν νοστιμα... μια χαρα!! :)

Reply
avatar
12 Οκτωβρίου 2016 - 11:55 μ.μ. delete

Τι ωραια που ειναι ...κριμα που εχω μπει σε διατροφη και δεν μπορω να τα δοκιμασω τωρα, σιγουρα θα τα κανω για τα παιδια εχω δοκιμασει στο παρελθον κατι παρομοιο. Γιαμ γιαμ και ειναι και η ωρα περασμενη...
Απο:xiotiko.blogspot.gr

Reply
avatar
Dinner
AUTHOR
13 Οκτωβρίου 2016 - 9:41 π.μ. delete

Αχ ναι.. Τα πατούσα να γίνουν όπως φαίνονται στη φωτογραφία ψημένα.. Ουπς 😕. Την επόμενη φορά θα τα πετύχω! Θα τα φτιάξω πάλι σίγουρα γιατί από γεύση σκίζουν! Είναι υγιεινα και εύκολη λύση για κολατσιο στο σχολείο! Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
avatar
14 Οκτωβρίου 2016 - 12:34 π.μ. delete

δεν πειράζει, την αλλη φορα θα ξέρεις ;)

Reply
avatar
14 Οκτωβρίου 2016 - 12:35 π.μ. delete

εμενα ειναι τα αγαπημενα μου!!

Reply
avatar
14 Νοεμβρίου 2016 - 4:14 μ.μ. delete

Έχω ξεχάσει να έρθω να γράψω ότι τα είχα φτιάξει τότε που το ανέφερα και παρόλο που μου άπλωσαν τα άτιμα πολύ (δεν τα πάτησα καθόλου κ ακολούθησα κατά γράμμα τις σαφείς οδηγίες σου αγαπημένη) η γεύση τους ήταν θεική!!! Εξαφανίστηκαν αμέσως!!! Σήμερα θα τα ξαναφτιάξουμε με τα παιδιά γιατί τα παίρνουν και στο σχολείο!!!!
Ευχαριστούμε πολύ αστέρι!!!

Reply
avatar